MHP; Belediyesi olan illerde milletvekili çıkaramadı…;

MHP; Belediyesi olan illerde milletvekili çıkaramadı…

Anketlerin “yüzde 5” demesine karşın 3. parti olan MHP, Türkiye genelinde çıkış yakalarken; “kalelerinde” ise zayıfladı....

 Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, aralarında Kastamonu’nun da olduğu dört ildeki başarısızlığın nedenini araştırıyor.

MHP, 14 Mayıs seçimlerinde belediye başkanlıkları olan illerde de milletvekili çıkaramadı. 

Bartın ve Amasra’daki belediye başkanlarını milletvekili adayı göstererek “parlamentoda milletvekili sayısını artırmayı hedefleyen” MHP’nin, bu iki ilde de milletvekili çıkaramaması dikkat çekti. Seçimde aldığı oy oranı ile üçüncü parti olan MHP, miting düzenlediği Karabük ve Kastamonu’da da milletvekili çıkaramadı.

Bu durum parti yönetiminin de gündeminde. Parti yönetimi, “belediye başkanlığı olan illerde neden milletvekili çıkarılamadığına” ilişkin çalışma yürütüyor. 

2019 yerel seçimlerinde; İl Genel Meclisi oylarındaki dağılıma bakıldığında Kastamonu’da 83 bin 926 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi, 2023 yerel seçimlerinde ise 39 bin 037 oy aldı.

 Oylarında ciddi bir düşüş yaşanan MHP’nin Kastamonu’da 7 belediyesi bulunurken; MHP’nin belediyesinin bulunduğu Kastamonu Merkez’de yüzde 15, Tosya’da yüzde 14,38, Taşköprü’de yüzde 15,6 Ağlı’da yüzde 21, 29; Çatalzeytin’de yüzde 18,14; Seydiler’de yüzde 23,68; İhsangazi’de yüzde 18,94 oy alması dikkatlerden kaçmazken; en yüksek oy oranını ise Seydiler’den aldı.

2018 genel seçimlerinde 49 bin 883 oy alan ve yüzde 20 oranını geçen MHP’de, 2023 seçimlerinde ise 39 bin oy kaldı ve yüzde 15’te kaldı.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum