2022 tahmini gelir bütçesi 197 milyon TL;

2022 tahmini gelir bütçesi 197 milyon TL

Kastamonu Kasım ayı olağan İl Genel Meclis (İGM) toplantıları devam ediyor...

Kastamonu Kasım ayı olağan İl Genel Meclis (İGM) toplantıları devam ediyor. İGM Kasım ayı olağan toplantılarının 7’nci birleşimi, Güray Parçal Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda 2 gündem maddesi yer aldı.

Gündemin ilk maddesinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün Tosya ilçesine bağlı Ortalıca Köyü sınırları içerisinde 3,47 hektarlık alanda 5 yıl süreli 1 (a) grubu hammadde üretim izni verilmesi hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oy birliğiyle Esnaf Sanayi Ticaret Doğal Kaynaklar Komisyonu’na gönderildi.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE, OKUL YAPIMINDA 10 MİLYON TL ÖDENEK AKTARILDI”

Gündemin ikinci maddesinde ise İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı gelir gider bütçesi hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonunu AK Parti Cide İGM Üyesi Mehmet Arif Özdemir okudu. Raporda şu ifadelere yer verildi: “Meclisimizin 1 Kasım 2021 tarihli toplantısında, 2022 mali yılı tahmini bütçesi İl Encümenince 197 milyon 400 bin 965 TL gelir, buna karşılık 189 milyon 400 bin 965 TL gider ve 8 milyon TL finansman bütçesi olarak bağlanmış ve meclise havale edilmiştir. Komisyon tarafından yapılan çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresi’nin Stratejik Plan, Performans Programı ve Yatırım Programı göz önünde bulundurularak İdaremizin ilgili kanunda belirtilen görevlerinin mevcut imkanlar dahilinde istenilen düzeyde gerçekleştirilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu harcamalarında tasarruf yapmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek amacıyla yayımlanan ilgili genelge dikkate alınarak harcama kalemlerine ödenekler konulduğu görüldü. 2022 Mali yılı bütçesinden ayrılması gereken yasal payların İl Encümeni tarafından yapılan yeni değerlendirmeye göre tahakkuk eden gelir üzerinden değil bankaya intikal edip reel olarak tahsil edilen gelir denkleşmesi üzerinden ve İller Bankasına olan borç miktarı ile kamu kurumlarına olan borçların da düşürülmesi sonucu oluşan tutar üzerinden hesaplandığı buna göre Milli Eğitime ilgili kanun gereği 10 milyon 402 bin 255 TL pay ayrıldığı görülmüştür. Milli Eğitim Müdürlüğü, bütçemizin yedek ödeme kaleminden 10 milyon TL’nin ihtiyaç duyulan okul yapımlarına aktarılmasını talep edildi. Cide Toygarlı Prefabrik İlkokulu yapımına 2 milyon TL, Borsa İstanbul tarafından Temel Eğitim Okulu yapımına 5 milyon TL, Merkez Şehit Erkan Kendirci Ek Bina Okul yapımına 3 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL ödenek aktarıldı. Ayrıca ödeneği düşürülen harcama kalemlerinden toplam 2 milyon 778 bin TL ödenek düşürülerek, Destek Hizmetleri Müdürlüğü Bütçesi’nin Kara Taşıtı alımları kalemine 1 milyon 252 bin TL, Plan Proje Müdürlüğü Bütçesinin Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi 2. Etap Sokak Sağlıklaştırması Proje Yapımı kalemine bin TL, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü Bütçesinin Şantiye Binaları Bakım ve Onarım kalemine 275 bin TL, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü Bütçesinin İçme Suları Hizmetleri kalemine 1 milyon 250 bin TL aktarılmıştır.”

TAHMİNİ GELİR 197 MİLYON TAHMİNİ GİDER 189 MİLYON

Komisyon raporunda sunulan 2022 yılı tahmini gelir bütçesi toplamda 197 milyon 400 bin 965 TL olarak belirlendi. 2022 yılı tahmini gider bütçesi ise toplamda 189 milyon 400 bin 965 TL olarak belirlendi.

 

GÖKSEL; “SAYILAR DEĞİL, GERÇEKLEŞME ORANI ÖNEMLİ”

Belirlenen tahmini gelir gider bütçesi ile ilgili olarak söz alan MHP Bozkurt İGM Üyesi İsmail Göksel; “Önemli olan bütçe değil Başkanım. Daha önce de söyledik birkaç defa ama burada önemli olan rakamların yüksek olması değil. Burada önemli olan gerçekleşme oranı. Muhtemelen bu sene 60 ila 65 oranında olacak gibi görünüyor. Sonuçta gelir bulamazsan arazi satışı dersin çıkarsın işin içinden bu kadar basit yapacak bir şey yok.



PARÇAL; “GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE OLACAK”

Konuyla ilgili olarak konuşan İGM Başkanı Güray Parçal ise; “2022 yılı tahmini bütçenin gerçekleşme oranı, yüzde 90’ın üzerinde olur. Ama faydasız gruplarla ilgili bütçemizi geçen sene düzelttik. O konuda sıkıntı vardı bütçemizde “ ifadelerine yer verdi.

2022 yılı tahmini gelir gider bütçesi oylamaya sunularak oy birliğiyle kabule dildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum