Baltacı, sel afetinin araştırılmasını teklif etti;

Baltacı, sel afetinin araştırılmasını teklif etti

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos’ta Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketi ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif etti...

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos’ta Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketi ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif etti.

 


Milletvekili Hasan Baltacı, 82 vatandaşın hayatını kaybettiği, 15 kişinin de arama çalışmalarının devam edildiği sel felaketinin büyük bir yıkıma dönüşmesindeki ihmallerin belirlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulmasına ihtiyaç olduğunu belirtti. İhmallerin yaşanan can kayıpları ile meydana gelen zararlardaki rolünün ortaya çıkarılmasının önem taşıdığını vurgulayan Baltacı, afetten etkilenen vatandaşların yaşadığı ve ilerleyen günlerde yaşayabileceği mağduriyetleri önlemek için hangi tedbirlerin alındığının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini kaydetti.  Milletvekili Hasan Baltacı’nın Meclis Araştırma Komisyonu kurulması teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 6 Ekim Çarşamba günkü birleşiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup önerisi olarak Meclis gündemine taşınacağı ifade edildi. Milletvekili Hasan Baltacı'nın da bu birleşimde CHP grubu adına konuşma yapması bekleniyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum