IPhone kullancıları dikkat! Yeni sürüm yayınlandı;

IPhone kullancıları dikkat! Yeni sürüm yayınlandı

Artık eylül ayında iPhone'lar için piyasaya sürülecek olan yeni işletim sistemi sürümünün genel beta programına herkes kaydolabiliyor....

Apple, iOS 17 genel beta sürümünü yayınladı! Artık eylül ayında iPhone'lar için piyasaya sürülecek olan yeni işletim sistemi sürümünün genel beta programına herkes kaydolabiliyor. Peki, genel beta ne işe yarar diyorsanız, yeni özellikleri şimdiden deneyimleme fırsatı veriyor diyebiliriz. iOS 17 genel beta nasıl indirilir? iOS 17 hangi telefonlara gelecek? İşte iOS 17'ye ilişkin merak edilen soruların cevapları...

Resmi çıkışından önce en son iOS sürümünü denemek için kendinizi kandırdığınız günler geride kaldı. Apple, iOS 17 genel beta sürümünü yayınladı ve önizlemeyi iPhone'unuza yüklemek çok kolay. Yani artık bu sonbaharda tamamlanmış olacak yazılım gelmeden aylar önce önemli özellikleri keşfedebilirsiniz. Artık desteklenen tüm iPhone'larda yeni sürümün beta programına kayıt olunup, yeni özelliklerden bazıları çalıştırılabilir.

iOS 17 güncellemesi, tasarımdan uygulamaya kadar bir dizi yeniliği barındırıyor. Örneğin, ister sevimli bir çizgi film karakteri, ister en sevdiğiniz selfieniz olsun, insanların onları aradığınızda göreceği görselini özelleştirebileceksiniz. Ayrıca bir diğer dikkat çeken özellik ise, FaceTime aramanızı açmayan birisine görüntülü veya sesli mesaj gönderebilme işlevi olacak. Ayrıca, doğrudan AirPod'larınızdan kendi sesinizi kapatabilir ve açabilirsiniz. İşte bu ve onlarca özellik eylül ayında iOS 17 güncellemesi ile kullanıcılara sunulacak. Ancak şimdi bu özelliklerden birkaçını deneyimle fırsatına sahipsiniz. Peki, iOS 17 genel beta nasıl indirilir? iOS 17 genel beta yükleme rehberi...

IOS 17 ALACAK IPHONE MODELLERİ...

İlk önce, iOS 17'yi indirebilmek için cihazınızın bu sürümü desteklemesi gerekiyor. Apple, iPhone modelleri arasında XR, XS ve ikinci nesil SE dahil olmak üzere en eski 2018 veya daha yeni iPhone modellerine bu sürüm desteğini sunduğunu hatırlatalım. Yani telefonunuz 2018'den daha önce piyasaya sürülmüş bir modelse iOS 17 güncellemesini alamayacaksınız. Bu arada, iOS 17 sürümü ile Apple'ın iPhone 8 ve iPhone X modellerini de güncelleme listesinden çıkardığını, bir daha sürüm güncellemesi vermeyeceğini belirtelim. iPadOS 17 genel beta sürümü ise, en az altıncı nesil iPad, üçüncü nesil iPad Air, beşinci nesil iPad mini, 10,5 inç iPad Pro, herhangi bir 11 inç iPad Pro veya ikinci nesil 12,9 inç iPad Pro modellerine indirilebilir.

iOS 17 genel beta sürümü, önceki geliştirici sürümlerine göre günlük kullanım için daha uygundur ancak yine de hatalar, garip davranışlar veya uygulama uyumluluğu sorunları yaşayabilirsiniz. Telefonunuzda kaybetmeyi göze alamayacağınız uygulamalar veya veriler varsa, yazılımın tamamlanmasını, yani eylül ayını beklemenizi tavsiye ederiz. Riskleri kabul etmeye hazırsanız, telefonunuzdaki verileri bir hata durumunda geri yüklemenize ihtiyaç duyabilme ihtimaliniz olacağı için iTunes veya bir bulut hizmeti (iCloud gibi) aracılığıyla verilerinizi yedeklemenizi de öneriyoruz.

Gelelim, iOS 17 genel beta güncellemesinin nasıl yükleneceğine... Herkese açık beta yükleme sürecinde ilerlemek için ihtiyacınız olacağından, iOS 16.4 veya daha yeni bir sürüme güncellediğinizden emin olun. Ayarlar uygulamasından, Genel'i seçerek ve ardından Yazılım Güncelleme'ye dokunarak yükseltme yapabilirsiniz. Bu ekran size hangi sürümü çalıştırdığınızı da söyleyecektir. Hazır olduğunuzda, iPhone'unuzdaki Safari web tarayıcısını kullanarak Apple Beta Yazılım Programı'na kaydolabilirsiniz. Üyelik ücretsizdir; telefonunuzda kullandığınız ana Apple kimliğini kullanarak giriş yapmanız ve bu cihazı programa kaydetmeniz gerekir. İstemleri izleyin ve sözleşmeyi okuyun. Bundan sonra, iOS 17 testini yüklemek, neredeyse sıradan güncellemeleri yüklemek kadar basit olacak.

İşte iOS 17 genel beta için yapmanız gerekenler:

-Apple Beta Yazılım Programı'na kayıt yapın,

-Telefonunuzdan sırasıyla Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye tıklayın,

-Otomatik Güncellemeler altında çıkacak olan Beta Güncellemeleri'ni seçin,

-Altta görüntülenen Apple kimliğinin, beta programına katılmak için kullandığınız kimlik olduğundan emin olun,

-O ekrandan 'iOS 17 Public (Genel) Beta' seçeneğini göreceksiniz, bir ekran geri gidin ve beta sürümünü indirmek ve yüklemek için tıklayın.

Diğer tüm iOS yükseltmelerinde olduğu gibi, kurulumun tamamlanması birkaç dakika sürebilir ve cihaz yeniden başlatılacaktır. Bu arada beta programı, hataları bildirmenize yardımcı olan bir Geri Bildirim Yardımcısı uygulamasını ana ekranınıza ekleyecek. Bununla birlikte, bu talimatlar aynı zamanda iPadOS 17 beta için de geçerli.

IOS 17 ÖZELLİKLERİ NELER? IOS 17 ALACAK IPHONE MODELLERİ HANGİLERİ?

Apple, Haziran ayında WWDC 2023 açılış konuşmasında iOS 17'nin birçok özelliğini açıkladı. Ancak bu öğelerin tümü genel beta sürümünde mevcut olmayacak. Özellikle, iMessage uygulamasının yeni özellikleri, yeni bir çıkartma arayüzü, sesli mesaj dökümleri ve konuma dayalı check-in özellikleri dikkat çekmişti. Ayrıca AirDrop özelliği sayesinde artık sadece iPhone'ları birbirine yaklaştırarak içerik ve kişileri paylaşabileceksiniz. Klavye ise yeni gelişmiş otomatik düzeltme, tahminler ve sesli dikte özelliklerine sahip olacak. Sağlık uygulamasına ise ruh sağlığı özellikleri gelecek ve StandBy, iPhone'unuzu geçici bir akıllı ekrana dönüştürecek. Ancak iOS 17 gelene kadar birkaç özellik mevcut olmayacak. Örneğin, Journal uygulaması genel beta sürümünde yok. Ayrıca ortak çalışmaya dayalı Apple Music çalma listeleri henüz hazır değil. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum