KÜ ile TÜBA protokol imzaladı;

KÜ ile TÜBA protokol imzaladı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkoloji Araştırmalarına Destek Programı kapsamında Kastamonu Üniversitesi ile protokol imzalandı...

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkoloji Araştırmalarına Destek Programı kapsamında Kastamonu Üniversitesi ile protokol imzalandı.

TÜBA, Cumhurbaşkanlığı’nın Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mehmet Akif Ersoy (2021-2022) özel kutlama yılı genelgesi çerçevesinde yurt dışında çalışan, T.C. vatandaşı olmayan Türkologlara burs programını başlatarak bu kapsamda iş birliği yapılacak üniversitelerle protokol imzaladı. Bu kapsamda KÜ'de düzenlenen toplantıda Rektör Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile beraber yer aldığı toplantıda, TÜBA Başkanı Muzaffer Şeker ile karşılıklı imzalar atıldı.

Toplantının ardından konuşan Akademi Başkanı Prof. Şeker, TÜBA Türkoloji Araştırmaları Destek Programı’nın TÜBA için özellikle önem arz ettiğini vurguladı ve Prof. Dr. György Hazai, Prof. Dr. Andreas Tietze ve Prof. Semih Tezcan ve pek çok değerli bilim insanının ilham verici, olağanüstü çalışmalarının Türkoloji için büyük bir servet olduğunu vurgulayarak, “Eminim bu saydığımız büyük isimlerin de istediği gibi çıtayı çok daha yükseklere taşıyacak bilim insanlarına Türkoloji bursuyla katkı vermek bizim için çok değerli” dedi. Buna ek olarak, başvurularının değerlendirilmesi ve aday bursiyerlerin seçilmesinde  Akademi Konseyi’nce oluşturulan Burs Değerlendirme Komitesinin değerlendirme kriterleri kapsamında yürütüleceği söylendi.


Burs almaya hak kazanan Türkologlara, TÜBA tarafından sağlanacak maddi destek ile birlikte Türkiye’ye ulaşımları da karşılanacağı bilgisi verildi. Üniversiteler ise konaklama imkânının yanı sıra; isimleri bildirilen danışmanlardan çalışma konusuna göre her bursiyer için ilgili alandan bir proje danışmanı öğretim üyesi görevlendirecek. Kastamonu Üniversitesi'nin yanı sıra, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi ile de protokol imzalandı. Burs programı kapsamında T.C. vatandaşı olmayan Türkologlar, TÜBA ile protokol imzalayan tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri ve etkileri üzerine çalışan başta Türk Dili Edebiyatı ve Türkçe olmak üzere Sosyal Bilimler alanındaki öğretim üyeleri ile birlikte araştırma ve çalışma imkanı bulacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum