"Türk milleti esasen tüm ulusuyla gazi millettir";

"Türk milleti esasen tüm ulusuyla gazi millettir"

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla,Vali Avni Çakır ve il protokolü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti, ardından Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü’nde gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi. Vali Avni Çakır burada yaptığı konuşmasında; “Türk milleti esasen tüm ulusuyla gazi millettir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur vesilesidir.Bin yıldır birlik ve beraberlik içinde, güvenle, huzurla yaşadığımız bu vatan bizlere, gurur kaynağımız, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun simgeleri olan kahraman şehitlerimizin ve siz onurlu gazilerimizin bir armağanıdır” ifadelerine yer verdi....

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kastamonu’da düzenlenen programlar kapsamında Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Vali Avni Çakır, ziyarette şeref defterine günün anlam ve önemine ilişkin görüşlerini yazarak imzaladı. Ardından Vali Çakır ve beraberindeki heyet şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.


Ziyaretin ardından Valilik öncülüğünde Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü’nde yemek programı düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Zafer Özden, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

ÇAKIR; "ONLARIN SAYESİNDE BU ŞANLI BAYRAK, YURDUN HER BİR KARIŞ TOPRAĞINDA DALGALANIYOR"


19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü’nde düzenlenen yemek programında konuşan Vali Avni Çakır; “19 Eylül tarihi,  Kahraman Gazilerimizin onur günü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ile Gazilik unvanının verildiği TARİH. Tarihi şan ve şerefle dolu Türk milleti, kazandığı zaferlerle ve her türlü zorluğu yenecek çelikten iradesiyle tarih sayfalarına adını altın harflerle yazılmış kahraman bir millettir.Bu necip millet, her rütbeden askeriyle, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, kısacası her bir ferdiyle vatan aşkıyla, iman aşkıyla, bayrak aşkıyla, bağımsızlık aşkıyla, vatanına, imanına, namusuna ve topraklarına göz dikmiş her türlü iç ve dış tehdide karşı iman dolu göğsünü her zaman siper etmiştir. Türk evladı her devirde bu değerleri uğurunda ölürse şehit olmayı, sağ kalırsa da gazi olmayı mukaddes bir amaç saymış ve gözünü kırpmadan savaşmıştır.Dün Malazgirt’te, İstanbul’un Fethinde, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Harekatı’nda, bugün ise bölücü terör örgütleriyle mücadelede, 15 Temmuzda, Zeytin Dalında, Barış Pınarında, yurt içi ve yurtdışında yürütülen her türlü güvenlik operasyonundaki şehit ve gazilerimiz sayesinde bugün üzerinde huzur ve kardeşlik ortamı içinde yaşadığımız bu ülke bizlere yurt olmuştur. Onların sayesinde bu şanlı bayrak, yurdun her bir karış toprağında dalgalanmaktadır. Canlarını, bu aziz vatanın bekası ve selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerimiz, milletimizin nezdinde en büyük mertebeye erişmişlerdir. Yüce dinimizce de, şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şeref olarak müjdelenmektedir. Türk milleti esasen tüm ulusuyla gazi millettir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur vesilesidir.Bin yıldır birlik ve beraberlik içinde, güvenle, huzurla yaşadığımız bu vatan bizlere,  gurur kaynağımız, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun simgeleri olan kahraman şehitlerimizin ve siz onurlu gazilerimizin bir armağanıdır” ifadelerine yer verdi.

“GURUR DUYACAKLARI BİR TÜRKİYE BIRAKMAK ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE EN BÜYÜK VEFA BORCUMUZDUR”

Son olarak Vali Çakır; “Bu mukaddes yurdumuzu korumak, şanlı bayrağımızı daima dalgalandırmak ve gelecek nesillere, gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak şehit ve gazilerimize en büyük vefa borcumuzdur. Dün olduğu gibi bugünde şehitlik şerbetini içmiş kahramanlarımızın aileleri ve büyük fedakarlık göstererek gazilik payesi kazanmış her bir kahramanımız bizlerin en kıymetli emanettir. Biliniz ki, bizler ve devletimizin  tüm kurumları, elimizdeki imkanlarımız ile her zaman sizlerin yanındayız  Çok kıymetli hazirun, sözlerime son verirken, bu vesileyle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Malazgirt’ten bugüne kadar bu toprakları bizlere vatan yapma uğruna şehitlik şerbetini içmiş tüm aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal etmiş tüm kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, aramızda bulunan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzur içerisinde bir hayat diliyorum” dedi.

MAHMUTOĞLU; "AZİZ VATANIN BİRLİĞİ, DİRLİĞİ VE MÜDAFAASI İÇİN FEDA-İ CAN ETMEYE HAZIRIZ"


Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu, gaziler olarak her zaman canlarını feda etmeye hazır olduklarını dile getirerek şu sözleri dile getirdi; "Gaziler olarak bizler, bu cennet vatanımız için görev yaptığımız dönemde olduğu gibi, her zaman bu aziz vatanın birliği, dirliği ve müdafaası için feda-i can etmeye hazırız.Bizlere Gazilik payesini nasip ettiği için Cenabı Allah'a şükrediyor, ebediyete irtihal eden Gazilerimiz ve aziz şehitlerimize rahmet diliyoruz.Bizleri hatırlayan, her vesileyle gerek Derneğimizde, gerekse evlerimizde bizleri ziyaret eden, halimizi hatırımızı soran başta Sayın Valimiz olmak üzere, protokolümüzün çok kıymetli üyelerine, kurum, kuruluş ve kişilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi .

"DEVLETİMİZİN DESTEĞİNİ HER DAİM BİZLERE HİSSETTİRİYORSUNUZ"

Mahmutoğlu Vali Avni Çakır’ın her zaman yanlarında olduğundan dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları kaydetti; “Sayın Valim,acı tatlı her günümüzde, proje ve faaliyetlerimizde, etkinliklerde hep bizim yanımızda oluyor, Devletimizin desteğini her daim bizlere hissettiriyorsunuz. 19 Eylül Gaziler Günü davetiyesinde fotoğrafımıza yer vermeniz de bizi ayrıca onur etti. Bizler ne zaman gelsek makamınız bizlere açık. Bizlere gösterdiğiniz ilgi ve her konuda desteğinizden dolayı size ve Saygıdeğer Hanımefendiye tekrar teşekkür ediyorum.”  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum