Arama
Arama Sonuçları
Devrekanili şehitlerin köşesi hazır!
Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde yapılan 'Devrekanili Şehitler Köşesi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Kastamonu'nun şehidi TBMM'de anıldı!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci TBMM'deki konuşmasında, kalp krizi geçirmesi sonucu şehit düşen Kastamonu Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa başta olmak üzere tüm şehitleri andı.
Şehidimiz, Tosya'da anıldı
Şehit Hava Pilot Teğmen Yavuz Eracar, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kabri başında anıldı.
‘Sizi ifşa etmeye devam edeceğim’
MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’yi sert bir dille eleştirdi.
3’ü Kastamonulu 141 Gediz şehidi için ‘şehitlik’ yapılması isteniyor
Gediz harbinde, Yunan işgali sırasında düşman askerlerini püskürtmek için savaşırken şehit düşen, Kastamonulu 3 askerin de bulunduğu 17. Tümen askerlerinin naaşlarının yer aldığı alan Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından şehitlik olarak tescillenmişti.
Bakan Fidan’dan Galiçya Türk Şehitliği’ne ziyaret
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan'da Galiçya Türk Şehitliği'ne ziyarette bulundu. Bakan Fidan, Galiçya Türk Şehitliği'nde şehitlik özel defterini imzaladı.
TÜGVA, Kastamonulu kitap kurtlarına İstanbul ve Çanakkale’yi gezdirdi
TÜGVA Kastamonu Şubesi, ‘Kitap Kurtları’ ile 3 günlük İstanbul-Çanakkale gezisi gerçekleştirdi.
Bir araya geldiler
15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü programı kapsamında Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve daire amirleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret ettiler
15 Temmuz'un 7. yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak
15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13’te Türkiye genelindeki tüm camilerde eş zamanlı selalar okunacak.
"Jandarma Teşkilatı, güvenliğimizin teminatı konumundadır"
Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Jandarma Teşkilatının 184’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Şehit Aybüke öğretmen mezarı başında anıldı
PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, kabri başında anıldı.
"Hiç bir kardeşimizin boynunu bükük bırakmadık"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Balkan devletleri ve Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilere ilişkin mesaj yayımladı. Erdoğan açıklamasında; "Rumeli'den Kafkasya'ya hiçbir kardeşimizi boynu bükük bırakmadık.
Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramında güvenlik güçlerinde alınacak ve yurt genelinde uygulanacak tedbirlerle ilgili 81 ilin valiliğine ‘2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi.
81 ile bayram genelgesi
Ramazan Bayramı'nda emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 51 bin 300 ekip, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak. Bayramın ara tatile de denk gelmesi dolayısıyla karayollarında yoğun trafik tedbirleri alınacak.
Vali Çakır'dan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne ziyaret
Vali Avni Çakır ve il protokolü, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla Kastamonu'da düzenlenen programların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi'ni ziyaret etti.
"Bu cennet vatanı; canı pahamıza korumaya devam edeceğiz"
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Dursun Kan, "Bizler kutsal değerlerimiz uğruna ölüme koşarak gider, şahadet şerbetini gülerek içeriz.
Depremde tahrip olan şehitliği, komandolar ve AFAD onardı
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde şehitlikte tahrip olan ve yıkılan mezar taşları, Kastamonu’dan bölgeye giden jandarma komando ve AFAD ekiplerince onarıldı.
Erdoğan kira yardımı ve taşınma tutarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız." dedi.
Millet İttifakı, yol haritasını belirledi
Sağlıktan eğitime, yargıdan dış politikaya 2 binin üzerinde maddenin yer aldığı Millet İttifakı’nın ‘Ortak Mutabakat Metni’ açıklandı. Muhalefet liderleri, metni törenle imzaladı.
“Ecdadımızla gururluyuz”
Kastamonu’nun Küre ilçesinde, bütün erkeklerin savaşlarda şehit düştüğü için isimleri "Ersizler" ve "Ersizlerdere" olarak kalan iki köyde yaşayan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yıldönümünü kutlamanın gurunu yaşıyor. Köyde yaşayan vatandaşlar, şehit düşen dedelerinin isimlerini köy camisinin duvarında yaşatıyor. Dedelerinin savaşlarda büyük kahramanlıklar gösterdiğini ifade eden Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır; “Bugün bu vatanda rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak, rahat bir nefes alabiliyorsak 100 yıl öncesinde verilen o mücadeleye, o milli mücadelede çekilen eziyetlere, çileye borçluyuz. Ecdadımızla gururluyuz” şeklinde konuştu.
Kahramanlar için 950 kilometre pedal çevirdi
Kadın kahramanları anmak için Türkiye’nin dört bir tarafına bisikletiyle pedal çeviren gezgin Orhan Kotluk, İzmir’den bisikletiyle yola çıkarak 950 kilometre yol katedip Milli Mücadele kahramanı Şehit Şerife Bacı’nın mezarını ziyaret etti.
Zübeyde ana’dan Şerife bacı’ya
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarının anısı için bisikletiyle 870 kilometrelik bir yolculuğa çıkan Orhan Kotluk’u uğurladı ve kendisine Türk Bayrağı takdim etti.
‘Milletin değerleriyle bu kadar kavga edilir mi?’
Türkiye Ortadoğu Ticaret Fuarı'nın (TRADEF) açılışına katılmak için ilimize gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, açılış öncesi bir dizi ziyaretlerde bulundu.
"Türk milleti esasen tüm ulusuyla gazi millettir"
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla,Vali Avni Çakır ve il protokolü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti, ardından Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü’nde gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi. Vali Avni Çakır burada yaptığı konuşmasında; “Türk milleti esasen tüm ulusuyla gazi millettir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur vesilesidir.Bin yıldır birlik ve beraberlik içinde, güvenle, huzurla yaşadığımız bu vatan bizlere, gurur kaynağımız, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun simgeleri olan kahraman şehitlerimizin ve siz onurlu gazilerimizin bir armağanıdır” ifadelerine yer verdi.
“İçim şehitlikle yanıyor”
Tosya ilçeisnde düzenlenen Gaziler Günü töreninde, Güneydoğu Bölgesi'nde PKK silahlı terör örgütü ile girdikleri çatışmada gazi olan Fırat Zorba, “Ayağa kalksam yeniden giderim. Şu an içim şehitlikle yanıyor ama ne fayda. Herkese nasip olmuyor” dedi.
Azerbaycan Türk Şehitlerini unutmadı
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü etkiliklerle kutlanıyor.
Gazimize son görev
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Kıbrıs ve Kore Gazisi, Türkiye’nin en yaşlı gazisi unvanına sahip Emekli Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı’nda düzenlene törenin akabinde, Nasrullah Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından Kastamonu Şehitliği’nde toprağa verildi.
Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmadı
Türk Aksakallar Birliği (TAİB) kardeş Azerbaycan'nın bağımsızlığı için şehit olan Türk askerinin bulunduğu Gobustan Şehitliği’nde anma programı düzenledi.