Vidinlioğlu, basının gününü kutladı;

Vidinlioğlu, basının gününü kutladı

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe özel Kastamonu’daki gazetecilerle yemek programında bir araya geldi....

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe özel Kastamonu’daki gazetecilerle yemek programında bir araya geldi.

Vidinlioğlu,“Kastamonu, Türk basının gelişiminde çok önemli değerlere ev sahipliği yapan bir kent olarak biliniyor.” dedi.

Basın ile bir araya gelen Başkan Galip Vidinlioğlu, “Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele döneminde Nasrullah meydanında halka hitap ettiği bir şehir ve İstiklal Marşı’mızın ilk defa o dönemin gazetesinde okunduğu hatta ilk defa da neşredileceği bir il olacaktı fakat o günkü şartlarda gazetelerin günlük olmaması sebebiyle birkaç gün gecikmeyle yayınlandığı için bu bağlamda olmadı ama basın açısından önemli değerlere sahip kent Kastamonu.” söyledi.

Kastamonu’da bu mesleği icra etmenin bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Vidinlioğlu:

“Kıymetli arkadaşlar bugün sizin gününüz, sabah bazı basın kuruluşlarımızı ziyaret ettik akabinde de gününüz vesilesi ile bir yemek programında bir araya gelelim istedik. Davetimize icabet ettiniz. Bu sebeple katılımınız için teşekkür ediyorum. En önemli mesleklerden bir tanesi Gazetecilik hatta dördüncü kuvvet diye tabir edilir. Hem herkesin haber almasına vesile oluyorsunuz hem de bizim gibi idareci konumunda kişiler içinde aynı zamanda yol gösterci oluyorsunuz çünkü sahadan aldığınız haberleri bize iletiyorsunuz bizde ona göre kurumlar olarak şehir de yaşayan problemlere duyarlılığımızı arttırıyoruz. Böylelikle çözüm odaklı bir irade gösteriyoruz. Sizlerin bu anlamda yaptığı işin çok kutsal olduğunu belirtiyorum. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Şehirle ilgili yapılacak çalışmalar konusunda da gazetecilerin kanaatlerine ve eleştirilerine açık olduğumu söylüyorum. Herkese kolaylıklar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum