‘19 yıl önceki Kastamonu yok’;

‘19 yıl önceki Kastamonu yok’

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi...

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi. Toplantıya AK Parti Milletvekili Metin Çelik, İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, İl Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Sayıkoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

GÜZEL: “MİLLETİN REFAHINI AMAÇ EDİNEN BİR TÜRKİYE VAR”

19 yıl içerisinde AK Partinin yaptığı çalışmaları aktaran Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, toplantının açılış konuşmasında; “Kurulduğu ilk günlerden itibaren vesayet odaklarının hedefi haline gelen AK Parti, ‘muhtar dahi olamaz’ denilen ve okuduğu bir şiir yüzünden zindana mahkum edilen lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın azmi ve kararlılığıyla tüm vesayet zincirlerini kırmıştır. Tabi ki bunların hiç biri kolay olmamıştır. Türkiye, IMF’ye mahkum edilmiş, 1 milyar dolara muhtaç hale getirilmiş, memurlarının maaşını ödeyemez hale gelmiş, koalisyonlarla çıkmaza sokulmuş, dindar insanlar 2.sınıf muamele görmüş, asıl görevi terörle ve düşmanla mücadele olduğu halde televizyonlara çıkıp halkı ve iktidarı parmak sallayarak tehdit eden sözde paşalar tarafından hizaya sokulmaya çalışılmış olduğu bir dönemde AK Parti Ak Kadrolarıyla ve milletin dualarıyla kurulmuş yeter söz de yetki de milletindir diyerek bu millet tarafından girdiği ilk seçimde en yüksek milletvekili sayısıyla birinci parti olarak sandıktan çıkmış ve ülkeyi yönetmeye başlamıştır. Bir ülke tarihinde 19 yıl, kısa bir süre gibi görünse de bu sürenin her günü her ayı her yılı millet ömründe uzun ve çetin mücadelelerle geçmiştir. Ama elhamdülillah artık 19 yıl önceki Türkiye yok. Artık Amerikan başkanlarının önünde el pençe divan duran liderler yok. Artık, ikinci sınıf insan muamelesine tabi tutulanlar yok. Milletiyle el ele yürek yüreğe olan, tek sevdası vatan, bayrak ve millet olan, ordusuyla, yargısıyla ve tüm kurumlarıyla milletin refahını amaç edinen bir Türkiye var” dedi.


“AK PARTİ İNANMIŞLARIN, ADANMIŞLARIN PARTİSİDİR”

Kastamonu merkeze bağlı 177 köy ve 20 mahalle muhtarları ile toplantılar tertip ettiklerini kaydeden Güzel; “Milletvekillerimizin, il başkanımızın İl Genel Meclisi başkanımızın, kadın ve gençlik kolları başkanlığımızın da katıldığı bu toplantılarda tarafımıza iletilen tüm talep ve sorunları not alarak ilgili kurum ve mercilere çözüm noktasında bu talepleri ilettik. Kastamonu’muzdaki tüm kurumlarımızı ziyaret ettik. İl başkanlığımız ile milletvekillerimiz ile bu millete hizmet noktasında atacakları her adımın destekçisi olacağımızı kurum müdürlerimize ilettik. Hal hatır sorulmadık, yarası sarılmadık kimseyi bırakmayacağız. Kastamonu’nun her karışına izimizi bırakacağız. AK Parti inanmışların, adanmışların partisidir. Daha yürüyecek çok yolumuz, söyleyecek çok sözümüz var. İşimiz vaktimizden çok”.

ÇELİK: “19 YIL GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ KOLAY GEÇMEDİ”

Milletvekili Metin Çelik ise, şöyle konuştu; “İktidara geldiğimiz ilk andan itibaren milletimizin yıllardır biriken sorunlarına sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde çözüm noktasında el attık. Milletimizin sorunlarına çözüm adımlarını hızlı bir şekilde attık. Bu adımlarımız sonraki seçimlerde milletimizin teveccühüne mazhar olmamızı sağlamıştır. Bu süreç, yani 19 yıl öyle göründüğü gibi de kolay geçmedi. Vesayet özlemiyle yanıp tutuşanlar, eski Türkiye’nin o dur deyince duran, otur deyince oturan Türkiye’yi özlem duyanlar AK Parti iktidarında bunu bulamayınca tekrar o eski günlerin özlemiyle yanıp tutuştular ve çeşitli oyunlarla önümüzü kesmeye çalıştılar.”

“ENFLASYON KARŞISINDA HİÇBİR KESİMİ EZDİRMEDİK”

“Şu anda geldiğimiz noktada dünya büyük bir krizden geçiyor. Koronavirüs kaynaklı, tüm dünyayı sıkıntıya sokan bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs sonrasında da aşılama ile birlikte açılma kararları dünyada uygulanmaya başlandı. Bu açılma kararları ile birlikte dünyada geriye düşen talebin, artık talep fazlalığına dönüştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Talep fazlalığı, arz eksikliği ile birlikte fiyatlarda büyük yükselişe neden oldu. Yılbaşından bu tarafa Avrupa’da enerji fiyatları 4 katına, elektrik fiyatları 2,5 katına çıktı. Hem Avrupa’da hem ABD’de yıllık enflasyon yüzde 1’in altındayken, şu anda Avrupa’da enflasyon 4 katına çıktı. ABD’de ise enflasyon yüzde 5’i aştı. Yani 5 katına çıkan bir enflasyondan söz ediyoruz. Biz de dünyaya açık bir ülkeyiz. Elbette bu artışlardan ülkemizde etkilendi. Ancak Türkiye’de doğalgaz fiyatlarında 4 katı bir artış oldu mu? Akaryakıt fiyatları yine aynı şekilde. Petrolün fiyatı 50’den 80 dolarları aştı. İngiltere akaryakıta ulaşımda zorlanıyor. Türkiye’de böyle bir şey oldu mu, olmadı. Nasıl olmadı? Hükümetimiz aldığı vergiden feragat ederek dünyadaki bu artışları vatandaşımıza çok sınırlı bir şekilde yansıttı. Türkiye, bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Bu zorlu süreçte Türkiye’nin yıllık ihracatı 200 milyar doları aştı. Türkiye bu zorlu süreci fırsatı çevirecek ve süreç normale dönecek. Hükümetimiz bugüne kadar, enflasyon karşısında hiçbir kesimi ezdirmemiştir.”

“PİŞKİN PİŞKİN KONUŞMAYA DEVAM EDİYORLAR”

“Yargıya müdahale etmeye kalkan, herkesi tehdit eden bu zihniyet Türkiye’de asla milletten yetki alamayacaktır. Bugün HDP’den medet umanlar, PKK’nın sözcüsü HDP’den medet umup bir şeyler yapmaya çalışanlar milletten günü geldiğinde esaslı tokadı yiyecektir. Bizim buradakiler de farklı değil, yukarısı neyse aşağısı da o. Kastamonu’daki temsilcileri de aynı şeyleri yapıyorlar. Malum büyük bir afete maruz kaldık. Selden kütük kapmaya çalıştılar. Afetten siyasi çıkar devşirmeye çalıştılar. Herkes sizin HES üzerinden bir manipülasyon yapmaya çalıştığınızı biliyor. Millet canının derdinde, biz hep birlikte sıkıntıyı gidermek için çalışıyoruz, siz HES diye tutturmuşsunuz. Milletin kafasını karıştırıp olmayan şeyi varmış gibi dediniz. Çıkıp TBMM’de -böyle bir şey söylemedik- de, çark et, -bunu ispatlarsanız özür dileyeceğim- de, hemen ispatladık. Yüzleri de kızarmıyor, pişkin pişkin konuşmaya devam ediyorlar. Bunların her söyledikleri şüpheli ve yalandır. Yalanları çürütmeye devam ediyoruz.”

“KASTAMONU, 2002’DEKİ KASTAMONU ASLA DEĞİL”

“Kastamonu 2002’deki Kastamonu asla değil. Tüneller, bölünmüş yollar, başlatılan projeler, devam eden projeler, İnebolu yolu ve tünelleri devam ediyor, Kırık Barajı devam ediyor, Havalimanı açıldı, sulama projelerinde çok mesafe alındı. Kastamonu merkez de birçok hizmete imza attık. Kültür Turizm anlamında Kastamonu’da eserleri köhne halde bırakmadık.” Metin Çelik, konuşmasının devamında yürütülen çalışmalardan söz etti.

ÜNLÜ: “İLİMİZDEKİ YATIRIMLARI TAKİP EDİYORUZ”

Partisinin Merkez İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı kapsamında konuşan Doğan Ünlü; “Bugün 10 büyükelçi Türkiye’yi tehdit ediyorsa, onlar bizim düşmanımızdır. Bizim iyiliğimizi istemeyen güruh bizim düşmanımızdır. Fakat muhalefet, CHP onları dost olarak kabul ediyor, kabul etmeye devam etsin. Biz kendi dostlarımızla, kendi yol arkadaşlarımızla, halkımızla yürümeye devam edeceğiz. Kastamonu’daki çalışmalar bu zorlu süreçte hızlı bir şekilde devam ediyor. Devrekani-Bozkurt, Devrekani-Çatalzeytin yollarının ihalesi yapıldı. Böyle bir dönemde hem afette zarar gören bölgeleri daha güçlü kılmak, hem morallerini yerine getirmek için yaptığımız çalışmalarımızda birisiydi. Onun dışında kültür varlıkları ile ilgili önceki dönem belediye başkanımız her türlü çabayı gösterdi. Sokak sağlıklaştırması, konaklarımızın hayata kazandırılması gibi çalışmalar yaptı. Teleferiğe başladık, belli bir noktaya geldi ama hala belirsizlik devam ediyor. Buradan belediyeye de sesleniyorum; bir an önce teleferiğin akıbetini neticelendirmelerini istiyoruz. Kültür varlıklarımızı korurken, sağlık alanında da ilçelerimizdeki hastanelerin yapımı devam ediyor. Üniversitemiz içerisindeki bizim yaptığımız Teknokent bitti. Turizm Fakültesi içerisindeki yeni güzel çalışmalar yapılıyor. İlahiyat Fakültemiz bitti. Morfoloji binamız bitmek üzere. Spor Bakanlığımızın -üniversitenin içerisinde yaptığı 30 milyondan fazla yatırımda hayata geçti. Farklı çalışmalarımız devam ediyor. Her ilçede yatırımlarımız var. Milletvekillerimizle, teşkilatımızla beraber ilimizdeki yatırımları takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.


“TEK DERDİMİZ MİLLETİMİZ”

Daday’a gerçekleştirdiği ziyarete değinen Ünlü; “Orada Belediye Meclis üyelerimizle görüştük. Seçim döneminde söz verdikleri Pazar yerini 2,5 yıldır orada yapılmadı. Geçmiş dönemden de oradaki başkanın sıkıntıları var. Oradan pis kokular geliyor. Orayla ilgili büyük bir soruşturma yapmak lazım. Son elinde kalan 5 arsayı da Daday Belediyesi satmış. Çıkıyorlar AK Parti belediyelerini eleştirmeye çalışıyorlar. Bizim belediyelerimiz şu an harıl harıl çalışıyorlar. Daday’da hükümet yatırımları olmasa, bir tane dikili ağaçları yok. Diğer taraftan da Araç Belediyesi borcu 2’ye katlamış, hiçbir şey yapmadığı halde. Diğer taraftan Cide Belediyesi’ne bakıyoruz. Bizim dönemimizde alınan birçok ekipmanı sattı. Hizmet üretemiyor. Son dönemde biliyorsunuz Cide’yi afet çok etkilemedi ama ona rağmen ilçeyi 10 gün susuz bıraktılar. Çöp toplanmıyor. Orada yaptığımız hastane bitmek üzere, yolunu yapmaktan, suyunu getirmekten, kanalizasyonunu getirmekten acizsin. Sen niye boşuna Belediye Başkanlığı koltuğunda otuyorsun? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Diyarbakır’da ne işi var? HDP’liler ne işi var? Mithat Sancar ile ne işi var? Mithat Sancar ile poz veriyor. Oradaki Diyarbakırlı annelerin yüreği bunlar, bunlarla saf tutunca yanmıyor mu? Onlar onlarla saf tutmaya devam edecek, bizde Diyarbakırlı annelerin acılarını paylaşmaya devam edeceğiz. Bunların siyaset anlayışı bu. İstanbul’da 14 bin kişiyi işten çıkartıyorlar. Bunların içinde işe ihtiyacı olanlar var. 40 bin küsur kişiyi de işe alıyorlar. Belediyelerinde yardım ettiği kuruluşlarla ilgili bize atıfta bulunuyorlar. Bunlar vatanını, milletini seven gençleri yetiştiren kuruluşlar. Bir taraftan da adını söylemekten imtina edeceğim kuruluşlara İBB yardım ediyor. O kuruluşları saysan, hepsi Türkiye’nin düşmanı olan bütün derneklere İBB destek veriyor. Aldığı 40 bin kişiyi de şu kadar İYİ Partili, şu kadar HDP’li diye bir yaklaşımla seçimdeki desteğin diyetini ödüyorlar. Söyleyin de kurtulun. HDP ile ortak mısınız, değil misiniz? Ortak olduğunu herkes biliyor. Sağa sola çekmenin, kıvırmanın bir anlamı yok. Baltacı’ya da sormuştum ses çıkmadı. Yakında teskere gelecek, bakalım CHP ne yapacak? CHP’nin duruşunu görmüş olacağız. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Tek derdimiz milletimiz” dedi.

Ünlü son olarak; “Yargıyı tehdit ettiler, öğretmenlerimizi, polislerimizi, kahraman ordumuzu tehdit ettiler. AK Parti’ye oy veren aziz milletimizi aşağılamaya, değersizleştirmeye kalktılar. Memurları tehdit etmeye başladılar. Onlar kimi tehdit ederse, etsin bu millet onlara gereken cevabı verdi. Bizlerde onlarla mücadelede daha fazla çalışacağız” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum