KEAH'ta 'başarılı' bir operasyon daha!;

KEAH'ta 'başarılı' bir operasyon daha!

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi başarılı bir ameliyatla bir hastayı daha sağlığına kavuşturdu....

Yaptığı başarılı operasyonlarla sadece Kastamonu'da değil çevre illerde de isim yapan Dr. Burak Tamtekin yine şaşırtmadı. 47 yaşındaki şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle gelen hastasına Aort damarının içten yırtılması teşhisini koyan Dr. Tamtekin, başarılı operasyon sonucu hastasını 2. günde taburcu etti.

"AMELİYATI BİLE ÇOK RİSKLİ OLAN ÇOK TEHLİKELİ BİR KLİNİK TABLODUR"

Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin hastası ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "47 yaşında Murat Özlü isimli hastamız şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile acil servise başvurdu. Yapılan tetkiklerde tip 3 Aort Disseksiyonu ( Aort damarının içten yırtılması ) teşhisini koyduk. Bu çok ölümcül olabilen , ameliyatı bile çok riskli olan çok tehlikeli bir klinik tablodur. Bu klinik tablo; eskiden  çok uzun süren, sonuçları çoğu zaman tatminkar olmayan operasyonlar ile tedavi edilmeye çalışılan çok ağır bir tablodur."

"HASTAMIZI, 12 SAAT SÜRECEK BÜYÜK OPERASYONDAN KURTARDIK"

"Biz hastamıza anjiografik yöntemle ( ameliyatsız, genel anestezi olmadan), sadece bir kasığından 3-4 santimetrelik kesi ile yaklaşık 1 saat süren TEVAR işlemi ile Aort Damarı içindeki yırtığı onarıp normal kan akışını sağladık ve hastanın göğüs ağrısı hemen düzeldi. Hastamız işlem sonrası 3 ila 4'ncü saatte her türlü normal günlük aktivitelerine dönerken, 2'nci gününde taburcu ettik. Hastamız böylelikle 8-12 saat sürecek, koltuk altından karnına doğru uzayacak çok büyük bir insizyonla yapılacak büyük bir operasyondan kurtulmuş oldu."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum