Diyanet İşleri Başkanı Kastamonu'ya geliyor;

Diyanet İşleri Başkanı Kastamonu'ya geliyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın önümüzdeki hafta başında Kastamonu'ya gelmesi bekleniyor...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın önümüzdeki hafta başında Kastamonu'ya gelmesi bekleniyor. Mevlid Kandili kapsamında Nasrullah Camii'nde düzenlenecek programa katılması beklenen Başkan Erbaş'ın 18 Ekim Pazartesi günü şehrimizde olması bekleniyor.

Ziyaret programında Kastamonu'nun da yer aldığı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın,  18 Ekim Pazartesi günü ilimize gelmesi ve çeşitli incelemelerin ardından da Nasrullah Camii'ndeki etkinliklere katılacağı öğrenildi.  Programda olası bir değişiklik olmazsa, ilk defa bir Diyanet İşleri Başkanı, Mevlid Kandili'ni Kastamonu'da geçirmiş olacak.

MEVLİD KANDİLİ NEDİR?

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümüdür.
 Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum