Bakan Nebati, ‘Ocak’ dedi;

Bakan Nebati, ‘Ocak’ dedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tahmini büyüklüğü 5 bin ton ve değeri ise 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak için harekete geçti. Yeni sitemle ilgili ocak ayının ilk haftasını işaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak” diye konuştu....

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemeye ilişkin Ocak ayının ilk haftasını işaret etti. Bakan Nebati yaptığı açıklamada; “280 milyar doların yüzde 10'u gelse dövize ihtiyacımız kalmayacak” ifadelerine yer verdi. İşte yeni altın düzenlemesi…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yastık altı birikimlerinin ekonomiye kazandırılmasına yönelik teşviklerle ilgili bilgi verdi. Bakan Nebati, yasal düzenlemelere ilişkin değişiklikleri, Meclis'ten talep edeceklerini söyledi.

Bakan Nebati’nin açıklamalarına göre yeni altın düzenlemesi için çalışmalara başlandı. Yastık altı birikimin ekonomiye kazandırılması için yapılacak olan düzenlemede, yeni teşviklerle ilgili çalışmayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Yeni yılın ilk haftasında tamamlanması beklenen 'yastık altı' altınlarla ilgili yeni düzenlemeyle vatandaşlara altınlarını banka hesaplarına aktarma, istediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme fırsatı sunulacak. Dileyen altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek.

YENİ ALTIN DÜZENLEMESİ NE ZAMAN?

Nureddin Nebati, "Ocak ayının ilk haftasında bu iş bitmiş olacak. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak" dedi. Vatandaşlar yetkili kuyumcular aracılığıyla altınlarını banka hesaplarına aktarma, dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme konusunda önemli mesafe kat edilecek. İsteyenler altınlarını o günkü değer üzerinden Türk lirasına çevirebilecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum