"Yeni stratejiler belirlenmeli";

"Yeni stratejiler belirlenmeli"

Türkiye, Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi'ni (2021-2025) 20 Ağustos 2021 tarihinde açıklamıştı. Strateji, Türkiye’nin bu alandaki ilk ve en kapsamlı çerçeve metni olma özelliğini taşıyor. Konuyla ilgili 2 yıl önce katıldığı televizyon programının videosunu paylaşan AIPA Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Şimdi daha uzun vadeli, ülke olarak ön alabileceğimiz ve dünyada ses getirecek yeni stratejiler belirlenmeli . Türkiye'nin yapay zeka konusunda küresel tartışmaların parçası olduğunu ve katkıda bulunduğunu göstermesi çok önemli bir adım olacaktır."...

"UZUN VADELİ YENİ STRATEJİLER BELİRLENMELİ"

Yeni ve daha uzun vadeli bir strateji belirlenmesi gerektiğini belirten AIPA Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, bu konu hakkında 2 yıl önce katıldığı bir televizyon programındaki videosunu  paylaştı.  Küçükşabanoğlu bu videoyu, sosyal  medya hesabından şu ifadelerle paylaştı; "Devletimiz 2025 yılına kadar 'Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi'ni açıklamıştı. Zaman su gibi akıp gidiyor. Şimdi daha uzun vadeli, ülke olarak ön alabileceğimiz ve dünyada ses getirecek yeni stratejiler belirlenmeli . Atılacak yeni adımlarla Türkiye'nin yapay zeka konusunda küresel tartışmaların parçası olduğunu ve katkıda bulunduğunu göstermesi çok önemli bir adım olacaktır."


KÜÇÜKŞABANOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?

2 yıl önce katıldığı televizyon programındaki videoyu paylaşan Küçükşabanoğlu, o videoda şöyle konuşmuştu;  "Yaklaşık 5 yıldır Türkiye zaten teknolojik anlamda ciddi adımlar atıyor. Sanayi Bakanlığımız, Dijital Dönüşüm Ofisimiz, TÜBİTAK, Bilgi Teknolojileri Kurumu gibi teknoloji ile ilgili kurumlarımız çok güzel adımlar atıyor. Ama bir hedef yoktu. Kurumların kendi hedefleri vardı ama ülke olarak bir hedefimiz yoktu. Yarın ülke olarak bir hedef koyuyoruz. Strateji belgesinde istihdam en az 50 bin kişiye çıkarılacak yapay zekada. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla katkısı yüzde 5'e yükseltilecek diyor, en az bin kişilik bir istihdamla kurumlarda başlayacağız diyor. Bu Türkiye için çok önemli.  2019'da Vladimir Putin'in çok ilginç bir ifadesi var: 'Yapay zekada tekelleşen, dünyaya hakim olur' diyor. Yapay zeka medya başta olmak üzere ekonomi eğitim her  alanı etki altına almış durumda. Ama yakın gelecekte domine edecek. o yüzden Türkiye'nin şuanda bu konuya çalışmış olması, hedef koyması, ön alması o kadar kıymetli ki... " 

(2 yıl önceki programdan...)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum