Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Zamlar Meclis lokantasına da uğradı
Son dönemde Türkiye'yi ağır şekilde etkileyen zam yağmurundan Meclis lokantası da nasibini aldı. Yüzde 50'ye varan zammın geldiği Meclis lokantasında kuzu kavurmanın fiyatının 25 liraya, tavuk yemeği 15 liraya, sütlaç gibi tatlıların fiyatı da 10 liraya yükseldi. Maaşları temmuz ayında 56 bin liraya yükselen vekiller artık çorba için de 1 lira fazla ödeyecek.
MASTERCHEF 94. BÖLÜM TARİFLERİ VE BÖLÜM ÖZETİ
Masterchef'in 94. bölümünde haftanın ilk dokunulmazlık oyunu oynandı. Dokunulmazlığı hangi takım kazandı? Eleme potasına kimler girdi? İşte, Masterchef 94. bölüm tarifleri ve bölüm özeti:
Sütlaç Nasıl Yapılır ? Sütlaç Tarifi
Gerçek Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır?