Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Belediyesi’nde mobbing iddiası!
Kastamonu Belediyesi’nde mobbingle Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne sürüldüğünü ve buradaki görevi sırasında da sürekli mobbinge maruz kaldığını iddia eden Kastamonu Ülkü Ocakları eski başkanı Yunus Abayoğlu, işinden istifa etti. Yaşanan olayın ardından paylaşımda bulunan Abayoğlu, "Şahsımı ve ocak yöneticisi 4 kardeşimi Temizlik İşleri’ne işçi olarak gönderdiler. Bu mobbing değil, asıl mobbing Hikmet Erbilgin’in ’onları oraya ben sürdüm’ demesiyle başlıyor" dedi.
Nihayet düşüşe geçti!.. Devam edecek mi?
Ocak ayından bu yana her ay en az iki kez zamlanan kırmızı et fiyatları aylar sonra ilk kez düştü. Sene başından bu yana yüzde 110’u aşkın zamlanan fiyatlar, son haftalarda yüzde 8-10 civarında geriledi.
‘Kaçınılmazdı!..’ Halkbank’tan esnaf kredileri açıklaması
Halkbank, esnaf kredilerinin faiz oranlarına yapılan artışla ilgili olarak açıklama yaptı. Banka esnaf kredilerinin sabit faizli kredileri olmadığını belirterek, bu artışın gecikmeli ve kaçınılmaz olduğunu bildirdi.
Bu yaz çok sıcak olacak!.. Nisan’da rekor kırıldı
Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) sezonluk tahminlerini değerlendiren Prof. Dr. Barış Önol, 2024 yılı Nisan ayının Türkiye'de ölçülmüş en sıcak nisan ayı olduğunu belirterek, önümüzdeki yaz dönemi için uyardı.
AK Parti'den Baltacı'ya sert tepki!..
AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu, TÜGVA ve Ülkü Ocakları'na tahsis edilen bina ve mekanların Kastamonu Belediyesi tarafından tahsislerinin kaldırılması sonrası Belediye Başkanı Hasan Baltacı'ya tepki göstererek; "Birlikte DEM’lendiklerine de aynı uygulama yapılıyor mu?" diye sordu
“Başkan kim? Baltacı mı Erbilgin mi?”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanlığı, yerel seçim sonuçları neticesinde yönetimi devralan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumlarını değerlendirdi. MHP İl Başkanlığında basın ile bir araya gelen MHP Yönetimi, rahatsız olduğu bazı noktalara dikkat çekti. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, Belediye’de MHP’li arkadaşlarına mobing uygulandığını iddia etti.
Kemal’den Baltacı’ya çok sert tepki!
MHP Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Yasin Kemal: “Kastamonu Ülkü Ocaklarının mensubu ve mezunu olan bir vatan evladıyım. Bizler simit yeriz haram yemeyiz Elhamdulillah.”
Baltacı, Ülkü Ocakları’ndan elektrik parasını istiyor
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı: “Ülkü Ocakları’nın kullandığı Çadır Kafe’ye elektrik çekilerek elektrik faturası da belediyemiz tarafından ödenmiş. Kendilerine de ileteceğim. Oranın elektrik faturasının da Kastamonu Belediyesi’ne ödenmesini sağlayacağız.”
Acacia Maden Kastamonu'da personel alıyor! (SON BAŞVURU 10 MAYIS)
Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Acacia Maden, personel alımı yapacağını açıkladı.
Trafik sigortası zamları otomatiğe bağlanıyor
Trafik sigortasında zam tarifesi değişiyor. Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE), Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve asgari ücret artışlarının da içinde bulunduğu bir maliyet hesaplaması uygulamaya girecek.
Kastamonu’da hastalık alarmı!.. Yine kapatıldı
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da salgın hastalıkları önlemek amacıyla bir dizi tedbir alınıyor.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Geri sayım başladı!.. Akaryakıtta yeni dönem
Uygulama 1 Ocak 2025'te başlıyor.
Kastamonu sahilinde ‘Üç Hilal’ dönemi...
31 Mart yerel seçimlerinde CHP yönetimindeki Cide ve AK Parti yönetimindeki İnebolu Belediyelerinde MHP dönemi başladı.
Biri Kastamonu'dan 6 isyankar başkan...
2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı, kesin olmayan sonuçlara göre tekrar seçildi.
Tosya yeniden MHP'nin
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yüzde 43,55 oy oranıyla yeniden Belediye Başkanı seçildi.
Kastamonu Havalimanı, zararına mı çalışıyor?
Havacılık kaynaklarına göre, yolcu trafiğinin yıllık artış oranına göre yüzde 30’a kadar atıl kapasite olağan karşılanırken, bu oranın altındaki kapasite kullanımı “kamu zararı” olarak yorumlanıyor.
Valilik ‘seçim yasakları’nı duyurdu
31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızla devam ediyor. Aylardır devam eden seçim çalışmaları ve propaganda süreci, önümüzdeki Cumartesi günü akşam saatlerinde nihayet sona erecek.
Araç alacaklar dikkat! İbre tersine dönüyor
Genel seçimden sonra uygulamaya konan yeni ekonomi politikaları ikinci el araç piyasasında durgunluk oluştururken, fiyatlardaki düşüş yüzde 30’lara kadar ulaştı ancak sektör temsilcileri fiyatların yükseliş trendine girdiğini belirtiyor.
Muhasebecilikte e-uygulama eğitimi gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Düzce Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) iş birliğiyle düzenlenen “Muhasebe Mesleğinde Güncel Yaklaşımlar ve E-Uygulama Eğitimi” adlı program gerçekleştirildi.
Maden Ocağında İş Kazası: Detaylar haberde
Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)Karadon Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen iş kazasında Veli S. isimli madenci yaralandı.
2 ayda 2 bin 642 ton ihraç edildi
Düzce’nin orman ürünleri üretimi ve ihracatının arttırılması için çalışmalar sürürken 2024 yılı ilk iki ayında 2 bin 642 ton orman ürünü ihraç edildi.
Kastamonu zirvede ama...
TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan haritaya göre Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin bulunduğu TR82 bölgesi, yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge oldu.
İşte Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi. Adaylığı için başvuru yapılan siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, 3 Mart Pazar günü (bugün) il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi.
Kastamonu’da soğuk savaşı!
Kastamonu'da, 31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım sürerken, parti ve bağımsız belediye başkan adaylarının rekabeti adeta soğuk savaş atmosferine dönüştü. Kentin dört bir yanında, seçim araçları ve dev bayraklarla donatılmış sokaklar, seçmenlerin dikkatini çekiyor.
Emeklilere bir zam daha!..
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme oranları 2024 yılı itibarıyla emekli olanları da yakından ilgilendiriyor. Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’daki (GSYİH) yüzde 4,5’lik artış dolayısıyla yapılacak zamlar Nisan ayında hesaplara yansıyacak.
Tüm rekorları unutun!.. Meteoroloji uzmanından korkutan açıklama
Geçtiğimiz yıl mart ayı yaşanan en sıcak ikinci mart ayı olurken, kaydedilen en sıcak mart ise 2016'da yaşanmıştı. Bu mart ayı için değerlendirmelerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, rekor sıcaklıkların sinyalini verdi.
‘Ramazan zamları’nı kimse durduramıyor
Fırsatçılar bu yıl da boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara bir de Ramazan ayarı geldi. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.
Kastamonu’da 110 personel alımı için sonuçlar açıklandı
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı sonuçları ve taban puanları 2024 ÖSYM'den gelen son dakika açıklaması ile erişime açıldı. KPSS 2024/4 tercih sonuçları gelecek açıklama bekleniyordu.
Kastamonu’da konut satışları çakıldı
İL GENELİNDE OCAK AYI KONUT SATIŞLARI YÜZDE 26,6 AZALDI