Kastamonu İl Özel İdaresi yeni iş makinelerine kavuştu;

Kastamonu İl Özel İdaresi yeni iş makinelerine kavuştu

11 Ağustos 2021 tarihinde Kastamonu sahil kesiminde meydana gelen sel felaketi sonrası kırsal kesimde bozulan alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere alınan iş makinelerinin ilk bölümü teslim alındı....

Özel İdare sahasında yapılan törene Vali Avni Çakır, İGM Başkanı Güray Parçal, Genel Sekreter Selçuk Aslan, Yol İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün, kısım müdürleri ve personel katıldı.


ASLAN;" BİZİM GÜCÜMÜZ, İŞ MAKİNESİ VE İNSAN KAYNAĞINDAN GELMEKTEDİR"



11 Ağustosta oluşan sel felaketinin sadece yerleşim yerlerine değil kırsal kesimdeki alt yapıya büyük zarar verdiğini ve özellikle 11 adet iş makinemizin kullanılmaz hale geldiğini, söyleyen  Selçuk Aslan; "Bu aşamada Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere içişleri bakanımız Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum bizlere yarım elini uzatıp, taleplerimize yüreklerini açtılar. Kurumumuzun kaybettiği iş makineleri için en seri şekilde kurumumuza kazandırma için çalışmalarımızı başlatıp siparişlerimizi geçtik. Bugün ilk parti siparişimizi 4 adet kanal kazıcı ön Yükleyici,1 adet mobil kırıcı (konkasör) ve 1 adet yapım greyderi olmak üzere 6 adet iş makinemizi teslim almış oluyoruz. Bu teslim aldığımız araçlarımız dışında, 2 adet ekskavatör,2 greyder ve 2 adet daha kanal kazıcı ve ön yükleyici daha gelecek. Toplamda 13 parça iş makinemizin yenilenmesi bizin yatırımcı kuruluş olarak enerjimizi ve gücümüzü çok arttıracaktır. Bizim kurumumuzun görev alanımız gereği iş makinesi ekipman ve personelimizin her türlü hava şartlarında her türlü durumda göreve hazır olmasını gerektirmektedir. Önümüzdeki 5 yıllık bir süreçte yapılacak bir eylem planıyla makine parkı ve personel yenileştirme çalışmaları şimdidenbaşlatılmalıdır" dedi.


PARÇAL; İL ÖZEL İDARENİN PERSONEL VE MAKİNE YENİLENMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ



Makul isteklerinin kabul olduğunu görmekten mutlu olduklarını belirten İGM Başkanı Parçal; "Öncelikle teslim aldığımız makinelerimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun, tüm kurum ve kişilerimizin uyumlu bir şekilde makul isteklerimizin karşılanmasını görmek sevindiricidir. Bunun için tüm yetkililerimize siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. İl Genel Meclisi olarak İl Özel idaresinin gerek personel gerekse makine ekipman yenileme konusunda tüm isteklerini yerine getirebilmek için hep beraber çalıştık. İş Makineleri ilimize hayırlı olsun kazasız belasız kullanılması dileklerimizle" diye konuştu.


ÇAKIR; "BİZ BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ"



Törende son olarak kürsüye gelen Vali Avni Çakır, "Çok yoğun bir çalışma gerektiren yaz mevsimini geride bıraktık. Sel felaketi nedeniyle oluşan hasarlar, devletimizin tüm kurumlarının bir araya gelerek acil olanları anında çözmüş, yerine getirilmiş ve yaralar sarılmıştır. Kastamonu coğrafyası bilindiği gibi 2-3 ilin sahip bünyesinde barındırdığı yol, köprü, sanat yapısına sahip çok büyük bir ilimiz. Tüm bu altyapılar bundan etkilenmiştir. Ulaşım, içme suyu anlamında vatandaşımızın sıkıntıları yöneticilerimiz ve sahada çalışan personelimiz tarafından üstün gayret ve çalışmayla hemen hemen hepsi giderilmiştir. Köprü imalatları sanat yapıları gibi inşat alt yapıları devam edecek zamanla hepsi yerine getirilecektir. En büyük, en güçlü özel idarelerinden biriyiz. Böylesi büyük coğrafyaya sahip ilimizin kaliteli hizmet için buna uygun personel yapısı ve makine parkına ekipmana ihtiyaç var. Biz çok büyük ve çok güçlü bir aileyiz. Bu anlamda sahada önümüzdeki birkaç yıl içinde çok yoğun bir alt yapı çalışması yapılacak. Bunun için bugün teslim aldığımız ve gelecek olan diğer ekipmanlarla birlikte zaten güçlü olan özel idaremiz daha da güçlü hale gelmiş olacaktır. Makine parkının önemli bir kısmının yenilenmesi sahada daha verimli ve ekonomik çalışmalara imza atılacaktır" dedi.

iş makineleri edilen dua ve kesilen kurbanla teslim alındı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum