Temizlik savaşçıları sahada!;

Temizlik savaşçıları sahada!

Kastamonu Belediyesi, mücavir alan dışı temizlik için kolları sıvayarak çevre gönüllüleri Whatsapp grubu kurmuştu. “Birlikte daha güçlüyüz” sloganı ile Kastamonu'daki çevre gönüllüleri çevre temizliği için ilk etkinliğini gerçekleştirdi...

Kastamonu Belediyesi, mücavir alan dışı temizlik için kolları sıvayarak çevre gönüllüleri Whatsapp grubu kurmuştu. “Birlikte daha güçlüyüz” sloganı ile Kastamonu'daki çevre gönüllüleri çevre temizliği için ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Çevre gönüllüleri, Kastamonu Batı Çevreyolu'ndan, Seyrangah Tepesi güzergahına kadar olan alanda  temizlik çalışmalarına başladı. Temizlik çalışmalarına Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da katılarak gönüllü temizlik savaşçılarına eşlik etti.


"KISA SÜREDE ÇEVREMİZİ TEMİZ HALE GETİRECEĞİZ”

Çevre gönüllüleri projesiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Vidinlioğlu, “Sosyal medya hesaplarıma çevre temizliği konusunda gönüllü olmak isteyenlerden mesajlar geldi. Kastamonu yüzde 70’i orman ile kaplı bir il. Vatandaşlarımız piknik için kendilerini tabiatın ortasında buluyorlar. Çöp konusunda duyarlı vatandaşlarımız olsa da, arkalarında çöp bırakıp gidenler de oluyor. Çevrede yer yer kirli bölgeler olduğuna dair gelen mesajlardan sonra çevre temizliği etkinliğine imza atmak istedik. Gönüllüler grubu oluşturduk. Kastamonu’nun etrafında birikmiş olan çer çöp ne varsa temizleyeceğiz. İlk belediye başkanı olduğum dönemde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye iş birliği ile gerçekleştirdik. Kadıdağı mevkiinde çevre temizliği etkinliği yapmıştık. Pandemi döneminde çevre temizliği etkinliği yapma fırsatı pek mümkün olmadı. Bundan sonra çevre temizliği konusunda işi biraz daha sıkı tutacağız. Toplumun her kesimine de inşallah bir örnek teşkil eder. Çevrenin temiz kalması noktasında mesaj vermiş olalım. Kirli alanlarımızı da temizleyelim istiyoruz. Çevre temizliği konusunda Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanımız Haluk Yakar ile de konuştuk, gönüllü grubu oluşturdu. Beraber çevremizi temiz tutma noktasında çöpleri toplama faaliyeti içerinde olacağız. Çok sayıda gönüllü başvurumuz var. Kısa sürede çevremizi temiz hale getireceğiz. Kastamonu kış memleketi çok soğuklar gelene kadar en azından mıntıka temizliğimizi yapmış oluruz. Bahar ayının gelmesi ile beraber biraz daha çalışmalara hız vermiş oluruz. Bahar döneminde genç nesiller, öğrencilerimizle beraber yaparız. Çevremizi temiz tutmak görevimiz. Büyüklerimizden tabiatı nasıl emanet ve miras olarak aldık isek, bizden sonraki nesillere daha temiz bir çevre bırakmalıyız. Genç bir grubumuz var, maksat hasıl oldu. İlk günden bende temizlik çalışmalarına iştirak etmek amacı ile katılım sağladım” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum