Haber, gerçeği yansıtmıyor;

Haber, gerçeği yansıtmıyor

AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, ilçede yayın yapan bir gazetede yayınlanan "Taşköprülü selzedeler yardım eli bekliyor" başlıklı habere ilişkin açıklamalarda bulundu...

AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, ilçede yayın yapan bir gazetede yayınlanan "Taşköprülü selzedeler yardım eli bekliyor" başlıklı habere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını ve art niyetli kişilerin yaptırdığını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Erol, devletin her zaman görev yerinde olduğunu ifade etti. Sel afetinin olduğu ilk andan itibaren Vali Avni Çakır, Milletvekili Metin Çelik, Kaymakam Çağlar Partal ile birlikte selden zarar gören bölgelerde incelemeler yaptıklarını belirten Erol, devletin bütün kurumlarının  seferber olduğunu aktardı.

"AKIL TUTULMASI VE HEZEYANDAN İBARETTİR"

Kurumlarca gerekli incelemeler ve tespitlerin yapıldığını vurgulayan İlçe Başkanı Erol, "Haberde ismi geçen Hasan Çekici, Burhan Çekici isimli vatandaşlarımıza da ilk incelemeler neticesinde İlçe tarım müdürlüğü ekiplerince tespit yapılmış; Hasan Çekici isimli vatandaşımızın 46 bin 400 TL, Burhan Çekici isimli vatandaşımızın 36 bin 720 TL hasarı olduğu tespit edilerek bildirimi yapılmıştır. Ayrıca haberde bahsi konu olan evlerinin ekiplerce yerinde yapılan incelemede her hangi bir zarara uğramadığı tespit edilmiştir. İstanbul’da ikamet eden dernek başkanının ilk temas etmesi gereken köy muhtarlarından ve hiçbir yetkili kurumdan  bilgi almadan böyle bir açıklama yapması da en basit tabirle akıl tutulması ve hezeyandan ibarettir. Gazeteciliğin en temel prensibi  doğru habere ulaşmak adına gerekli araştırmaları yaparak kamuoyuna doğru bilgiyi iletmektir. Bu yerel gazete, habercilik bakımından her  zaman kişiye özel haber yapmaya devam etmektedir. Böyle devam edecekseniz gazetenin ismine şahıs isimleri koyarak basın hayatına devam etmenizi tavsiye ederim" dedi.

"YOL GÜZERGAHI ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

Sel bölgesinde ihtiyaç olan araçların hızlıca bölgeye gönderildiğini kaydeden Hüseyin Erol, "Bölgede zarar gören köprü ve menfezlerin tespiti yapılmış ihale aşaması devam etmektedir. Ayrıca ilerleyen süreçte tekrar yolların bozulmaması için bölgede yeni yol güzergahı çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet ve taleplerini dinleyerek gerekli kurumlarımıza aktardığımızı da ayrıca belirtmek isterim. Sel afetinde ve diğer afetlerde bütün ülke devletimizin, vatandaşımızın yanında olduğunu görmüştür. Fakat bu tip yalan yanlış haberler neticesinde ortaya çıkan 'Doğru ayağa kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış' sözüne meydan bırakmamak ve kamuoyunu bilgilendirmek adına bu açıklamayı  yapmak gereği görülmüştür" diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum