Kastamonu MUSİAD’ta bayrak değişimi!;

Kastamonu MUSİAD’ta bayrak değişimi!

Yurt içinde 84 yurt dışında 81 farklı ülkede, 95 noktada toplamda 179 temsilciliği olan 14 bini aşmış üyesi ile 2 milyon kişiye istihdam sağlayan ayrıca yurt içi ve yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine liderlik eden sermaye platformu MUSİAD, Kastamonu’da bayrak değişimine gitti....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran Pazartesi günü MUSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu ile bizzat görüşerek AK Parti Kastamonu İl Başkanı olarak atadı. Sevgilioğlu’nun AK Parti il başkanlığı görevini devralmasıyla MUSİAD Kastamonu Şube Başkanlığı koltuğuna MÜSİAD Kastamonu Şube Başkan Yardımcısı Sadık Kışlı oturdu.

Saat 12.00’da MISİAD il binasında düzenlenen tören ile Sevgilioğlu ile Kışlı arasında bayrak değişimi yapıldı. Programa MUSİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cihat Terzioğlu, MUSİAD 3. Bölge Sorumlusu Yaşar Kaymakçıoğlu, MUSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Abacı ve çok sayıda MUSİAD üyesi katılım sağladı.

SEVGİLİOĞLU: “KALKINMA YERELDE BAŞLAR DEDİK. BU KADİM KENTİN KALKINMASI İÇİN YÖNETİMİMLE BERABER GAYRET GÖSTERDİK”

 Programda konuşan önceki dönem MUSİAD Kastamonu Şube Başkanı yeni AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu şu ifadelere yer verdi:

“MÜSİAD; gücünü zengin medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketidir. Bizler, Ahilik şuuru ve kültürüyle yoğrularak hayatlarımızı ticaretimizi düzenleyen iş insanlarıyız. 

1990 da İstanbul’da kurulan Müstakil Sanayici ve İş Adamaları Derneği ilimizde de 2014 yılında temsilcilik alarak faaliyetlerine başlamış ve bugün şehrimizde 5000 hemşerimize istihdam sağlamaktayız. Sırasıyla Mücahit Dağdelenoğlu, Oğuz Fındıkoğlu ve selefim Mustafa Şensoy Başkanlarımız bu çatı altında şehrimize ve üyelerimize hizmet etmişlerdir. 2021 yılı Ocak ayındaki Olağan Genel Kurulumuzda üyelerimizin teveccühü göreve gelerek üç buçuk sene üyelerimize hizmet etme onurunu yaşadık. Kalkınma yerelde başlar dedik. Bu kadim kentin kalkınması, ihracatının ve istihdamın artması için yönetimimle beraber gayret gösterdik. Bu süre zarfında birlikte çok iş başardık ve birçok güzel anı biriktirdik. Hepinize katkınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

İlimiz ve ülkemiz yararına her işte, herkesle, ekonomik ve sosyal ilişkiler kurduk kurmaya da devam ediyoruz.”

“UZUN YILLAR GURURLA TAŞIDIĞIM YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN VEDALAŞMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

“Bizler ilimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön vermekteyiz.

Bizler, ekonomik gelişmelerin yanında ticaretlerimizi sürdürürken toplumun dertleriyle dertlenmek, milletimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak için mücadele ettik.

Bugün sizlerle, MÜSİAD Kastamonu şubemizin uzun yıllar gururla taşıdığım Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden vedalaşmak için bir araya geldik.

Geriye dönüp baktığımda 3,5 yıllık bu süreçte birlikte birçok zorluğun üstesinden geldiğimizi, birçok başarıya imza attığımızı görüyorum. Bu başarılar, her birinizin özverili çalışması, katkıları ve desteği olmadan mümkün olamazdı. Görevde olduğum sürede Edindiğim bilgi ve deneyimler bana çok şey kattı. Elbette bu süreçte zorluklar da yaşadık. Ancak, arkadaşlarımın inancı ve desteği sayesinde bu zorlukların üstesinden de hep birlikte gelmeyi başardık. Bu başarıda emeği geçen her bir arkadaşıma ayrı ayrı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Sadık Kışlı kardeşime devretmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Vizyonu, girişimci ruhu, cesaret, kararlılık ve risk almaktan korkmama gibi birçok olumlu özelliği barındıran Sadık başkanın Şubemize ve üyelerimize yeni kan ve yeni heyecan katarak başarılı bir görev süresi geçireceğine inanıyorum.

Bundan sonraki süreçte de şubemizin başarısını takip etmeye ve elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.”

KIŞLI: “AHMET BAŞKANIMIZDAN ALDIĞIM BU KUTLU BAYRAĞI İLERİYE TAŞIYACAK, İLİMİZDE ÜRETİM VE İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELERİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIM”

Başkanlık bayrağını devralan MUSİAD Kastamonu Şube Başkanı Sadık Kışlı ise şunları kaydetti:

“Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum. Yönetim kurulumuzun tarafında şahsıma tevdii edilen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ötürü gururluyum. Sorumluluklarımın bilincindeyim.

Öncelikle, bu göreve gelmeme imkan sağlayan MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Mahmut Asmalı'ya, Şube Başkanımız Sayın Ahmet Sevgilioğlu'na, yönetim kuruluma ve değerli üyelerimize çok teşekkür ederim.

Ahmet Başkanımızdan aldığım bu kutlu bayrağı ileriye taşıyacak, ilimizde üretim ve istihdamın önünü açacak projelerin öncüsü olacağım.

MÜSİAD 'ın temel değerleri olan Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji ilkeleri doğrultusunda, vatan ve millet sevgisiyle hareket ederek, Kastamonu'muzun potansiyelini en iyi şekilde değerlendirip, iş dünyasına ve gençlere yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz.

Ayrıca, ihracat alanında MÜSİAD'ın önemli bir rol üstlendiğini ve yurt dışında 81farklı ülke ve 179 noktada faaliyet gösterdiğini vurgulamak isterim. Bu bağlamda, uluslararası arenada Kastamonu’muzun sesini daha da yükseltmek ve üyelerimize yeni pazarlar açmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

MÜSİAD 'ın sosyal sorumluluk projeleriyle üretim ve istihdamı önemli ölçüde artıracağımızı da belirtmek isterim. Toplumsal fayda sağlayacak projelerde aktif rol alarak Kastamonu'nun ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Teknolojiyi ticaretle buluşturarak güçlü işbirlikleri kurmayı ve yenilikçi çözümler üretmeyi de MÜSİAD Kastamonu'nun öncelikli hedefleri arasında görmekteyim. Bu sayede, şehrimize katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirecek ve iş dünyasının gelişimine önemli katkılarda bulunacağız.

Hep birlikte, başarılı projeler ve yenilikçi çözümlerle MÜSİAD Kastamonu'nun önümüzdeki dönemdeki başarılarını birlikte yazacağımıza inancım tamdır.

Bu duygularla, desteklerinizle birlikte MÜSİAD Kastamonu'nun gelecekteki başarılarını birlikte şekillendireceğimize olan inancımı belirtiyor, hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

TERZİOĞU: "KASTAMONU ŞUBESİ DE MÜSİAD'IMIZIN EN BAŞARILI ŞUBELERİNDEN BİR TANESİ"

MUSİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cihad Terzioğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"MÜSİAD teşkilatımızın güzide şubelerinden bir tanesi Kastamonu şubemizdeki bayrak değişimi için bir aradayız. MÜSİAD teşkilatı Türkiye'nin her bir ferdinin üretim çarklarında yer alması için, Türkiye'nin istihdamının, üretimin ve ihracatının artması için, iktisadi bağımsızlığı için var gücüyle çalışan bir teşkilat. Bu teşkilatın sizler de birer fertleri olarak aslında bu ulvi göreve hizmet eden en önemli paydaşlarısınız. Kastamonu Şubesi de MÜSİAD'ımızın en başarılı şubelerinden bir tanesi. Bugüne kadar bu başarılı hizmetleri sizlerin desteğiyle birlikte yürüten Ahmet Sevgilioğlu başkanımıza hassaten teşekkür ediyor, yeni vazifesinde başarılar diliyor ve bugün itibariyle vazifeye üstlenen, o ateşten gömleği giyen ve Kastamonu'nun üreten çarklarının daha hızlı dönmesi için gayret edecek olan Sadık beye de başarılar diliyorum. Sizlerin desteği, Kastamonu sevdalılarının ve Türkiye sevdalılarının desteği çok mühim. İktisadi anlamda bağımsızlığı elde etmek için vermemiz gereken mücadelenin ne kadar mühim olduğunu bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Hem küresel ekonominin gelişmeleri hem bölgedeki gelişmeler aslında MÜSİAD davasının ve hedeflerin ne kadar ehemmiyetli olduğunu bugünlerde çok daha açık bir şekilde karşımızda duruyor. Ben gayretlerinizden ve bundan sonraki gayretlerinizden ötürü de hassaten teşekkür ediyorum. Yeni başkanıma başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: haber merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum