Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Teknokent’in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Kastamonu Teknokent’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Dijital Satın Alma Platformu, 10 Bin Tedarikçiye Ulaşarak Şirketlerin İş Süreçlerini Dönüştürüyor
Şirketlerin satın alma sürecini dijitalleştirerek yapay zeka sayesinde onlara hız, şeffaflık ve tasarruf imkanı sağlayan PeraPole, Türkiye'nin önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu işletmeler ile konusunda uzman binlerce tedarikçiyi bir araya getiriyor
Araç alacaklar dikkat! İbre tersine dönüyor
Genel seçimden sonra uygulamaya konan yeni ekonomi politikaları ikinci el araç piyasasında durgunluk oluştururken, fiyatlardaki düşüş yüzde 30’lara kadar ulaştı ancak sektör temsilcileri fiyatların yükseliş trendine girdiğini belirtiyor.
15 Mart'ta akaryakıta çifte zam!
Uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle kısa bir süre indirim yaşanan benzin ve motorinde rüzgar tersine döndü. Yeni gelişmeye göre benzinin litresine 1,53 TL, motorinin litresine ise 1,10 TL zam gelmesi bekleniyor. Fiyat artışı 15 Mart itibarıyla pompaya yansıyacak.
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi
Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.
O belediyede, en düşük maaş 25 bin 630 oldu!
Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday Belediyesinde en düşük işçi maaşına yüzde 100’ün üzerinde zam yaparak 12 bin 605 liradan 25 bin 630 liraya yükselttiklerini açıkladı.
Doğalgazda Mart ayı tarifesi açıklandı
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını aktardı.
Suç örgütü lideri Kastamonu Adliyesi’nde
Kastamonu merkezli 12 ilde eş zamanlı düzenlenen KAFES-45 Operasyonu'nda gözaltına alınan suç örgütü lideri olduğu değerlendirilen Ömer Ç., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kastamonu merkezli çete operasyonunda 4 tutuklama
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.  
Kastamonu merkezli dev operasyon: 3 suç çetesi çöktü!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Aydın'da Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı, Kastamonu'da Ömer Çınar ve Balıkesir'de Salih Babayiğit'in elebaşılığını yaptığı 3 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda örgüt elebaşıları da dahil olmak üzere 63 şüpheli yakalandı.
Aydın; 'Kul çarpmasa da Allah çarpar!'
MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, Kastamonu Belediyesi şirket personelleri hakkındaki soruları da yanıtladı. Aydın, belediyeyi kazandığı takdirde personel çıkarma gibi bir düşüncelerinin olup olmadığı sorusuna; "Kimsenin ekmeğine aşına dokunmadık biz. Niye dokunalım? Alın teriyle çoluğuna çocuğuna ekmek götüren insanla neden uğraşalım. Ekmek parası o ya. Allah çarpar, kul çarpmasa da" dedi.
Erbilgin; ‘Projenin kökü Faruk Nuhoğlu’dur’
CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, açıklamasında Atık Su Arıtma tesisi ile ilgili konuştu. AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ile Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu arasında bir ‘proje benim’ yarışı olduğunu dile getiren Erbilgin; “Eğer Tahsin Babaş ve Galip Vidinlioğlu arasında bir yarış varsa projenin kökü Faruk Nuhoğlu’dur” dedi.
Kastamonu’da bulunan şube el değiştiriyor
Kastamonu’da da şubeleri bulunan dünyaca ünlü kahve zincirinin sahibi değişiyor.
Kastamonulu iş adamına ‘Japonya’ çıkarması!
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kastamonulu iş adamı Fuat Tosyalı, Japonya Büyükelçiliği tarafından ödüle layık görüldü.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Türkiye’nin en sevilen çorbası belli oldu!
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Yılın mesleği dolandırıcılık uzmanlığı
LinkedIn tarafından yapılan araştırmayla Türkiye’de bu yılın yükselecek meslekleri belirlendi. Listenin başında ‘dolandırıcılık uzmanlığı’ var.
Belediye çalışanlarına "ZAM"
Belediye başkanı, belediye personeline zam müjdesini verdi
İlçe belediyesinden rekor maaş zammı
Kastamonu'nun İnebolu Belediyesi'nde işçilere rekor bir maaş zammı uygulandı. İnebolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası ve Hak-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol ile daimi işçi ve Belediye Şirket işçilerinin maaşlarına yüzde 99.10 artış yapıldı.
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
Sürücüler dikkat!.. 'Büyük zam' yolda
ABD ve İngiltere’nin gece yarısı Yemen’e saldırması Brent petrolün alevlenmesine neden oldu. Petroldeki yükselişle akaryakıt fiyatlarına yeni zam göründü.
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
Kastamonulu hemşehrimizin cenazesine Murat Kurum da katıldı
Kastamonulu hemşehrimiz Azmi Aydemir’in cenazesine; AK Parti’den de üst düzey katılım oldu. AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu; partililer ve sevenleri katıldı…
Kastamonulu iş adamı hayatını kaybetti
İstanbul'da Gaziosmanpaşa semtinin tanınan ve sevilen isimlerinden; belediye başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunmuş olan Kastamonulu iş adamı Azmi Aydemir, hayatını kaybetti.
Kastamonu'da trafik sigortası kaç lira?
Zorunlu trafik sigortasında yapılan son değişiklikten sonra yeni dönem ücretleri merak ediliyordu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınladı. Buna göre; yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı.
Suudi yetkililerden gece yarısı açıklama
Kırmızı çizgilerimizi pazarlık konusu yapmaya kalkan Suudiler'in bu tavrı sonrası hem Galatasaray hem de Fenerbahçe Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçına çıkmayı reddederken, maçın organizatörü olan ve Suudi Arabistan Devleti destekli turizm şirketi Riyadh Season gece yarısı bir açıklama yaptı.
Park ve Bahçeler'in çalışanları kadroya geçti!
"Belediye Başkanı Vidinlioğlu, Personel Limited Şirketi kadrosuna geçişte çalışanlarla bir araya geldi
Esnafa EYT müjdesi
Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) ardından milyonlarca kişiye erken emeklilik geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği küçük esnafa erken emeklilik hayata geçiyor.
Milletvekili Halil Uluay’a ünlü yayıncıdan hoş olmayan ifadeler!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, TBMM’de konuşma yaptığı sırada rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’e X hesabından geçmiş olsun dileklerini iletti.