Arama
Arama Sonuçları
"23 Nisan'da kalıcı çözümler üretelim"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yayınladı.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Yok böyle bir artış!.. Kastamonu lezzeti çıldırdı
Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan süt kuzusundan çıra kullanılarak yapılan meşhur Kuyu Kebabı bu sezon 1100-1500 liraya kadar çıkıyor. 2008-2024 yılları arasında Kuyu Kebabının artan fiyat listesini sizler için derledik.
Hazırlıklar tamam, sıra Şampiyonlukta!
Kadın Boks Milli Takımı, Kastamonu'da sürdürdüğü Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı. 93/500
Kızının ölümünden 2 yıl sonra hayatını kaybetti
Kastamonu’da sevilen sima hayata gözlerini yumdu.
Kastamonu Havalimanı, zararına mı çalışıyor?
Havacılık kaynaklarına göre, yolcu trafiğinin yıllık artış oranına göre yüzde 30’a kadar atıl kapasite olağan karşılanırken, bu oranın altındaki kapasite kullanımı “kamu zararı” olarak yorumlanıyor.
66 yıllık firma iflas etti!
Türkiye’nin dört bir yanında satılan ve raflarda alışık olduğumuz 66 yıllık Türk firma iflas etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görev değişimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Dr. Enes Efendioğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakır atandı.
2 bin metreden fazla kablo kesilip çalınmıştı: 2 yıl sonra kendilerini ele verdiler
Amasya’da 2 yıl önce 13 ayrı olayda toplam 2 bin metreden fazla iletişim kablosunu kesip çalarak kayıplara karışan şahısların oluşturduğu suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklandı.
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
İlçe devlet hastanesine ‘ameliyathane’ müjdesi
Cide Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan alanlar yeniden gözden geçirilerek, hastane ameliyathanesinde tespit edilen eksiklikler en kısa sürede tamamlanarak eksiksiz, daha etkin ve kaliteli olarak faaliyete geçmesi ve hizmete alınması planlamaları yapıldı.
Şaka değil gerçek!.. 300 bin lira maaşla eleman yok
Depremlerin etkisiyle yıkılma riski taşıyan binaların yıkımı için Elazığ'daki bir firma tarafından makas operatörleri için 300 bin liraya kadar maaş teklifi sunulmasına rağmen, operatör bulunamıyor.
Kastamonu zirvede ama...
TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan haritaya göre Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin bulunduğu TR82 bölgesi, yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge oldu.
Kastamonu’daki çocuk işçinin müdürlüğe yükselişi
Kastamonu’da İşçi olarak başlayıp müdürlüğe kadar yükselen Mehmet Bekar, kamuya 48 yıl hizmet verdi
İşte Kastamonu'nun vergi rekortmenleri!
Kastamonu Defterdarlığı 2022 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı. Listenin ilk sırasında isminin açıklanmasını istemeyen bir mükellefin yer alması dikkat çekerken, ilk 10'da 4 rekortmen daha isminin açıklanmasını istemedi.
Kastamonu için sevindiren düşüş
TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; geçtiğimiz Türkiye genelinde binde 6’yı aşan bir düşüşle 565 binin üzerinde çift evlenirken, 171 binin üzerinde çift de boşandı. Boşanmadaki düşüş ise binde 2 civarında gerçekleşti. Kastamonu'da ise evlenme arttı, boşanmalar azaldı.
Evlenme yaşı değişti! Çiftler azalıyor
2023 yılının evlilik ve boşanma oranları, en fazla evlenme ve boşanmanın olduğu iller ve yabancı damat ile gelin istatistikleri geçen yıla göre dikkat çekti.
Meclis adaylığından çekildi
Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu'da kesinleşen Belediye meclis listesini paylaştı. İlk yayınlanan liste akabinde yeniden güncellendi.
Kastamonu’nun parası çöpe gitti!
Daha 1,5 yıl önce 28 milyon liraya yapılan dere kenarındaki duvarları kırdılar
Kastamonu 'Yalnızlar' listesinde!
Türkiye'nin yalnızlık haritası belli oldu! 5 milyondan fazla kişi yalnız... öte yandan Kastamonu, en yalnız 10 il içerisine girdi!
Kastamonu'da 205 bin liraya konut!
Devlet, elindeki kelepir evleri satışa çıkarmaya başladı. 1326 konut için başvurular alınmaya başlandı. Aralarında Kastamonu'nun da olduğu illerde açıklanan konutlar ve arsalara baktığımızda 127 bin liraya ev satışı olduğu gibi 80 bin liraya arsa satışı olduğu da görülüyor.
Türkiye’nin en sevilen çorbası belli oldu!
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Tüm Türkiye’nin beklediği alım, Kastamonu’da bitiyor!
Kastamonu Valiliği bünyesinde, personel alımları bugün sona eriyor. Başvurusunu yapan vatandaşlar, artık sonuçların açıklanması için bekleyişte olacak.
Başkan Aygün: “Hakem hatalarını söylediğim için TFF Başkanı beni engellemiş”
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, hakem hatalarını kendilerine ilettiğim için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kendisini engellediğini belirterek, dertlerinin Kastamonuspor’u şampiyon yapmaları olmadığını aksine futbolda her türlü çirkinliklerin olmamasını istediklerini kaydetti.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Kastamonu’daki kurum personel alıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de ve Cumhurbaşkanlığı SBB’de yayımlanan duyurularda, Kültür ve Turizm Bakanlığına büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, kütüphaneci, mimar, şoför, çocuk gelişimcisi, aşçı, bahçıvan, mühendis, şehir plancısı, arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, tekniker ve teknisyen olmak üzere sözleşmeli personel alınacağı aktarıldı.
‘Gölge etme, başka ihsan istemeyiz’
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay; CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın geçtiğimiz gün TBMM’de dile getirdiği Karaş Köyü Köprüsü sözlerine cevap verdi…
Bakanlık, Kastamonu’da memur alacak!
İçişleri Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun da aralarında yer aldığı, personeli alımı başvuruları açıklandı. Kadrolu memur atama başvuru süreci ve tüm detaylar haberimizde.
İlçe belediyesinden rekor maaş zammı
Kastamonu'nun İnebolu Belediyesi'nde işçilere rekor bir maaş zammı uygulandı. İnebolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası ve Hak-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol ile daimi işçi ve Belediye Şirket işçilerinin maaşlarına yüzde 99.10 artış yapıldı.
Kastamonu’da KPSS puanı ile memur alımı başlıyor!
Bin 629 kamu personeli alımı başvuru kılavuzu bugün açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 629 personel alımı kapsamında, Kastamonu’dan da alım var. Kamu personeli alımına dair tüm ünvanlar ve şartlar bu yazımızda.