“Bu, AKP açısından bir zübük siyasetidir”;

“Bu, AKP açısından bir zübük siyasetidir”

Kastamonu Belediyesi'nin kredi talebini doğru bulmadığını ifade eden CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin borçlanma talebi üzerinden ret oyu veren AK Parti’ye yüklendi. Erbilgin açıklamasında; "Bu AKP açısından bir zübük siyasetidir. Rantın ortağı olanlar, çıkar siyaseti yürütenler, yerel seçimler kapımıza dayanmışken, yeniden milleti aldatmak üzere mecliste vetoyu verdiler" dedi. Erbilgin konuşmasında kredi talebine evet oyu veren İYİ Parti Belediye Meclis Üyelerini de eleştirdi. Başkan Vidinlioğlu’nun kayığına binmekle itham eden Erbilgin en kısa zamanda İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar’ın kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini söyledi....

Kastamonu Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında, ana para ve faiz ödemeleri dahil; 12 ay vadeli 50 milyon TL, 24 ay vadeli 50 milyon TL olmak üzere toplam 100 milyon TL’ye kadar kredi kullanılması için Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’na yetki verilmesi konusu da karara bağlanmıştı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı sonrasında;  karar, AK Parti ve CHP’nin ret oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edilmişti. Başkan Vidinlioğlu konuyla ilgili; "Bugünkü meclisimiz için söylenecek şeyler, elbette var ama bunları bilahare mutlaka gündeme getirir ve konuşuruz" demişti.

ERBİLGİN; “BU AKP AÇISINDAN BİR ZÜBÜK SİYASETİDİR”

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin konu ile ilgili CHP İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu. Erbilgin açıklamasında; “Son Belediye Meclis toplantımızda milleti temsil etmek için seçilenler, milleti zora sokacak kararlara imza attılar.  5’ncisi olduğunu tahmin ettiğimiz Kastamonu Belediyesi Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu aracılığıyla yeniden borçlanma talep etti. Bu rakam 100 milyon lira. Kaldı ki öncesinde bizlerin kamuoyuyla paylaşmaya çalıştığımız, çoğu zaman sesimizi duyurduğumuz, arsa satışları söz konusuydu. Bu şehrin imkanlarını paraya tahvil eden, ranta tabi eden anlayışla arsalarımız satılmıştı. Buna rağmen Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu, çeşitli gerekçelerle borçlanma talebini yineledi. İlginç bir durum ortaya çıktı. Bu borçlanma talebi komisyona sevkinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin temsilcilerinin de oy birliği var. Yani meclise komisyonun oy birliğiyle gidildi. Komisyonda Milliyetçi Hareket Partisi’nin temsilcileriyle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin temsilcileri var. Bu borçlanma talebi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ve bizlerin ret verdiği oylarla kabul edildi. Ancak bu AKP açısından bir zübük siyasetidir.’  AKP, toplumu, milletimizi kandırmaya, aldatmaya, aldatmaya devam ediyor. Perde arkasında rantın ortağı olanlar, çıkar siyaseti yürütenler, yerel seçimler kapımıza dayanmışken, yeniden milleti aldatmak üzere mecliste vetoyu verdiler” dedi.

“VİDİNLİOĞLU, TÜM YETKİSİNİ KENDİ YANDAŞLARINI RANTLA BULUŞTURMAK ÜZERE KULLANDI”

CHP’nin borçlanma kredisine karşı nasıl baktığını da açıklayan Erbilgin, şunları kaydetti; “Artık bu vakitten sonra meclisten çıkacak her karar aslında yaklaşmakta olan yerel seçimlerin bir yatırımıdır. Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri artık seçim bütçesi oluşturma gayreti içerisine girmiştir. Bu şehirde belediyenin yeterince borcu var, bu şehirde arzu edilen ve topluma söz verilen yatırımların neredeyse tamamı gerçekleşmemiş ve bir borçlanma talebiyle karşı karşıyayız. Bu bereketli topraklarda beceriksiz bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız. Millet bu fotoğrafın farkında ve tez zamanda gereğini yapacaktır diye düşünüyoruz. Bu borçlanma talebini doğru bulmuyoruz. Belediye kaynaklarının doğru bir biçimde yönetilmesi ve milletimizin hizmetle buluşması gerekiyor. Çünkü Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu, tüm yetkisini dünden bugüne kendi yandaşlarını rantla buluşturmak üzere bu yetkiyi kullandı.”

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NE KARŞI HİLEYE BAŞVURMUŞTUR”

Erbilgin devamında; “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de komisyonda, ‘Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar’ misali komisyondaki tavrını da ikiyüzlü çıkarcı ve fırsatçı olarak görüyoruz. İktidar ortaklarına karşı hile yaptığını umarım Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçmenleri ve yöneticileri fark eder. Adalet ve Kalkınma Partisi Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı hileye başvurmuştur” dedi.

“İYİ PARTİ İL BAŞKANI, EN YAKIN ZAMANDA KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPMALIDIR”

Erbilgin konuşmasının sonunda kredi talebine kabul oyu veren İYİ Parti’yi de eleştirerek; “Bizi asıl şaşkınlığa uğratan İYİ Parti’nin tavrıdır. İYİ Parti üzülerek görüyoruz ki Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı’nın kayığına binmiş gözükmektedir. Belediye Meclis Üyelerinin verdiği oy, bu anlama geliyor. Topluma karşı muhalefet sorumluluğu olanların, hele hele milletin cebinden çıkan bütçeye evet oyu vermesini İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri de olsa kabul edilebilir bulmuyoruz. Dolayısıyla İYİ Parti’nin değerli İl Başkanı Faruk Başkanımın bu meseleyle ilgili kamuoyuna bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir süre sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, İYİ Partisi’nden, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Cumhuriyet Halk Partisi’nden hepimiz bu toplumun önünde yeniden tartıya çıkacağız” diye konuştu. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum