Taşköprü Kaymakamlığı'ndan açıklama;

Taşköprü Kaymakamlığı'ndan açıklama

Taşköprü Kaymakamlığı, ilçede yayın yapan bir gazetede çıkan "Taşköprülü selzedeler yardım eli bekliyor" başlıklı habere ilişkin bir yazılı açıklama yayınladı...

Taşköprü Kaymakamlığı, ilçede yayın yapan bir gazetede çıkan "Taşköprülü selzedeler yardım eli bekliyor" başlıklı habere ilişkin bir yazılı açıklama yayınladı.  

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Selden etkilenen Akçakese köyü Çatderesi mahallesinde yollar sel anında ciddi hasar görmüş, kısa sürede olsa mahalleye ulaşım sağlanamamıştır. Kısa süre içerisinde ekiplerimiz organize olarak tali yollardan mahallemize ulaşımı sağlamış olup, ilk günden itibaren İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün makine destekleri ile Taşköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri AFAD tarafından gönderilen acil durum ödenekleri ile sahada çalışmaktadırlar. Bir vatandaşımızın evi ve eşyaları sel sebebiyle zarar görmüş olup, yapılan hasar tespitine göre  gerekli ödemeler yapılmıştır. İlgili habere konu olan kişilere de ulaşılmış, evleri incelenmiş ancak sel kaynaklı bir hasar tespit edilmemiştir. Farklı maksatlarla servis edildiği belli olan haberin gerekçesinin bölge ile ilgisi de bulunmayan bazı aktörlerin ön plana çıkma gayretleri olduğu değerlendirilmektedir. Sayın Valimiz Avni Çakır, Ak Parti  Milletvekilimiz Sayın Metin Çelik geçtiğimiz haftalarda bölgeyi ziyaret etmiş, incelemelerde bulunmuşlardır. Ayrıca Kaymakam Çağlar Partal ve ilgili yetkililer ilk andan itibaren sıklıkla bölgede bulunmuşlardır. Söz konusu haberin maksadını ilk günden beri ekiplerimizin çalışmalarına yakından tanıklık eden, ekipleri misafir eden bölgede yaşayan vatandaşlarımızın takdirine sunuyoruz" denildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum