“Orman köylüsü ve kooperatifler etle tırnak gibi olmalı”;

“Orman köylüsü ve kooperatifler etle tırnak gibi olmalı”

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, paydaş buluşmaları kapsamında Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü çalışma alanında üretimde en büyük pay sahibi olan orman kooperatifleri birliği olan S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Erol Akar’ı ve birliğe bağlı Kooperatif başkan ve temsilcilerini Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda ağırladı....

ToplantıyaTarım ve Orman Bakanlığı Danışmanı Mehmet Şafi Öztekin, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Bölge Müdür Yardımcıları Ahmet Er ve İsmail Çetin, Şube Müdürleri ve Kastamonu’da görev yapan 16 Orman İşletme Müdürü katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşması yapan S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Erol Akar, kooperatiflerin yaşamış olduğu sıkıntılar ve yaşanan iyi ve kötü durumların ve yapılacak olanlar ile paydaşlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

SÖNMEZOĞLU; “ORMAN İŞLETME ŞEFLERİMİZ, KÖYLÜMÜZÜN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMASI GEREKİYOR”

Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ise öncelikle Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünü, endüstriyel odun üretiminde lider yapan her yıl yeni rekorlar kırmasını sağlayan paydaşlara teşekkür ederek; “2020 yılında tüm şeflikleri tamamen dolduracak kadar orman işletme şefi, orman muhafaza memuru, memur,  pikap, iş makinası vb. temin edilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı’mız Bekir Pakdemirli’ye ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’eşükranlarımı sunuyorum. Bu başarıyı sağlayan çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Üretim ve iş birliği konusunda gerek kooperatifler ile gerekse de orman köylüsü ile et ile tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olması gerekiyor. Özellikle Orman İşletme Şeflerinin her zaman işbirliği içinde ve çalışan köylümüzün yanında onların işlerini kolaylaştıran olarak var olması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların akabinde soru cevap kısmına geçildi.  Soru cevap kısmında kooperatif başkanlarının sorunları ve talepleri dinlenerek, sorunların çözümü konusunda Bölge Müdürü Sönmezoğlu’nun talimatları not alındı. Talepler konusunda ivedilikle gerekli çalışmalar başlatılması kararı alındı. Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, toplantının en yakın zamanda 2022 yılında yenilenmesi arzusunu dile getirerek katılım sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.  




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum