Sıvı altına bir zam daha bekleniyor;

Sıvı altına bir zam daha bekleniyor

Her gün farklı kalemlere gelen zamlarla vatandaşlar, nasıl başa çıkacağını şaşırıyor. Gelen zamlardan en çok etkilenen de gıda sektörü oldu. Marketlerde en temel gıda ihtiyaçlarından biri olan ayçiçek sıvıyağı fiyatlarında ise artış durdurulamıyor....

Türkiye’de 2021 yılında da ayçiçek yağı, en fazla ithal edilen ürünler arasında yer aldı. BloombergHT'in haberine göre, ihalede en iyi teklif ton başına bin 471 dolar oldu. Söz konusu 6 bin tonluk teslimatın Tekirdağ limanından yapılması öngörülüyor. Dolar kurundaki hareketlilikle birlikte, ayçiçek yağı fiyatlarına, ilerleyen günlerde zam geleceği tahmin ediliyor.

Enflasyon, üretim zincirindeki bozulmalar ve kur dalgalanmaları nedeniyle yağ fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Özellikle ayçiçek yağı fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle marketteki fiyatlar vatandaşı zor durumda bırakıyor. Artan yağ fiyatları nedeniyle 5 litrelik tenekelerin yanı sıra 3, 4, 4 buçuk litrelik şişelerde de satışa sunuluyor. Hal böyleyken vatandaşlar 5 litrelik bitkisel sıvıyağ yerine, daha çok 2 litrelik yağları tercih ediyor.

Son günlerde gelen zamlardan en çok etkilenen ayçiçek yağının 5 litre fiyatı 98 liraya kadar çıktı. Zincir marketlerin kendi markaları olan bir Ayçiçek yağı markasının 5 litresi 85 TL’den, 2 litresi 39 TL’den, 1 litresi ise 20 TL’den satışa sunuluyor. Daha bilindik bitkisel sıvıyağlar ise tercih edenleri zorluyor. Bilindik markalardan olan bir yağ markasının 1 litresi 31 TL, 2 litresi 53 TL, 5 litresi de 98,25 TL’den satışa sunuluyor. Vatandaşlar, son günlerde gündemde olan zamlarla başa çıkmaya çalışırken artan gıda fiyatları kara kara düşünmesine neden oluyor. Kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte doğalgaza gelen zamları nasıl ödeyeceklerini düşünen vatandaşlar, dönemin çok zor geçeceğine dikkat çekiyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum