“Kastamonu’nun sesi çok daha gür çıkacak”;

“Kastamonu’nun sesi çok daha gür çıkacak”

KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, 2021 yılını değerlendirdiği ve yeni yıl mesajını yer aldığı, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Bundan sonraki süreç içerisinde de Kastamonu için gayretli çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Katar, açıklamasında;“KASİAD Kastamonu Şubemiz ilimizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına sessiz kalmadan gündem oluşturmaya, Kastamonu için tüm yetkili birimlerle, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeye, İstanbul ve Kastamonu arasında köprü olmaya her zaman devam edecektir. Amacımız Kastamonu’nun sesinin Türkiye’nin her yerinde daha gür çıkmasıdır” ifadelerine yer verdi....

KATAR; “KASİAD,SEL AFETİNİN İLK ANINDAN İTİBAREN GÜÇLÜ BİR ORGANİZASYON HALİNDE OLDU”

KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, yeni yıla başlamanın tatlı heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, yeni yılın tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni ettiğini belirtti. Katar açıklamasının devamında2021 yılının değerlendirmesini ve KASİAD Kastamonu Şubesi olarak önümüzdeki dönemde planladıklarınışöyle anlattı; “2021 yılı Kastamonu için çok acı anılarla tarihe geçti. Ağustos ayında başta Bozkurt olmak üzere birçok ilçemiz sel felaketine maruz kaldı. Son yıllarda eşi benzeri görülmemiş bu sel afetinde birçok canımızı yitirdik, 86 hemşerimiz hayatını kaybetti.KASİAD olarak bu zor süreçte hemşerilerimizin yanında olarak sel afetinin ilk anından itibaren güçlü bir organizasyon halinde olduk. Genel Merkezimizin Genel Başkanımız Sn. Ayhan Aslan öncülüğünde başlatmış olduğu yardım kampanyasına İstanbul’daki sanayici ve işadamlarımız çok ciddi destek verdiler. Toplanan nakdi yardımlar yanında ayni yardımların bölgeye ulaştırılması noktasında da çalışmalar yürüttük. İlk etapta acil ihtiyaçların giderilmesi için su, jeneratör, çizme vb. birçok malzemeyi bölgedeki yetkililer aracılığıyla ilçelerimize ulaştırdık. Ardından temel gıda malzemelerin yanı sıra, battaniye, yastık, dezenfektan, kıyafet gibi ihtiyaç malzemelerinin teminini sağladık. Son aşamada ise evleri hasar gören ve yeni evlerine taşınmak zorunda kalan ihtiyaç sahibi hemşerilerimize buzdolabı ve televizyon yardımında bulunduk. KASİAD Kastamonu Şube Başkanı olarak bu yardımlara vesile olan tüm hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.Bu yıl sel gibi acı olayların yanında KASİAD olarak bizi mutlu eden olaylarda gerçekleşti. 2019 yılında Kastamonu’da tartışmaya açarak üzerine zirve düzenlediğimiz kendir üretimi için Taşköprü OSB’de elyaf üretim tesisi açılacak olmasının mutluluğunu yaşadık. Yatırım noktasında öncü olduğumuz Anadolu Kenevir A.Ş firmasına girişimlerimiz sonucunda Taşköprü OSB’de yer tahsisi yapıldı. İnşallah kendir Kastamonu’da tekrar önemli bir gelir kaynağı olacak ve bölge halkımızın kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu yatırımda emeği geçen sanayicimize ve yer tahsisi için gerekli kolaylıkları sağlayan tüm yetkililere teşekkür ediyorum.”

“KASİAD OLARAK BİRÇOK KONUYU KASTAMONU KAMUOYUNUN GÜNDEMİNE TAŞIDIK”

2021 yılının kendileri için tatlı tartışmaların da yılı olduğunu vurgulayan Katar;“Lezzeti noktasında yıllardır en ufak şüphemizin olmadığı Kastamonu Pastırmasıyla ilgili Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ile yaşadığımız tartışmalar öyle ilgi gördü ki ulusal televizyon ve gazetelere manşet olduk. Biz yine sözümüzün arkasındayız, Kastamonu Pastırmasını itibarsızlaştırmaya çalışanların eminiz ki damakları tat almıyor.KASİAD olarak 2021 yılında önceki yıllarda olduğu gibi birçok konuyu da Kastamonu kamuoyunun gündemine taşıdık. Kastamonu Havalimanı ile ilgili hassasiyetlerimizi tüm gündemden düşürme çabalarına rağmen taze tuttuk. Gidiş-dönüş seferler düzenlenmediği müddetçe Kastamonu Havalimanı hem Kastamonu hemşerilerimiz için hem de havayolu firmaları için gerekli tatmini maalesef sağlamayacaktır. Bu bakımdan sefer sayıları ivedilikle sabah gidiş akşam dönüş olmak üzere düzenlenmelidir. Biz bunu bir tercih olarak değil mecburiyet olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“GAYRETİMİZ KASTAMONU’NUN FAALİYETLERİ İLE TÜRKİYE’DE SES GETİRMESİ İÇİNDİR”

KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Katar son olarak şu ifadeleri dile getirdi; “Yine üzerinde önemle durduğumuz bir başka hususta Türkiye’de bulunan toplam 45 Milli Park’ın 3’üne ev sahipliği yapan ilimizin Milli Parkı bulunmayan Sinop iline bağlı olarak yönetilmesidir. Bu noktada talebimiz Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün Kastamonu’ya alınmasıdır. Bu konunun 2022 yılında da takipçisi olacağız.KASİAD Kastamonu Şubemiz ilimizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına sessiz kalmadan gündem oluşturmaya, Kastamonu için tüm yetkili birimlerle, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeye, İstanbul ve Kastamonu arasında köprü olmaya her zaman devam edecektir.Amacımız Kastamonu’nun sesinin Türkiye’nin her yerinde daha gür çıkmasıdır. Gayretimiz Kastamonu’nun ekonomisi ile turizmi ile tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile Türkiye’de ses getirmesi içindir.Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin yeni yılını tekrar tebrik ediyorum. 2022 yılında daha güzel günler görmek ümidiyle sağlık, başarı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum