Erbilgin; ‘Sayıştay raporu Vidinlioğlu'na 'kenara çekil' diyor’;

Erbilgin; ‘Sayıştay raporu Vidinlioğlu'na 'kenara çekil' diyor’

CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin Kastamonu İl Başkanlığı'nda, Kastamonu Belediyesi'nin 2022 Sayıştay Raporu üzerinden, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu'nu eleştirdi....

Erbilgin açıklamasında; "Bu Sayıştay raporu sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu'na 'Bu işi beceremiyorsunuz. Kastamonululara daha iyi imkanlar sunun ya da kenara çekilin' diyor" ifadelerine yer verdi.

"POLEMİĞİ UZATMADIK"

Erbilgin açıklama öncesinde baklava polemiğine değinerek; "Sayın Vidinlioğlu, baklava polemiği üzerinden bir açıklama yaptı. Başkanımız, yeni görevimiz dolayısıyla iyi dileklerini telefonla iletti. Baklava konusu olmadığını ve bunu düzeltmem gerektiği konusunda ricada bulundu. Biz bu polemiği fazla uzatmayalım, insanların ağzının tadı bozulmasın, tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye bu polemiği büyütmedik. İnsanlarımızın tatlı yemesinden de memnunuz. Herhangi bir problem yok" dedi.

"SAYIŞTAY RAPORU 'KENARA ÇEKİLİN' DİYOR"

Konuşmasına Sayıştay Raporu ile devam eden Erbilgin şunları kaydetti; "Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun aday adaylığı başvurusunu yaptığını yerel basınımızdan öğrendik. Umuyorum Sayın Vidinlioğlu, Sayın Devlet Bahçeli'ye Sayıştay Raporu ile gitmiş ve ona sunmuştur. Sayıştay'ın Kastamonu Belediyesine ait 2022 yılı Denetim Raporu açıklandı ve bu raporda 36 maddede mevzuata aykırı işlemlerin gerçekleştiği Sayıştay tarafından deklare edilmiş oldu. Bu Sayıştay Raporu, Kastamonululara 'Siz daha iyi yönetilmeyi hak ediyorsunuz' diyor. Bu Sayıştay Raporu, sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu'na, 'Bu işi beceremiyorsunuz. Kastamonululara daha iyi imkanlar sunun ya da kenara çekilin' diyor.

"TAŞITLARIN AKIBETİ NEDİR, AÇIKLAYIN"

Raporu incelediklerini ve 36 ayrı maddede aykırılık olduğunu belirten Erbilgin;  "Belediyemize ait 20 taşıtın akıbetini bilen yokmuş. Trafikte ve belediyede uyumsuzluk tespit edilmiş. Bizim açımızdan bu Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun belediyeden haberinin olmadığı anlamına geliyor.

20 taşıtın akıbetinin ne olduğunu Vidinlioğlu, kamuoyunu açıklamalıdır. Bu araçlar nedir, hurdaya ayrılan araçlar mıdır ya da başkasına tahsis edilen araçlar mıdır, kamuoyu bu noktada bilgilendirilmeyi hak ediyor. Aynı nitelikteki bazı muhammen hizmet alımları ile ilgili yapım işleri kısmına bölerek doğrudan temin edip aynı kişiden satın almış, yüzde 10'unu doğrudan temin için kullanması gerekirken Kamu İhale Kurumu'ndan (KİK) onay almadan tarafından sınırını aştı tespit edilmiştir.Bu bizim için yeni bir durum değil. Geçmişte doğrudan teminlere yönelik kamuoyuna Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun açıklama yapması talebi ile beyanlarımız olmuştu. Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu belediyede oluşturduğu etiklerle, belediye rantlarını yandaşlara pay etmiş anlamına geliyor. Çünkü doğrudan temin belediyeci kullanılabilen bir yöntem. Ancak bunun usul ve esaslarını aştığınız zaman belediyenin imkanlarını kendi arkadaşlarınıza, kendi yandaşlarınıza nemalandırmak anlamına gelir."

"BU, ŞEHRİN ESNAFLARININ BELEDİYE İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA BİR ÇAKIL TAŞI SATAMADIĞI ANLAMINA GELİYOR"

Erbilgin sözlerini şöyle sürdürdü; "İster geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olsun, ister Milliyetçi Hareket Partisi'ne ya da başka bir siyasi partiye oy vermiş olsun... Bu şehrin esnaflarını iş verenlerinin bu şehrin belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda bir çakıl taşı satamadığı anlamına geliyor. Bu şehirde gönlü başka bir siyasi parti ile özleşmiş olan iş adamlarına da çağrı yapmış olalım. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinde belediyenin imkanları şeffaf bir biçimde bütün iş adamlarının hakkaniyetli bir şekilde müracaat edebilecekleri, sonuçlarını denetleyebileceği bir mekanizmaya dönüşecek. Doğrudan temini parçalara bölerek yapmak demek, benim arkadaşım, yandaşım bu işten sebeplensin demektir. Bazen bu kentin, herhangi bir yatırımıyla ilgili çokça açıklama yapmıştık. Bu açıklamalarımızın yerinde ve doğru açıklamalar olduğunun Sayıştay tarafından da teyit edilmesinden de ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek isterim.’’

“LİYAKATLI ÇOKÇA MEMUR VARKEN…”

Erbilgin konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’İşçi kadrosunda olan kişiyi belediye başkan yardımcısı vekili olarak görevlendirdiğini tespit etmiş. Bunu sayın Vidinlioğlu’nun atlamış olması mümkün değildir. Bunun anlamı da; belediyede kadrolaşma, siyasi bir kadrolaşma yapma isteği olarak okuduğumuzun kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Belediyede, liyakatli çokça memur varken, tercihin bir işçi kadrosunda bulunan, mevzuata aykırı bir biçimde bir arkadaşını burada görevlendirmiş olmasını bu biçimde yorumladığımızı bilmeniz gerekir.”

“KAMUOYUNA AÇIKLAMALIDIR”

“Belediyeye ait beş taşınmazın mevzuata aykırı olarak dernek ve vakıflara tahsis ettiği Sayıştay tarafından tescillenmiş. Günlük hayatımızda örgütlenmenin kıymetini bilen insanlarız. Derneklerin, vakıfların halka hizmet noktasında kıymetli olduğunu biliyoruz ancak sayın Vidinlioğlu’nun; bunların hangi dernek ve vakıflar olduğunu kamuoyunu açıklamakla ilgili sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, bizler biliyoruz ki kimi cemaatlerin vakıflar aracılığıyla şehrin kanını emen, bu şehrin çocuklarının geleceğine yönelik müdahaleler yaptığını, İstanbul Büyükşehir Belediyemizden ya da bir çok belediyemizden biliyoruz. Çok gecikmeden bu beş taşınmazın, hangi dernek ve vakıflara tahsis edildiğini, kamuoyu bilme hakkına sahiptir.”

“BELEDİYENİN İMKANLARI, DAR BİR GRUBA KULLANDIRILIYOR”

“Yine belediye mülkiyetinde bulunan 17 taşınmazı ihale yapmaksınız; mevzuata aykırı olarak işgaliye sözleşmesinde kullandırdığını Sayıştay tespit etmiş. Değerli arkadaşlar, her birimizin bütçesiyle oluşan Kastamonu Belediyesi’nin arpalık olmaktan bir an önce çıkarılması gerekir. Herkesin cebini doldurmak, bizlerin vergileriyle oluşan Kastamonu Belediyesi’nin imkânlarını çok dar bir gruba kullandırmanın doğru olmadığını, bunun bu şehirde yaşayan diğer yurttaşlarımıza da bir haksızlık olduğunu açık yüreklilikle vurgulamak gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinde; bu tür uygulamalar çok açık, şeffaf; hem kent konseyi aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarımızın, derneklerimizin, odalarımızın, sendikalarımızın bu şehir üzerinde söz söyleme hakkına sahip bütün yurttaşlarımızın denetiminde olacağını da buradan beyan etmiş olayım.”

“BEŞ YIL ÖNCE DE…”

‘Sayıştay raporunun tarihi bir kesişimi de var; sayın Tahsin Babaş’ın belediyi sayın Vidinlioğlu’na devretmeden önce hepimizin hatırlayacağı gibi o gün de; Sayıştay raporları kamuoyunda tartışılmıştı. Sayın Babaş’ın belediyecilik anlamında neleri eksik yaptığı Sayıştay raporlarında tescillenmişti ve bu şehre hizmet almak isteyen vatandaşlarımız tercihlerini değiştirmişti.  Biz, o günlerde o belediyecilik anlayışıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyecilik anlayışının ikiz kardeş olduğunu, birbirlerinden farkını olmadığını yurttaşlarımıza iletmeye gayret etmiştik. Bugün,  görüyoruz ki; bundan beş yıl önce yaptığımız tespitlerin birebir örtüştüğünü, üzülerek, yaşayarak öğrenmiş oldu. Şimdi Kastamonu’nun ihtiyacı olan, hakikaten bu kenti; saygınlık noktasında yukarıya taşıyacak, hizmet noktasında yurttaşlarımızın gönlünün rahat olacağı, bu şehirde yaşayan herkesin, bu şehri ‘yuvamız Kastamonu’ olarak görev yurttaşlarımızın, için de belediyecilik uygulamalarını kendisi için göreceği,  ‘Biz Kastamonulular’ diye başlayan her cümle de; bu şehirden beklentilerini, kendisinin doldurabileceği bir belediyecilik anlayışını Kastamonululara hediye etmek istiyoruz. Biz, Kastamonulular istiyoruz ki; bu şehirde kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, işçilerimiz, işverenlerimiz, bu şehirde nefes alan tüm yurttaşlarımızın ortak noktasıyla eşit hizmet alabileceği, birlikte zenginleşeceğimiz bir Kastamonu’yu, bizler; inşa etmek istiyoruz.

Dolayısıyla bu basın açıklaması; sadece sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun, eksiklerini anlatan bir toplantıdan öte, Kastamonuluların murad ettiği hakikatli, güzel, iyiyi arayan bir belediyecilik anlayışına, Kastamonulularımızla birlikte onlara hediye etmek istiyoruz.’’

“20 İLÇEDE HAZIRLIĞIMIZ VAR”

“Tüm hazırlığımız, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde; Kastamonu’yu önce bölgemizde, sonra Türkiye’de hakkettiği yere taşıyan, Kastamonu’nun saygınlığını daha da yukarı taşıyan, Kastamonulu olmanın gururunu insanlarımızın hissedeceği bir belediyecilikle buluşturmak istiyoruz. O nedenle hem belediye başkanlığı adaylıkları, hem meclis üyelikleri adaylığı noktasında; başta merkez ilçemiz olmak üzere 20 ilçemizde hakikatli bir hazırlığımız var. Adaylarımızı da yurttaşlarımızla buluşturmak istiyoruz.”

BAŞVURU SÜRECİ UZATILDI

Erbilgin ayrıca Yerel Seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday adaylığı başvuru sürecini 5 Aralık tarihine kadar uzattıklarını söyledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum