‘Hiç mi yüzünüz kızarmıyor’;

‘Hiç mi yüzünüz kızarmıyor’

......

İYİ Parti İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Ataşalar, İnebolu Kaymakamlık lojmanı için alınan araziye; ‘’ Sanki ülkemiz ekonomik krizin içinde değilmiş gibi İnebolu’daki bütün köy yolları yapılmış, İnebolu limanı tam aktif hale getirilmiş ve İnebolu’nun hiçbir eksiği kalmamış da tek eksik kaymakam lojmanıymışçasına yapılan bu hareket kamu vicdanında büyük yaralar açmıştır’’ ifadeleriyle tepki gösterdi.

Hastanede yaşanan uzman sıkıntısı  ve artan kira fiyatlarına da değinen İl Başkanı Ataşalar, yetkilileri göreve davet etti.

Vatandaşların büyük bir geçim sıkıntısı çektiğini ve ekonomik olarak zor günler geçirdiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Ataşalar, ‘’Akaryakıt ve gıda fiyatlarına gelen akılalmaz zamlar neticesinde günlük yaşamını bile idame ettirmekte zorlanan vatandaşlarımız, geleceğe umutla bakamamakta ve karamsar tabloyu net bir şekilde yaşamının her alanında derinden hissetmektedir. Yıllarca bu ülkeye bıkmadan usanmadan hizmet eden emekli vatandaşlarımız,7500 TL maaşla adeta açlığa mahkûm edilmektedir. En temel gıda ihtiyaç maddelerinin fiyatları göz önüne alındığında emekli maaşıyla geçinmenin imkânsız olduğu net bir şekilde görüldüğü halde ülkeyi yönetenlerin bu duruma duyarsız kalması kabul edilemez bir gerçektir’’ dedi.

‘’40 TL’YE DAYANDI’’

Seçimlerden önce 18,5 TL olan akaryakıt fiyatlarının 40 TL’ye yaklaştığını hatırlatan Başkan Ataşalar, ‘’Akaryakıta gelen zamların hayatımızın her alanına etki ettiği gerçeği ortadayken TÜİK’in açıkladığı %40 enflasyon oranı asla gerçeği yansıtmamaktadır. Toprağa terini akıtarak geçimini sağlayan çiftçilerimizin durumu da içler açısıdır. Yakın bir zamanda ekmek fiyatlarına da %50 zam gelmiş olmasına rağmen, buğday çiftçilerimizden hala 6,5-7 TL’den satın alınmaya devam etmektedir. Çiftçilerimiz 1 Litre mazot alabilmek için yaklaşık olarak 6 kg buğday satacak hale getirilmiştir. Çiftçilerimizin durumunda iyileştirmeler yapılmadığı takdirde gıda sıkıntısıyla karşı karşıya kalınacaktır. Öte yandan Köy Koop. Yönetim Kurulunun açıklamaları da dikkate alındığında, orman köylülerimiz de çok zor durumdadır. Fahiş akaryakıt fiyatları nedeniyle orman köylülerimiz de üretimden uzaklaşmakta ve köylerimiz boşalmaktadır. Yeniden üretim fiyatlandırması yapılarak, üretim ve nakliye fiyatları güncellenerek orman köylülerimiz de bu darboğazdan derhal kurtarılmalıdır’’ dedi.

‘’HİÇ Mİ YÜZÜNÜZ KIZARMAD’’

 

‘’Öte yandan İnebolu ilçemizde gerçekleşen skandal boyutundaki bir olaydan bahsetmek istiyorum. 780 metrekare alan kaymakam lojmanı yapılmak üzere il genel meclisi tarafından satın alınmıştır. Sanki ülkemiz ekonomik krizin içinde değilmiş gibi İnebolu’daki bütün köy yolları yapılmış, İnebolu limanı tam aktif hale getirilmiş ve İnebolu’nun hiçbir eksiği kalmamış da tek eksik kaymakam lojmanıymışçasına yapılan bu hareket kamu vicdanında büyük yaralar açmıştır. Hiç mi sıkılmadınız, hiç mi yüzünüz kızarmadı. Ekonomik kriz altında inim inim inleyen emeklilerimizden de mi utanmadınız? Bu kararı alırken vicdanınızı salonun dışında mı bıraktınız?’’

‘’VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR’’

‘’Diğer bir önemli konu da ev kiralarının fahiş boyutlara ulaşması meselesidir. Kastamonu’da 8-15 Bin TL aralığında seyreden ev kiraları, kiracılarımızın belini bükmekte bu durum nedeniyle kiracılar ile ev sahipleri arasında adli boyuta varan olaylar da yaşanmaktadır. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeni inşaat da yapılamamakta ve kiralık ev sorunu artarak devam etmektedir. Ekonomik krizin doğal sonuçlarından biri de asayiş olaylarının gözle görülür bir şekilde artmasıdır.

‘’RANDEVU SIKINTISI DAHA BÜYÜK BOYUTLARA ULAŞACAKTIR’’

Bunun yanı sıra Kastamonu’da uyuşturucu madde kullanımı fazlaca yaygınlaşmış, çocuklarımız ve gençlerimiz bu uyuşturucu illetinin pençesinde kıvranmaktadır. Ayrıca İlimizde çok sıklıkla ölümlü ve yaralamalı asayiş olaylarının yaşanması konusunda yetkililerinin dikkatini bir kez daha buradan çekiyoruz. Kastamonumuzun yaşadığı büyük sıkıntılardan biri de Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vukuu bulmaktadır. Bu ay içinde 101 doktorumuzdan 10’unun daha gitmesiyle uzman hekim eksikliği sıkıntısını daha derinden hissetmeye başlayacağız. Yaşanan bu büyük sıkıntıya yetkililerce bir çözüm bulunamadığı takdirde zaten derinden hissettiğimiz hastaneden randevu alamama sıkıntısı daha büyük boyutlara ulaşacaktır. Yetkilileri acilen bu konuda çözüm üretmeye davet ediyoruz.’’

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum