Liseden üniversiteye gastronomi köprüsü kurulacak;

Liseden üniversiteye gastronomi köprüsü kurulacak

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi'nde "Liseden Üniversiteye Gastronomi Köprüsü" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi....

KÜ Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısında; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Proje Müdürü ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Çılgınoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ve Dr. Öğrt. Üyesi Salih Yıldız konuşma yaptı. Gerçekleşen proje tanıtım toplantısına protokolden isimler ve öğrenciler katıldı.

SÖKMEN; “MUTFAK BİLİNCİ AŞILAMAK AMACINDAYIZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alptekin Sökmen; “Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi hazırladığımız ve sürdüğümüz projelerden biri olan liseden üniversiteye gastronomi köprüsü. Bu projeyi önemsiyoruz. Genç kardeşlerimize mutfak sevgisi, mutfak kültürü ve mutfak bilinci aşılamak amacındayız. Bu vesile ile gençlere kariyer ve meslek seçimlerinde yardımcı olmayı arzuluyoruz. Uzun vadede diğer liselerimizle başka projelerle devam ettire biliriz. Bu projenin devamını seyahat ve benzeri projelerle devam ettirebiliriz” dedi.

ÇILGINOĞLU; “2023'DE GASTRONOMİ ALANINDA UNESCO ADAYAYIZ”

Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Çılgınoğlu ise şu ifadeleri kullandı; “Liseden üniversiteye gastronomi köprüsü açılış dersini gerçekleştireceğiz. Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinden mezun olan öğrencilerin, yoğunluklu olarak yükseköğretime devam etmediklerini görüyoruz. Turizm sektöründe istihdam edilmeleri neticesinde sektördeki nitelikli personel açığını tespit ettik. Bugün ilk dersini yapacak olduğumuz bu bilimsel araştırma projemiz ile turizm sektöründe çalışacak olan nitelikli iş gücünün artırılması ve bireylerin eğitim seviyesini yükseltmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Proje ile meslek liselerindeki öğrencilerin akıllarına ve gönüllerine üniversite hayalini yerleştirerek kendi alanlarında lisans eğitimine devam edebilmelerini teşvik etmek istiyoruz. Projenin diğer amacı Kastamonu'yu 2023 yılında UNESCO’da yaratıcı şehirler kapsamında gastronomi dalında müracaat etmeye hazırlamaktadır. Bu kapsamda UNESCO’nun talep ettiği belliği başlı amaç ve hedefler var. Eğitim kurumları arasında iş birliğinin sağlanması ve koordinasyonun yürütülmesi. Workshoplar hazırlanması. Aşçılık okullarının açılması ve gençlere yerel yiyeceklerin özendirilmesi, öne çıkarılması gibi hedeflerin bu projeye kapsamında gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. 12 ay sürecek olan proje dönemimizde, öğrencilerimizle alanında uzman kadromuz tarafından teorik ve uygulamalı olarak toplamda 96 saat eğitim verilecektir. Proje sonunda projenin bilimsel çıktıları ölçüleri ölçülecek ve bu çıktılar yapılacak akademik yayınlar ile literatüre katkı sağlayacaktır."

BAHÇACIOĞLU; “24 ÖĞRENCİMİZ EĞİTİME KATILACAK”

Üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordineli bir şekilde çalışacağını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu da, “Kastamonu Üniversite’mizden gastronomi bölümüyle ilgilide bir iş birliği protokolü hazırladık ve bu proje kapsamında da 10 Aralık mesleki teknik Anadolu lisesini yiyecek içecek alanında ki 24 öğrencimiz bu eğitime katılacaklar. Eğitim devam ederken 24 öğrenicimizden 2. Etapta başarılı olan 10 öğrencimizle projemiz devam edecek. Projenin isimi de anlamlı, liseden üniversiteye gastronomi köprüsü. Burada amaç özellikle son yıllarda mesleki eğitimlerdeki yapılan çalışmaların çok daha verimli hale gelmesi için bir basamak oluşması. İl Eğitim müdürü olarak bende meslek lisesi mezunuyum. Meslek lisesi mezunu olmaktan da gurur duyuyorum. Üniversitemiz ve İl Eğitim Müdürlüğümüz arasında çok kapsamlı bir şekilde yürütülecek. Öğrencilerimiz üniversitenin mutfağında havasını teneffüs edecekler ve motivasyon sağlanacak. Öğrencilerimizin tamamı inşallah Kastamonu Üniversitesi gastronomi ve mutfak tasarım bölümünü tercih edecekler” diye konuştu.





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum