"Bu cennet vatanı; canı pahamıza korumaya devam edeceğiz";

"Bu cennet vatanı; canı pahamıza korumaya devam edeceğiz"

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Dursun Kan, "Bizler kutsal değerlerimiz uğruna ölüme koşarak gider, şahadet şerbetini gülerek içeriz....

 Şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı dün olduğu gibi bugünde, içte ve dıştaki tüm şer odakları ve terör örgütlerine karşı büyük Türk milletinin muzaffer gücü, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz başta olmak üzere canı pahamıza korumaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerine yer verdi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi programı çerçevesinde, Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen tören sonrasında Halk Eğitim Merkezi'ndeki programa geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın devamında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Dursun Kan, günün anam ve önemine binaen konuşma yaptı.

KAN; "EMANETLERİ EMANETİMİZ, EMANETLERİ ŞEREFİMİZDİR"

Dursun Kan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün, bizlere bu vatanı emanet biırakan, dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 108'nci yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyük onur ve gururunu yaşamaktayız. Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı, bu mücadelenin kazanılması ile mümkün olmuştur. Çanakkale' de, yüz binlerce vatan evladı, 7 den 70' e bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye koşmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale savaşlarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçikti. Cepheye gönderdiği oğluna "ha oğul hadi git, ya gazi ol, ya şehit" demek suretiyle, vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıydı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 11 ilimizi etkileyen depremin yaralarını, Çanakkale' de olduğu gibi bugün de emanet, cesaret, özveri ve sabırla asrın dayanışmasını sergileyerek hep birlikte saracağız. Onun içindir ki bizler kutsal değerlerimiz uğruna ölüme koşarak gider, şahadet şerbetini gülerek içeriz. Şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı dün olduğu gibi bugünde, içte ve dıştaki tüm şer odakları ve terör örgütlerine karşı büyük Türk milletinin muzaffer gücü, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz başta olmak üzere canı pahamıza korumaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Asil Türk Milleti her daim olduğu gibi bu zor günlerde de Aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını genç nesillere aktararak canlı tutmaya geçmiş ile gelecek arasında köprü olmaya, devam ederek hep yaşatacağız. Emanetleri emanetimiz, emanetleri şerefimizdir." 

Başkan Dursun Kan'ın konuşmasının ardından Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan tiyatro ve oratoryo gösterisi gerçekleştirildi. Akabinde müzik dinletisi yapılarak program sona erdi. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum