AFAD gönüllüleri ödüllendirildi;

AFAD gönüllüleri ödüllendirildi

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen selde görev yapan AFAD gönüllülerine teşekkür belgesi verildi....

Bozkurt'a 11 Ağustos'ta şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinin ardından  genelinden sevk edilen ekipler, ilçede hayatın normale dönmesi için yoğun bir çalışma yaptı.Çalışmalarda görev alan AFAD gönüllülerine teşekkür belgelerinin takdimi için Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

ÇAKIR; “MÜTHİŞ BİR ÖZVERİYLE SAHADA ÇALIŞTINIZ”

Kastamonu Valisi Avni Çakır, burada yaptığı konuşmada, birçok kişinin daha önce böylesine büyük bir afet görmediğini söyledi.Sel felaketinin ardından Türkiye'nin dört bir tarafından yardım için vatandaşların ilçeye geldiğini anlatan Çakır, "60-70 yaşındaki vatandaşımızı da orada gördüm, 20 yaşında, 18 yaşındaki gençlerimizi de gördüm. Devlet millet kaynaşmasının, yardımlaşmasının, STK'larımızın, devletimizin gücünü sahada en güzel bir şekilde yansımasını gösterdik. Komuta merkezlerinde masa başında, sahada, bir kaynayan kazanın başında, kurulan bir çadırın başında, bir dağ köyünde vatandaşın ilacının götürülmesinde, iş yerinin bodrumunun çamurunun temizlenmesinde, yani vatandaşımızın nerede ihtiyacı varsa ya da size nerede iş verildiyse kesinlikle bu konuda en ufak bir gocunma göstermeden müthiş bir özveriyle sahada çalıştınız. Siz göğsünüze kocaman bir madalya taktınız. Yarın çocuklarınıza, torunlarınıza taşıyacağınız güçlü bir miras, övünç kaynağı bıraktınız. Aileleriniz de sizlerle eminim ki gurur duyuyor. Biz görev gereği oradaydık, sizi kimse zorlamadı, gitmeyebilirdiniz. Benim gitmem zaruriydi, AFAD müdürünün, şube müdürlerimizin, basının gitmesi zorunluydu ama sizin zorunluluğunuz yoktu, gelmeyebilirdiniz. Sizin yaptığınız çok anlamlı, gurur duyulacak bir hadise. Kim bakan, kim vali, kim müdür, kim gönüllü, kim amir, kim, şoför, kim operatör, dışarıdan bakışta anlaşılmayacak bir samimiyette hepimiz müthiş bir özveriyle çalışıp dört hafta gibi bir sürede Bozkurt'ta selin yaralarını büyük oranda sildik” diye konuştu.

KÜÇÜKBAYRAM; “10 BİNE YAKIN İNSAN, 2 BİN 500 İŞ MAKİNESİ İLİMİZDE GÖREV ALDI”

Tüm imkanların sel felaketi için seferber edildiğini dile getiren Küçükbayram, 10 binden fazla kamu çalışanı ile 2 bin 200'den fazla iş makinesinin Kastamonu'da görev aldığını ifade etti.

Kastamonu Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD)  Ekrem Küçükbayram ise sel, Bozkurt'ta yaşanan afetin Dünya'da yaşanan en büyük afetlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, "Bu afet maalesef can ve mal kayıplarına yol açtı. Bu üzücü durumlar bizleri derinden yaraladı. Afet aynı zamanda toplumları bir araya getiren, kaynaşmanın ve dayanışmanın vesilesi oldu. Devletimiz ve milletimiz sel afetinin yaralarını sarmak için büyük bir özveri ile çalıştı. Zor günlerimizde yanımızda oldu. Gece gündüz demeden olağanüstü çabayla kısa bir sürede gündelik hayat normale çevrildi. Her meslek gurubundan 10 bine yakın insan, 2 bin 500 iş makinesi ilimizde görev aldı. Bu zor günlerimizde yanımızda olan kahramanlarımız da gönüllülerimizdir. Ülkemizin her tarafından 500'den fazla gönüllümüz afetzede vatandaşlarımızın evlerini, iş yerlerini, okulları, camileri temizledi. Bizlere güç, kuvvet ve moral oldular. Toplum dayanışmasının en güzel örneğini gösteren gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Afet bölgesinde yer alan Ferişte Uzer ile Nermin Uslu, afet bölgesinde görev yaptıkları süre boyunca yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Ödül Töreni sonunda Vali Avni Çakır tarafından AFAD gönüllülerine teşekkür belgesi verildi.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum