48 saat içerisinde vize temin edilebilecek;

48 saat içerisinde vize temin edilebilecek

Suudi Arabistan, Türk vatandaşları için umre ziyaretini kolaylaştırmak üzere hazırladığı yeni çalışmanın tanıtımını yaptı. Buna göre, Türkiye'de akredite olan seyahat ve turizm ofisleri aracılığıyla 48 saat içerisinde vize temin edilebilecek. Ayrıca "Nusuk" platformu da birçok hizmete erişimde de kolaylık sağlıyor....

Suudi Turizm Otoritesi tarafından İstanbul'da dün tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Suudi Arabistan tarafından Turizm Otoritesi Üst Yöneticisi (CEO) ve Suudi Arabistan'ın umre ziyaretçilerine yönelik kurduğu Nusuk Genel Müdürü Fahd Hamiduddin ile Türkiye'nin önde gelen seyahat ve turizm şirketleri katıldı.

İstanbul’da 50’den fazla ortakla düzenlenen tanıtım toplantısının sonuçlarından duyduğu memnuniyet dile getiren Hamiduddin, ülkesinin Mekke ve Medine’ye gidenlere her türlü kolaylığı sağlamak adına çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

48 saat içinde vize temini

Toplantıda, Suudi Arabistan'ın, Türkiye’den ibadet amaçlı Mekke ve Medine'yi ziyaret edenlere yönelik bazı kolaylık sunduğu açıklandı.

Buna göre Türk vatandaşları, Türkiye'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu aracılığıyla turist vizesi alarak Suudi Arabistan'a gidebilecek ya da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve Türkiye'de akredite olan seyahat ve turizm ofisleri aracılığıyla da 48 saat içerisinde vize temin edebilecek.

ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet edenler veya Schengen vizesi sahipleri; Cidde, Medine, Riyad ve Dammam şehirlerindeki uluslararası havaalanlarından da vize alabilecek. (Haber Merkezi)

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum