Bu üzüm bir başka;

Bu üzüm bir başka

İnebolu Korupınar Köyünden Yaşar Yücel’in satışa sunduğu, aromasıyla efsane bir lezzet olan kokulu üzümler tezgâhta durmuyor...

İnebolu Korupınar Köyünden Yaşar Yücel’in satışa sunduğu, aromasıyla efsane bir lezzet olan kokulu üzümler tezgâhta durmuyor. Sabah saatlerinden itibaren satışa sunduğu elindeki malın 100 kilodan 7 kiloya kadar düştüğünü ifade eden İnebolulu Yaşar Yücel, “Kastamonu kokulu üzümü seviyor” diyor.

Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilen, isabella üzümü olarak da adı geçen okulu üzüm, farklı aroması ve kokusuyla ağızları şenlendirirken aynı zamanda insan sağlığı üzerinde sayısız fayda bulunduruyor. Nemli bölgelerde yetişen kokulu üzüm, kabuk kısmında bulunan bol miktarda antioksidan maddesi içerirken aynı zamanda astım başta olmak üzere karaciğerden, astıma; böbreklerden bağırsak sistemine kadar birçok faydalı özellikler taşıyor.

“SABAHTAN İTİBAREN 93 KİLO SATTIM”

İnebolu’da, kokulu üzümün üreticiliğini yapan İnebolu Korupınar Köyünden Yaşar Yücel, her Salı ve Pazar günleri Kastamonu’ya gelerek Pazar yerinde hem İnebolu ürünlerini hem de kokulu üzümün satışını yapıyor. 30 yıldır bu işle ilgilendiğini belirten İnebolulu pazarcı Yaşar Yücel; “İnebolu Korupınar köyünde kendi yetiştirdiğim malım. Kokulu üzümü İnebolu’dan getiriyoruz, kendimiz yetiştiriyoruz. Kastamonu’da da tek ben satarım bunu, başka yoktur. Çok güzel bir kokusu var. Kokusu nedeniyle alıyor insanlar. Çok da tercih edilen bir ürün. Tadını alan bir daha bırakamıyor. Sabah elimde 100 kilo vardı. Sata sata 7 kiloya kadar düşürdüm. İnebolu’dan Salı Pazarı’na geliyorum. Her Salı buradayım. Pazar günleri de Kuzeykent’teyim. Ben yaklaşık 35 senedir bu işi yapıyorum. İnebolu sahilinde yetişen bir meyve bu. Arazim geniş olmadığından senede 40-50 kilo üretim yapıyorum. Bizim orada komşularımız da yetiştiriyor. Onların da mallarını getirip burada satışa sunuyorum. Çok lezzetli bir üzümdür” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum