Kahramanlar, 'afeti' anlattı!;

Kahramanlar, 'afeti' anlattı!

EMNİYET MENSUPLARI, BOZKURT'TA YAŞADIKLARI SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ...

11 Ağustos'ta Bozkurt'ta yaşanan sel afeti sonrasında bölgede görev alan Emniyet Mensupları, yaşadıkları süreci anlattı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü  Soner Yalım, Komiser Yardımcısı İbrahim Geçgil ve Polis memurları Cengiz Sevgi ile  Ayşe Yurt Şen, bölgeye geldikleri ilk andan karşılaştıkları manzara ve faaliyetleri hakkında değerlendirme yaptı.

GEÇGİL: ''AİLELERİNİ BIRAKIP GÖNÜLLÜ GELDİLER''

Bir cana dokunmak ve bir hayat kurtarmanın; her Türk polisinin asli görevi ve içten gelen arzusu olduğunu söyleyen Komiser Yardımcısı İbrahim Geçgil, süreci şöyle değerlendirdi; ''Bir cana dokunmak, bir hayat kurtarmak her türk polisinin asli görevi ve içten gelen arzusudur. Biz de, ilk andan itibaren görevlerimize devam ettik. Daha önceki görevlerde Rize ve Artvin'de bulunan; dönüş yolunda olan arkadaşlarımız o gece bütün yorgunluklarına aile özlemlerine rağmen sel bölgesine gelmeyi bizzat istediler. Kurbağa adamlarımız su altında, çamurda batakta, bodrum katında mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışırken, gemi adamlarımız da aynı şekilde hem nehir boyunca hem de deniz kenarında tarama faaliyetlerinde herhangi bir canlı  vatandaşımız veya hayvanları kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar.Sel felaketinde çok fazla vatandaşımızın malzemesi ziyan olma durumuyla karşı karşıyaydı, biz onların da başında vatandaşımıza devretmek üzere nöbetini tuttuk.''

''ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRDÜK''

Polis Memuru Cengiz Sevgi ise, ilk andan itibaren Bozkurt'ta görev aldıklarını hatırlatarak, ''Yıkılan köprüler, kaybolan yollara rağmen olay yerine ilk giden ekip olmanın sorumluğu büyüktü. Molozlarla girişleri kapanan apartman kapılarını aşarak vatandaşlarımızın tahliyesini güvenli bir şekilde gerçekleştirdik. Akabinde su altı ve su üstünde kayıp vatandaşlarımızı arama çalışmalarını aralıksız sürdürdük ve sürdürmeye devam etmekteyiz'' dedi.

ŞEN: ''HABERİ ALIR ALMAZ BÖLGEYE GELDİK''

Polis Arama Kurtarma (PAK) Timi'nde görev alan polis memuru Ayşe Yurt Şen ise, sel haberini alır almaz bölgeye intikal ettiklerini söyleyerek, ''Binaların bir ve ikinci katlarına kadar sularla dolduğunu gördük. Bir çok bina hasar görmüştü. Bu binalardaki vatandaşlarımızın acil tahliyesi için bölgeye gelen ekiplerimizle birlikte çalışmalar başlattık. Yüzlerce vatandaşımızın tahliyesini sağladık. Daha sonra da PAK timleri olarak bir iş birliği yaptık. Arkadaşlarımızın bir kısmı çamur altında kalan İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızın temizlenmesi ve tekrar faaliyete geçmesi için büyük çaba harcadı. Diğer ekibimiz ise kayıp vatandaşlarımızın bulunması ve çamur altında kalan iş yerlerinin temizlenmesi çalışmalarında yer aldı'' diye konuştu.

YALIM: ''HERKES ÖNCELİĞİ KENDİNDE GÖRÜYORDU''

Bozkurt'ta afet sonrası yaşanan  trafik yoğunluğunun yönetilmesinde büyük rol oynayan 1.Sınıf Emniyet Müdürü Soner Yalım ise, şu ifadeleri kullandı; ''Bozkurt ilçesine geldiğimizde durma noktasına gelmiş bir trafik yoğunluğuyla karşılaştık. Hemen durum tespiti yaptık, Ezine Çayı üzerinde bulunan köprüler yıkılmış, yolların büyük kısmı balçıkla kaplanmıştı. İlçede tek bir cadde aktifti ve bu caddede karşılıklı park etmiş araçlar bulunuyorlardı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen arama kurtarma ekipleri, yardım kuruluşları, iş makineleri afet bölgesine ulaşmak istiyor ama hepsi de kendisine göre öncelik hakkı olduğunu düşünüyordu. Böyle bir ortamda trafik akışını sağlamak için ilçenin giriş noktalarında ve ana cadde üzerinde trafik personeli olarak görev aldık ve trafik akışını sağlamaya çalıştık.''






Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum