Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da ‘katil arı’ seferberliği
Karadeniz Bölgesi'nde görülen ve kestane ağaçlarını kurutan gal arısıyla mücadele için laboratuvar ortamında üretilen böcekler Kastamonu'da doğaya bırakıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şu ana kadar kestane ağaçlarına 8 bin böcek salındı.
Araç’ta AK Parti-CHP arasında ‘borç’ gerginliği
31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Araç Belediye Başkanı seçilen Süleyman Yazkan, CHP’li Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya döneminden 39,5 milyon lira borç kaldığını açıklamıştı.
“Başkan kim? Baltacı mı Erbilgin mi?”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanlığı, yerel seçim sonuçları neticesinde yönetimi devralan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumlarını değerlendirdi. MHP İl Başkanlığında basın ile bir araya gelen MHP Yönetimi, rahatsız olduğu bazı noktalara dikkat çekti. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, Belediye’de MHP’li arkadaşlarına mobing uygulandığını iddia etti.
Baltacı, Belediye’nin borcunu açıkladı
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı Kastamonu Belediyesi’nin borcunu açıkladı.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
"Kastamonu'ya taşının" demişti, Bu sefer durum farklı!
Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kastamonu'ya taşının" diyerek deprem korkusu yaşamak istemeyen vatandaşlara çağrıda bulunmuştu. Ercan, bu sefer uyarmayarak farklı açıklamalarda bulundu.
Tahsin Babaş'tan ilk açıklama!
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçimden sonra ilk kez açıklama yaptı. Babaş açıklamasında; "2019 yılında yüzde 30,89 olan oyunumuzu yüzde 36,15'e 19.091 olan oyumuzu ise 23 bin 390'a yükseltmiş bulunmaktayız.  Her bir projemi Kastamonu'nun gelişmesi ve güzelleşmesi adına Hasan Baltacı Bey'e hediye ediyorum. Hasan Baltacı kardeşimi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum"  ifadelerine yer verdi.
KAL-DER’den ‘ucuz et’ başarısı…
KAL-DER’in açıklamasının ardından Et ve Süt Kurumunun et ürünlerinin Tarım Kredi Marketlerinde uygun fiyata satılması kararı alındı.
İlkadım’a yeni hobi bahçeleri açılacak
İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş, ilçeye yeni hobi bahçeleri kazandıracaklarını ifade etti.
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
‘Rakiplerimiz bile bizim projelerimizi konuşuyor’
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Kuzeykent’in yeni talibi! “Köprü olacağız”
Kamil Topdan, Kuzeykent Mahallesi için muhtarlık adaylığını resmen duyurdu.
Babaş; 'Hemşehrilerimizin ekmeğiyle oynattırmam!'
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Tv366 ve Açıksöz TV ortak yayınına konuk oldu. Programda konuşan Babaş, CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin'in Bisiklet Yolu ile ilgili iddiaları için; ''Oraya 'Akşamcıların yeri' diyor. Yapılan projeleri karalayacağız diye hemşehrilerimizin ekmeğiyle oynanmasına müsaade etmem. Sayın Erbilgin ile buyursun gidelim orada bir kahve içelim, görelim söylediği gibi mi?' dedi.
Aydın; 'Kısıtlı imkanlara rağmen yaptık...'
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, açıklamasında; "Birilerinin dediği gibi şehrimizi hiçbir zaman hizmetten mahrum bırakmadık. Yine bırakmayacağız. Biz onların yapmadığı bir çok hizmeti tüm olumsuzluklara, kısıtlı imkanlara rağmen yaptık. Birileri bizim eserlerimizi kendisi yapmış gibi göstermeye devam etsin. Asıl olan hizmetin gerçekliğidir" dedi.
Hatay'ı araştırdı, Kastamonu'ya uyarı yaptı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Hatay’da araştırmalarda bulunan Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, "Tarihe baktığımızda Kastamonu’da da ciddi depremler oluşmuştur, can ve mal kayıpları yaşanmış. Bu yüzden Kastamonu’nun yapı stokunun araştırılması gerekiyor" dedi.
Başkan Adayı Yalçın, vites yükseltti... Muhtarlarla istişare!
Yİ Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın, adaylığının ilan edilmesinin ardından seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Yalçın merkez mahallelerdeki sorunların tespitini yapabilmek ve çözüm üretebilmek adına muhtarlarla istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
Baltacı; TBMM’de konuştu: ‘’Kastamonu’da Kiralar yüzde 700 arttı’’
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM Genel Kurulu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı... Konut ve kira fiyatlarına dikkat çeken Baltacı, Kastamonu’dan da örnek vererek; 2 bin lira olan kiranın 10 bin liraya çıktığını ve çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.
Hemşerimiz Kadıköy’e aday
Kastamonulu hemşerimizden Kadıköy’e adaylık açıklaması geldi. 3 senedir AK Parti Kadıköy ilçe yönetim kurulu üyeliğini yürüten Kastamonulu hemşerimiz Sevgi Ülgen Korkmaz, Kadıköy Belediyesi meclis üyeliğine aday olduğunu açıkladı.
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
Türkiye’de elektrikli otobüs üretecek!
Alman sanayi devi MAN, Ankara tesisinde, iki sene içinde elektrikli otobüs üretmeye başlayacak.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
"Çamur siyasetine varan açıklamalarınız kabul edilemez"
AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu'nun AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'yi haksız şekilde eleştirdiğini dile getirdi. Güzel açıklamasında; "Haksız ithamlarda bulunarak Milletvekillerimize yaptığınız amaçsız ancak çamur siyasetine varan açıklamalarınız kabul edilemez. Masa başında oturarak bugün nasıl bir çamur atarım diye düşünmekten öte..."
Gelecek Partisi’nden ‘pancar’ önergesi
Gelecek Partisi Taşköprü İlçe Teşkilatının konuyu ilettiği İstanbul Milletvekili Şahin, sorunu Meclis’e taşıyor
Yılın Ahisi Kastamonulu Ferhat ustaya, plaket töreni
Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığınca Yönetim ve Denetim Kurulu adına Cem Sultan Bedestanı Restaurant Salonu’nda ilimizden seçilen Yılın Ahisine Plaket töreni ve Odanın çalışmaları ile ilgili toplantı düzenlendi.