" 4 ay içerisinde Sanayi Sitelerini teslim edeceğiz";

" 4 ay içerisinde Sanayi Sitelerini teslim edeceğiz"

Selde yıkılan ve yeniden yapımına başlanan Abana ve Bozkurt sanayi sitelerinin yüzde 30’u tamamlandı....

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oktay Marşap, Kastamonu’da 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinde yıkılan ve yeniden yapımına başlanan Abana ve Bozkurt sanayi sitelerinde çalışmaların "yüzde 30’unun tamamlandığını" söyledi.

MARŞAP, "YÜZDE 30’UNU YAPTIK SANAYİ SİTELERİNİN"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette kurumun çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müdürü Oktay Marşap, “Bozkurt’ta bir afet yaşadık. Acil yıkılması gereken binalarımızı yıktık, dere üzerine yapılmış binalar vardı. Onlarında yıkımları gerçekleştirildi. Abana ve Bozkurt Sanayi Sitelerinin yapımına başladık, hızlı bir şekilde devam ediyor. 4 ay içerisinde Sanayi Sitelerimizi teslim etmemiz gerekiyor, günlerimiz giderek azalıyor. İnşallah hava şartları da müsaade ederse 4 ay içerisinde teslim etmeyi düşünüyoruz. Şu anda yüzde 30’unu yaptık sanayi sitelerinin. Abana ve Bozkurt sanayi siteleri güzel olacak, inşallah en kısa sürede orasını sanayi esnaflarımıza teslim edeceğiz. Abana, Bozkurt başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de TOKİ Başkanlığı tarafından yapımı söz verilen yerlerle ilgili çalışmalarda hızlı bir şekilde yürüyor. Yakın tarihte sayın bakanımız Kastamonu’ya gelecek, geldiğinde de müjdeli haberler verecektir.” dedi.

"MÜJDELİ HABERLERİMİZ OLACAK"

Öte yandan Kastamonu’da Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi projesinin de devam ettiğini söyleyen Marşap, “Bu projemizde de sona geldik. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimizde artık son rötuşların yapıldığını öğrendik. En kısa zamanda orasını inşallah Kastamonu ilimize kazandıracağız. Millet Bahçemiz devam ediyor inşaat olarak. Bakanlığımızın bizlere verdikleri görevler doğrultusunda diğer ilçelerimizde de başlattığımız çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Yakın zamanda güzel projelerde ortaya çıkacak. Yeni müjdeli haberlerimiz olacak. Bu projeleri de açıklayacağız.” diye konuştu.

ÜNLÜ,“BAKAN KURUM’U ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İLİMİZDE AĞIRLAYACAĞIZ”

Afette özverili bir şekilde çalışma yürüten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü ziyaret ettiklerini söyleyen AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, “Afet bölgesinden etkilenen yerlerdeki yapım çalışmalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Sanayi sitelerimizdeki çalışmalar başladı. Yüzde 30 seviyelerine geldiğini öğrendik. İnşallah müdürümün de söylediği üzere hava durumu müsait olursa son derece modern kullanışlı bir işyerlerine sahip olacaklar. Bunların yanı sıra TOKİ Başkanlığının çalışmaları hem Bozkurt’ta hem de diğer ilçelerimizde devam ediyor. Bir taraftan şehir içinde yıkılan işyerleri ile ilgili Bozkurt’ta farklı alanlarda yıkılan işyerleri oldu. Bunlarla ilgili çalışmalarda hummalı bir şekilde devam ediyor. Sayın Bakanımızda aynı zamanda diğer ilçelerimizin de makine ekipman konusunda çok fazla talipleri olmuştu. Bunların birçoğu yerine getirildi, getirilmeye de devam ediyor. Bu konuda da Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekse Bakan Yardımcılarımız sürekli afet bölgesinde yapılması gereken işlerle ilgili bilgileri aktarıyorlar. Buradaki çalışmaları birebir takip ediyorlar. Sayın Bakanımızı davet ettik, inşallah önümüzdeki günlerde Bozkurt başta olmak üzere afetten etkilenen bölgeleri ziyaret edecekler. Kendilerini bekliyoruz ilimize bekliyoruz. Bu süreçle vatandaşlarımızın bizlere sormuş olduğu sorular var, inşallah bu sorularla ilgili de vatandaşlarımız birinci ağızdan istek ve taleplerine cevap alabilecekler, hatta önerilerini de sunabilecekler. Bunun dışında bilgi edinmeleriyle ilgili isteklerini de yerine getirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

YENİ TOKİ EVLERİ  EN KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK

Ünlü, “TOKİ Örencik 2. Etapta geniş bir arsa yapısına sahibiz. TOKİ ile ilgili çalışmalarımız orada da hızlı bir şekilde devam edecek. İkinci etap çalışmalarımız bitti, vatandaşlarımız oturdular, ikametlerini aldırmaya başladılar. Yeni TOKİ evleri de en kısa zamanda tamamlanarak hak sahiplerine sunulacak. Bu konudaki çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

"MİLLET BAHÇESİ VE ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJELERİ YAKIN ZAMANDA TAMAMLANACAK"

Millet Bahçesi ile Atıksu Arıtma Tesisinin de yapım işlerinin tamamlanarak hizmete alınacağını kaydeden Ünlü, şöyle konuştu: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Kastamonu’nun merakla beklediği ilçelerimizdeki yatırımlar devam ediyor. Kuzeykent Mahallemizde Millet Bahçemizin yapımı sürüyor, inşallah yakın süreçte tamamlanacak. Bir taraftan AK Parti döneminde başlayan, projesi tamamlanan, akabinde de ihalesi tamamlanan bir projemiz daha var. Önemli olan Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi projemiz. Bu projemizde de son aşamaya geldik. Bu konuda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze ayrıca teşekkür ediyoruz. Millet Bahçesi ve Atıksu Arıtma Tesisi projelerini yakın zamanda tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kastamonu’muza hayırlı uğurlu olsun.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum