Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da ağacın altında kalan Genç, öldü!
İnebolu ilçesinde kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanan orman işçisi Musa Genç yaşam mücadelesini kaybetti.
Kastamonu denizinde tehlike!.. Kaymakam açıkladı
İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İnebolu'da deniz suyundan alınan numunelerde Intestinal enterokok bakterisi yüksek çıktı.
Taşkın kontrol tesisleri yerinde incelendi
DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim ve beraberindeki heyet, Çatalzeytin, İlişi ve İnebolu Özlüce'de yapımı tamamlanan ve inşaatı devam eden taşkın kontrol tesislerinde incelemelerde bulundu.
Yeni Müdür: Hakan Civelekoğlu
Hakan Civelekoğlu, İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı
Kastamonu'da 354 projenin değeri 63,4 milyar lira
Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Çakır, İlimizde devam eden 354 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin parasal değeri ise 63 milyar 459 milyon 521 lira.”
Devletin kurumları İnebolu'da
Vali Vekili Ahmet Atılkan, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle İnebolu Merkez ve köylerinde incelemelerde bulundu.
Özlüce Köyü diken üstünde
İnebolu ilçesine bağlı denize sıfır olan Özlüce köyünde bulunan Özlüce çayında ise su seviyesi yükseliyor.
Kastamonu merkez ve ilçelerinde bugün planlanan elektrik kesintileri (02 Mayıs Salı)
Başkent EDAŞ, Kastamonu merkez ve ilçelerde gerçekleştireceği planlı elektrik kesintisi bilgilerini paylaştı. 02 Mayıs Salı günü Kastamonu’da gerçekleştirilecek planlı elektrik kesintileri şöyle.
Bölgenin "Sağlık Kampüsü" olacak
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Yüksel Kutlu, 650 milyon liralık yatırımla inşa edilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin tamamlanmasıyla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, 130 bin metrekare alan içerisinde binden fazla yatak kapasiteli bir şehir hastanesine dönüşeceğini söyledi.
O köyde çalışma başlatıldı
Küre ilçesinde sel sebebiyle köprüsü ve daha sonra yapılan menfezlerin de yıkıldığı köyde çalışma başlatıldı.
Motosiklet ve bisiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı
İnebolu ilçesinde motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine, kazaların önüne geçmek amacıyla reflektif yelek dağıtıldı.
Hüzün anıtı!
İnebolu ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan mezarlar için anıt yapıldı.
Taşmektep’ten çocuklara en güzel hediye
Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanında öğretmen, teknisyen ve öğrencilerin üretimini yaptığı “Taşmektep Oyuncaklar” 11 Ağustos 2021’deki sel felaketinde hayatlarını kaybeden öğretmen Duygu Çelikel’in isminin verildiği Bozkurt Duygu Çelikel Anaokulu ve öğrenci Rabia Aydemir anısına İnebolu/Özlüce Ortaokulu’nda kurulan kütüphaneye teslim edildi.
4 kişilik aileyi gençler kurtardı
Kastamonu’dan İnebolu’ya gelen 4 kişilik aile mahsur kaldıkları sahilden Köroğlu köyünün gençleri tarafından kurtarıldı.
326 projeden 18’i bitti
2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kuzey Anadolu Kalkınam Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda gerçekleştirildi. 2022 yılı ikinci dönem itibariyle 326 projenin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 26 olurken, harcama oranı ise yüzde 85 oldu.
“Durmaksızın devam edeceğiz”
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, 27 Haziran’da yaşanan yağış nedeniyle sel afetini ikinci kez yaşayan Özlüce ve Çaykıyı köylerinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Baycar vatandaşlarla bir araya gelerek, çalışmaların durmaksızın devam edeceğini söyledi.
İLİŞİ’DE, SELDEN JANDARMA TARAFINDAN KURTARILAN VATANDAŞ KONUŞTU
Kastamonu’da selde mahsur kalan ve jandarma ekipleri tarafından kurtarılan vatandaşlar yaşadıkları o anları anlattı.
“Okullarımız, öngörülen sürede tamamlanacak”
Kastamonu’da 27 Haziran’da yaşanan sel felaketinde eğitim noktasında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Konuyla iglili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu;“Planladığımız hedefler doğrultusunda okullarımızı öngörülen sürede tamamlamayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında 14 milyon TL’lik onarım çalışması, 72 milyon TL’likte yeni yatırımımız devam ediyor” dedi.
Komandolardan gururlandıran hareket
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan selin ardından temizlik çalışmalarını sürdüren komandolar, bir iş yerinde çamurun içinde kalan Türk bayrağı ile Atatürk posterini yıkayıp öptükten sonra yüksek bir yere astı.
37 metrelik mesafede aranıyor
Kastamonu'nun Küre ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan 22 yaşındaki Recep Bakırcı’yı arama çalışmaları 5'inci gününde de devam etti.
“Büyük felaketin önüne geçtik”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki İl Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamada; “Selden etkilenen tüm illerimizde hasar tespit çalışmaları bugün itibari ile yapılmış, 259 binada bin 554 bağımsız bölüde hasar tespit çalışmaları bugün için yapılmıştır. Bu çerçevede 16 binada 36 bölümün ağır hasarlı olduğu veya yıkık olduğunun tespitini yaptık. Aynı metrekareye düşen yağış bu yıl da yaşandı. Büyük bir felaketin önüne geçtiğimizi söyleyebiliriz” dedi.
Zarbana Köprüsü onarıldı
Yaşanan sel felaketinde Zarbana çayının taşması sonucu hasar gören zarbana köprüsü ekipler tarafından onarılarak kullanıma açıldı. Böylece İnebolu-Doğanyurt yolu ulaşıma açılmış oldu.
“Tüm gayretimizi göstereceğiz”
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, selde hasar gören köylerde incelemelerde bulundu.
“235 vatandaş tahliye edildi”
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerinde 235 vatandaşın tahliye edildiğini belirtti.
Tehlike daha geçmedi
Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar son gelişmeleri paylaştı.
Köprü çöktü
Kastamonu’nun birçok ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle yollar trafiğe kapandı.
Özlüce'ye ulaştılar
25 Mayıs'ta kanolarla yola çıkan Ahmet Ergün ve Keremhan Kara Kastamonu İlçesinde bulunan Özlüce Köyü Balıkçı Barınağına ulaştı.
Selanik'in toprağı, Kastamonu'dan geçti
Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden aldıkları toprağı Samsun'a ulaştırmak için yola çıkan 4 bisikletli İnebolu'ya ulaştı.
Yıkılan köprüde can pazarı
Küre ilçesinde bir vatandaş, selde köylerinin yıkılan köprüsünün yerine yaya geçidi yapmak isterken sel sularına kapıldı. Bir süre çayda sürüklenen şahıs, ağaç parçalarına tutunarak kendisini kurtardı.
Ahşap merdivenle karşıya geçiyorlar
Küre ilçesinde köylüler, selde yıkılan köprü üzerine yaptıkları ahşap merdiven ile karşıya geçiyor.