Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da Deneyap sınavına 337 öğrenci katıldı
Kastamonu’da Deneyap Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla Deneyap Uygulama Sınavı, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlendi.
Türkiye Kupası yeni formatı ile oynanacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Kupası'nın yeni format ile oynanacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanının ‘atama’ yetkisi iptal edildi
Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanının Merkez Bankası başkanını görev süresi dolmadan değiştirme yetkisini ve üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına imkan sağlayan yasa hükmünü iptal etti.
‘Ramazan zamları’nı kimse durduramıyor
Fırsatçılar bu yıl da boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara bir de Ramazan ayarı geldi. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.
Elden para verenler de yargılanabilir!
Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava, Türkiye gündemine oturdu.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
AFAD Kastamonu’da personel alıyor!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere, Kastamonu için de sözleşmeli personel alıyor. İşte detaylar
KSK, Türkiye Kupası’na 2. turdan başlayacak
GMG Kastamonuspor, Türkiye Kupası’na 2’nci turda dahil olacak.
Liselerde sınavlar, artık klasik yöntemlerle yapılacak
Liselerde sınavlar artık klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak.
İçişleri Bakanlığı 70 KPSS puanıyla personel alıyor!
İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
200 yıllık hayal kırıklığı! Zaman kapsülünün için boş çıktı
ABD'de West Point Askeri Akademisinde bulunan 200 yıllık zaman kapsülünün açılışı dolasıyla özel bir tören düzenlendi. Ancak, kapsül boş çıkınca yetkililer törende büyük hayal kırıklığına uğradı.
Savunma sanayi gücüne güç katıyor, 170 ülkeye 230 ürün ihraç edildi!
Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sektörünün 230 farklı ürünü 170 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.
Tüm Türkiye'de avı tamamen YASAKLANAN türlerin listesi açıklandı!
Merkez Av Komisyonu'nun 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanmasına izin verilen 31 kuş ve 4 memeli türü de yer alıyor....
TÜSEP açıkladı: işte Türkiye sağlık raporu
Türkiye Sağlık STK’ları Platformu (TÜSEP) Türkiye Sağlık Raporu’nu Birlik Vakfı’nın Beyazıt’taki yerleşkesinde paydaşlarıyla birlikte açıkladı.
TGK: Basın özgürlüğü gerçek anlamda sağlanmalı
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bazı uygulamalara bakıldığında, sansürün kalkmadığını, aksine etkisini arttırarak devam ettirdiğini üzülerek görmekteyiz.” dedi.
EYT'lilerin yüzde 40'ı çalışmaya devam ediyor
Emeklilik dilekçesi veren EYT'lilerden yaklaşık 719 bini sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi olarak çalışmaya başladı. Bu sayının artması bekleniyor.
Katil kenelere dikkat!
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte, yeşil alanlarda geçirdiğimiz zaman artıyor.
EN GÜZEL CUMA MESAJLARI RESİMLİ 2023 (Kurban Bayramı'na özel cuma günü kutlama sözleri) | 'Hayırlı Cumalar' dilemek için anlamlı, etkileyici, ayetli, farklı, dualı, hadisli, yazılı, yeni cuma mesajları
Cuma mesajları 2023 resimli, kısa... Bir cuma gününe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Müslümanlar, en güzel cuma mesajlarına ilgi gösteriyor. Mübarek Kurban Bayramı'nın 3. gününde sevdiklerinin hem bayramını hem de cuma gününü tebrik etmek isteyenler, dualı, ayetli ve hadisli cuma mesajlarını tercih edecek. Anneye, babaya, patrona, arkadaşa ve akrabalara cuma dualarını iletmek isteyenler için fotoğraflı, görsel, en şık cuma mesajlarını derledik... Sizler de 'Hayırlı Cumalar' ve 'Cumanız Mübarek Olsun' gibi cuma sözlerini yakınlarınıza iletebilirsiniz. İşte, 30 Haziran bayramın üçüncü gününe özel en güzel, hadisli, dualı, hem görsel hem yazılı cuma mesajları ve cuma günü kutlama sözlerinden alternatifler.
Kurban etine dikkat!
Kurban bayramı geldi çattı. Uzmanlar, vatandaşları kırmızı eti tüketirken ve saklarken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda sık sık uyarıyor.
KURBAN NEDİR? KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR? KURBAN KESMENİN ÖNEMİ NEDİR? Kurban bayramına bir de bu açıdan bakın
2023 Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte İslam alemi için bir önem arz eden bugünün anlamı ve mahiyeti Müslüman vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kurban kesme ibadetinin tarihi Hz. Adem (a.s.) dönemine kadar uzanıyor. Peki Kurban Bayramı'nın önemi nedir? İslamiyette kurban ibadetinin mahiyeti ve hükmü nedir? Diyanet İşleri Başkanlığından elde edilen verilere göre soruların yanıtları şu şekilde;
"Büyüklerimizi unutmayalım"
AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Kurban etini poşete koymayın
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Eti poşete koymayın hemen yeşeriyor, bazen kokuyor ve tüketilemeyecek hale geliyor. Kurban kesildikten sonra etini kaplara koyup üzerine bez örterek eve veya kasaba götürün" dedi.
Kastamonu Polisevi'nde hem veda hem de terfi heyecanı
Kastamonu Polisevi’nde ‘Rütbe terfi töreni’ düzenlendi. Vali Avni Çakır, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve Polis Meslek Yükseokulu Müdürü Ömer Sülün’ün de katılımıyla düzenlenen törende; terfi eden personellere apoletleri takılırken, emekliye ayrılan personellere ise ‘Hizmet Onur Belgesi’ verildi.
İmamoğlu’nun ‘ihaleye fesat’ davası başlıyor
Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde "ihaleye fesat karıştırdığı" iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası yarın görülmeye başlanacak.
Jandarma Teşkilatı 184 yaşında
Türk Jandarma Teşkilatı'nın 184’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.