Yeni yıldan ortak temenni: ‘Ekonomik rahatlık’;

Yeni yıldan ortak temenni: ‘Ekonomik rahatlık’

2022 yılı geldi çattı. CNG Haber ekibi olarak, yeni yılın umut dolu güzellikler getirmesini temenni ediyoruz....

Salgın hastalık, doğal afetler, ekonomik sıkıntılar derken 2021 yılını geride bırakıyoruz. Kastamonu halkına2021 yılının nasıl bir yıl olduğunu ve 2022’den neler beklediğini sorduk. Vatandaşlar, 2021 yılı için genel itibarıyla ekonomik sıkıntılara değinirken, 2022 yılını, ekonomik anlamda çok daha rahat, sağlık sorunları bitmiş bir şekilde geçirmeyi diledi.

“2022’DE TEK TEMENNİM PANDEMİNİN SON BULMASI”

2021 yılı için çok kötü bir yıl olduğunu belirten vatandaşlardan biri; “Allah bir daha böyle bir yıl göstermesin. Pandemi vs. derken pek de iyi bir yıl olmadı. 2022’de tek temennim inşallah bu pandeminin bir an önce son bulması.  Sağlık düzelirse diğerleri de düzelir, bir şekilde yoluna koyulur” dedi.

“GEÇİNEMEYEN YURTTAŞLARIMIZA BOL MAAŞLI GÜNLER DİLİYORUM”

2021 yılının nasıl geçtiği sorusuna cevap veren bir vatandaş; “Diğer yıllar çok kötüydü. Pahalılık, can sıkıcı durumlar… Marketteki fiyatların bir an önce düşürülmesini istiyorum. Market fiyatları haddinden fazla pahalı. Affedersiniz, 100 lira 200 lira alışveriş yapıyoruz, ne almışız diye elimizdekilere bakıyoruz hiçbir şey yok. Halkımızın, sıkıntılarına, sorunlarına eğilmelerini istiyorum. 2022 yılında da inşallah refaha ereceğimiz bir yıl diliyorum. İlk önce sağlık sonrasında da geçinemeyen yurttaşlarımıza bol maaşlı günler diliyorum” dedi.

“İNŞALLAH 2022 YILI 2021’İ ARATMAZ”

2021 yılı için düşüncelerini dile getiren bir başka vatandaş ise; “60 yaşındayım. Bu zamana kadar böyle bir yıl yaşamadım. Çalışan kesim için olsun, emekliler için olsun çok zor bir yıl oldu. Bunun akabinde sel felaketleri, orman yangınları, salgın hastalıkla uğraştık, krizle boğuştuk. İnsanların alım gücü düştü. İnşallah 2022 yılı, 2021 yılını aratmaz, daha müreffeh bir Türkiye bizleri bekler” diye konuştu. 

 “MARKETLERDE ETİKETLER BOYUNA YÜKSELİYOR”

2022 yılından güzel beklentileri olduğunu dile getiren bir diğer vatandaş, market fiyatlarına değinerek şu ifadeleri dile getirdi; “Dolar düştü altın düştü ama marketler hala çok pahalı. Etiketler boyuna yükseliyor. Emekliyiz biz zor geçiniyoruz. Bir çay olmuş 40 lira, peynir olmuş 80 lira, 1 kilo pirinç olmuş 30 lira… Ne desek boş.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum