Soylu: Asıl provakatör İmamoğlu’dur;

Soylu: Asıl provakatör İmamoğlu’dur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi...

Bakan Soylu, Twitter hesabından "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" paylaşımı yaparak, İmamoğlu'nun provokasyonu hazırlayan kişi olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise İmamoğlu'na yönelik saldırıyla ilgili olarak, "En son belediye başkanı ve İçişleri Bakanı ile yaptığım görüşmede söylenen, bir esnaf ziyareti başka bir şeye dönüşmüş. Sokakların içerisinde hoparlörle konuşma şeklinde bir tür miting gibi bir şeye dönüşünce bir grup taşlarla saldırmaya başlamış. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi.
Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, olayları başlatanın İmamoğlu ve kafilesi olduğunu öne sürdü, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Sekmen, taş atanların da İmamoğlu taraftarları olduğunu iddia etti ve mitingin izinsiz olduğunu kaydetti.

Erzurum Valisi Okay Memiş ise, İmamoğlu'nun mitingindeki saldırıya ilişkin olarak "Bugün Havuzbaşı Kent Meydanı, resmi olarak ilan edilmiş miting alanı değildi. Eğer resmi alan olarak ilan edilen bir miting alanı olmuş olsaydı, birçok daha fazla güvenlik tedbiri alıp bunu sağlayabilirdik." dedi.
Vali Memiş, Valilik'te düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu'nun kente ziyaretinin bir "miting" olarak değil, "esnaf ziyareti" olarak programlandığını söyledi.

Saldırı anının havadan görüntüsünde, miting alanına bakan otobüsün arkasındaki bir alanda polis kordonu altında bir grup görülüyordu.
Ekrem İmamoğlu, Erzurum emniyet müdürü ve valisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İmamoğlu, müdahale etmediği iddia edilen polise "Biz de sizi seyredeceğiz" dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum