Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Kastamonu'da 205 bin liraya konut!
Devlet, elindeki kelepir evleri satışa çıkarmaya başladı. 1326 konut için başvurular alınmaya başlandı. Aralarında Kastamonu'nun da olduğu illerde açıklanan konutlar ve arsalara baktığımızda 127 bin liraya ev satışı olduğu gibi 80 bin liraya arsa satışı olduğu da görülüyor.
Kastamonu’da evi olanın başına talih kuşu kondu
Kastamonu’da konut sahiplerini sevindirecek haber geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecekler! Bu avantajdan faydalanmak için gereken koşulları ve takip edilmesi gereken yolları sizler için derledik. Detaylar haberimizde…
Sayıştay’ın ‘Kastamonu Belediyesi’ raporu yayınlandı
Sayıştay Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak denetlenen Kastamonu Belediyesi’nin 2022 raporu yayınlandı.
110 kişiyi dolandırdılar ilk celsede serbest kaldılar
Kastamonu’da 4 yıl önce inşaat şirketi adı altında çizdirdikleri projedeki aynı daireleri farklı kişilere satarak 110 kişiyi dolandıran ve o dönemde yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan tutuklu sanıklar, 90 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest kaldı
"Uyarıyoruz! Türkiye'yi etnik cehenneme çevirmeyin"
Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, Türkiye gündemine ilişkin Zafer Partisi’nin görüşlerini aktardı. Batur açıklamasında Filistin ve İsrail arasındaki gerilimi vurgulayarak;" Benzer olaylar bizim topraklarımızda da olmakta ve gelen sığınmacı ve kaçaklardan dolayı hızla ülkemizin demografik yapısı değiştirilmek istenmektedir.Buradan tekrar uyarıyoruz.Çok ama çok hızlı bir şekilde ülkemizde bulunan sığınmacı, Afgan ve kaçaklar güvenli yollarla ülkelerine gönderilmelidir. Uyarıyoruz; ülkeyi etnik bir cehenneme çevirmeyin" dedi.
TAŞINMAZ SATIŞ İHALESİ İLANI
SEYDİLER KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN
Dublörlü örgüte baskın
Mersin'de "dublör" kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 23 suç örgütü üyesinin yakalanması için operasyon gerçekleştirdi.
İnebolu Tapu Müdürü Taraklı’ya atandı
Taraklı Tapu Müdürlüğü görevine Mustafa Yeşilyurt’un emekli olmasından sonra İnebolu tapu müdürü Mensur Koç atandı.
Kastamonu dahil 40 ilden 215 arama ve kurtarma teknisyeni alacak!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılacak 215 sözleşmeli personel alınacak. Aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu toplam 40 ilden alım yapılacak. Başvuru detayları haberimizde...
Kastamonu’da arsanız varsa devlet el koyabilir! Acele kamulaştırma kararı…
Aralarında Kastamonu’nun da olduğu, Türkiye'nin dört bir yanında enerji nakil hatları, lojistik merkezi ve doğalgaz dağıtım tesisi yapımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı
İnşaat sektörü çıkmazda! Maliyetler kontrolden çıktı
Türkiye’de İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin belkemiği olarak bilinirken, son yıllarda yüksek malzeme maliyetleri ile başa çıkmak zorunda.
Türkiye’de 3 büyük fay hattı var, biri Kastamonu yakınlarında
Türkiye’de 3 büyük fay hattının bulunduğunu kaydeden Bakan Özhaseki, “1. Kuzey Anadolu Fay Hattı, 2. Doğu Anadolu Fay Hattı, 3. Batı Anadolu Fay Hattı. Bir tanesi Kastamonu/Tosya eliyle İstanbul’a Marmara’ya ulaşıyor" dedi.
Vergi borcu olanlar dikkat! Hacizler başlatıldı
1 trilyon liralık vergi alacağı için Hazine ve Maliye Bakanlığı büyük bir borç tahsilat hamlesi yaptı.
Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar değişti
BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi.
Evin tapusunu köpeğe verdi!
İran'da emlak şirketi müdürü bir evin mülkiyetini köpeğe sattığını gösteren bir video paylaştı. Harekete geçen İran polisi önce şirketi kapattı ardından da şirket müdürünü tutukladı.
Tarla ve arsa satışlarında rekor!
Ocak-temmuz döneminde büyük çoğunluğunu arsa ve tarlaların oluşturduğu konut dışı gayrimenkul satışında 942 bin 485 adetle tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldı
Kastamonu’da TOKİ konut kampanyası başlayacak
TOKİ, Kastamonu’da dahil 29 ilde 14 bin 60 konut satışı yapacak. Başvuruya ilişkin tüm detaylar haberimizde
Ev alırken dikkat! Bu hataya düşmeyin
Vatandaşlar son dönemde yatırım için hisse tapulu dairelere yöneldi. Ucuz diye tercih edilen hisse tapulu daireler birçok riski de içinde barındırıyor. İnternet sitelerinde ilanlar hızla artarken uzman isimler, 'hisse' tapulu evlerdeki risklere dikkat çekip vatandaşların her an evsiz kalabilecekleri uyarısında bulundu.
Muhtar Çölez'den önemli uyarı: 'Mağduriyet yaşanmasın!'
7 Ağustos 2023 tarihi itibariyle e devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen ikametgah değişiklik işlemine son verildi. Konuyla ilgilimağduriyet yaşanmaması adına Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez açıklamalarda bulundu. Çölez açıklamasında; "Kastamonu'yu seviyoruz bu sebeple, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.
İlişi Balıkçı Barınağı’nda usulsüzlük iddiası!..
“Barınakta kaçak yapılar yükseliyor, balıkçı olmayanlara kiralanıyor”
İNEBOLU BELEDİYESİ KİRALAMA İHALESİ
İNEBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
Taşınmazların satışı ve kiralanması
TAŞKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI Milli Emlak Şefliği
"Honsalar'ı mı ayırıyorsunuz, doğalgaz boruları mı bitti"
Honsalar Mahallesi'nde bulunan Daday sokağı doğalgaz bekliyor. Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı, mahalledeki sıkıntıları dile getirdi. Muhtar Boyacı açıklamasında, Daday sokağının bir an evvel doğalgazla buluşturulması gerektiğini dile getirdi. Muhtar Boyacı; "Herkesin doğalgazı varken, Daday Sokak'taki insanı neden ayırıyorlar. Honsalar diye mi ayırıyorlar, yoksa doğalgaz boruları mı bitti?" diye konuştu.