Şensiz'den tepki geldi; 'İzin alınacak konu değil!';

Şensiz'den tepki geldi; 'İzin alınacak konu değil!'

Suudi Arabistan’da oynanacak olan Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa finalinde İstiklal Marşı'nın okunmayacağı iddiaları Kastamonu'da da tepki çekti. CHP İhsangazi İlçe Başkanı iddialara ilişkin; 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bayrağımız veİstiklal Marşı'mız kırmızı çizgimiz. Müzakeler sonucunda izin alınacak konular değildir. Tüm yetkilileri bu konuda sorumlu, ülkemizin onurunu koruyacak şekilde davranmaya davet ediyorum" dedi....

Suudi Arabistan’da oynanacak olan Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa finali öncesinde kriz çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Atatürk pankartına otoritelerin izin vermediğini bildirdi. Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, "İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız" açıklamasını yaptı. İhsangazi İlçe Başkanı Harun Şensiz de söz konusu iddialara tepki gösterdi.

ŞENSİZ; "ÜLKEMİZİN ONURUNU KORUYACAK ŞEKİLDE DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM!"

Şensiz açıklamasında;  "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bayrağımız ve İstiklal Marşımız kırmızı çizgimizdir, müzakeler sonucunda izin alınacak konular değildir. Tüm yetkilileri bu konuda sorumlu, ülkemizin onurunu koruyacak şekilde davranmaya davet ediyorum. Güzide kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da bu farkındalıkla davranacağına yürekten inanıyorum" dedi.

İDDİALARI TFF YALANLAMIŞTI

Türkiye Futbol Federasyonu söz konusu iddiaları yalanladı. TFF'den yapılan açıklamada; "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum