Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu sonlarda!
Yaşam süresi en uzun il hangisi? TÜİK verileri paylaştı.
Kastamonu’da Perşembe ve Cumartesiye dikkat!
Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu’da ise Perşembe ve Cumartesiye dikkat. Yağış bekleniyor.
Bu ilçe 82. il olmaya çok yakın!
İl olmaya en yakın ilçelerin listesi belli oldu! İl olmaya en yakın o ilçenin ismi öne çıkıyor. İşte detaylar...
Kastamonu, İlber Ortaylı’nın en güzel şehir listesinde
Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın kaleme aldığı Hürriyet’te ki yazısında, Türkiye’nin eylül ve ekim aylarında gezilmesi en kolay ve güzel şehirlerini sıraladı. Yaptığı sıralamada Karadeniz bölgesinden Kastamonu’yu gösterdi.
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
İşte en az Suriyelinin yaşadığı o İl!Sayı şaşırttı
Mülteciler Derneği'nin 13 Temmuz 2023 verilerine dayanarak yayımladığı rapora göre, Türkiye'de 1 milyon 751 bin 551'i erkek, 1 milyon 577 bin 965'i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 329 bin Suriyeli kayıt altına alındı. 15-24 yaş aralığındakilerin oluşturduğu genç nüfusun sayısı 631 bin 211. 10 yaşının altında ise 997 bin 727 Suriyeli yaşıyor...
Sayı açıklandı! Hangi ilde kaç Suriyeli yaşıyor? İşte il il Suriyeli sayısı...
Mülteciler Derneği'nin 13 Temmuz 2023 verilerine dayanarak yayımladığı rapora göre, Türkiye'de 1 milyon 751 bin 551'i erkek, 1 milyon 577 bin 965'i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 329 bin Suriyeli kayıt altına alındı. 15-24 yaş aralığındakilerin oluşturduğu genç nüfusun sayısı 631 bin 211. 10 yaşının altında ise 997 bin 727 Suriyeli yaşıyor
Dikkat! Çöl sıcakları başlıyor
Tahminlere göre önümüzdeki günlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyredecek.
Neydi, ne oldu?
İL İL, 14-28 MAYIS KARŞILAŞTIRMASI
Kılıçdaroğlu'nun oy kaybettiği iller dikkat çekti!
İlk turda Doğu illerinde üstünlüğü olan Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda oy oranındaki düşüş dikkat çekti.
İl il sandık sonuçları
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim süreci sona erdi. Cumhur İttifakı2nın Cumhurbaşkanı Adayı R. Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin 13'ncü Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye genelinde Erdoğan yüzde 52.16 oy oranını alırken, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.84 oy oranında kaldı. Peki illere göre sonuçlar nasıl? İşte detaylar....
Deprem bölgesi ikinci tur seçim sonuçları
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha çok oy aldığı deprem bölgesindeki vatandaşlara hakaretler yağdıran CHP'lilerin tavrının ardından ikinci turdaki seçim sonuçları merak edildi.Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur sonuçları sandıkların kapanmasının ardından deprem bölgesinde (Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Elazığ, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye) nasıl oluştu?
Deprem bölgesinde seçim sonuçları
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için deprem bölgesi genelinde kesin olmayan sonuçlara göre açılan sandık sayısı ve oyların cumhurbaşkanı adayları ve partilere göre dağılımı belli oldu.
O ile de Teknofest geliyor
Şanlıurfa'dan aday gösterilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gençlerin isteği üzerine Selçuk Bayraktar'la görüştüğünü söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Selçuk Bey'i aradım, sizlerin selamlarını, saygılarını, dileklerini ilettim. Ondan şu sözü aldım; İnşallah Şanlıurfa'ya da gelecek ve TEKNOFEST'in bir tanesini de beraber Şanlıurfa'da yapacağız” dedi.
Meteoroloji’den haritalı uyarı!
1 hafta boyunca Türkiye'de etkili olacak
Can kaybı 5'e yükseldi
Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentteki sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Geçen yıl Kastamonu’da bin 997 çift evlendi
Evlenen çiftlerin sayısı 2022 yılında 574 bin 358 oldu. Boşanan çiftlerin sayısı ise 2021 yılında 175 bin 779 iken 2022 yılında 180 bin 954 olarak gerçekleşti. Kastamonu’da ise evlenen çiftlerin sayısı 2022 yılında bin 997 oldu.
Özel okul öncesi eğitim kurumları 13 Şubat'ta eğitim ve öğretime başlayacak
MEB, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hem yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen hem de çalışan annelerin yoğun talebi üzerine depremin meydana geldiği 10 il dışındaki özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13 Şubat itibarıyla eğitim ve öğretime başlamalarına karar verdi.
2 ilde arama kurtarma çalışmaları tamamlandı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa ve Kilis'teki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve ekiplerin depremden etkilenen diğer bölgelere sevk edildiğini bildirdi.
“Dünyanın ilk üniversitesi, Harran'da ortaya çıktı"
Dünyanın en eski yerleşimlerinden Harran’daki arkeolojik kazılarda, 12. yüzyıla ait medresenin yeni yerleri keşfedildi. Anıtsal kapısı, avlusu, odaları, eyvanı, mescidi ve havuzu gibi birçok noktanın gün yüzüne çıkarıldığı kazılara başkanlık eden Prof. Dr. Mehmet Önal; “Harran Ulu Camii Türkiye’nin en büyük ulu camisi. Harimimde eğitim odalarım var, onun etrafında da medreseler var diyor. Dolayısıyla dünyanın en eski üniversitesi Harran’dadır ve tescillenmiştir dememizde sakınca yok” dedi.
3 Puan hasreti artık son bulsun
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta on üçüncü hafta karşılaşmalarının tamamı bugün saat 14.00’da oynanacak. Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Gazi Stadı’nda Diyarbekirspor’u konuk edecek. Karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Kırmızı-Siyahlı temsilcimiz mutlak üç puan parolasıyla maça çıkacak.
Hain saldırıda yaralanan askerimiz şehit oldu
Dün Şanlıurfa Birecik'teki hudut karakoluna PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 1 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz ise yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, saldırıda yaralanan askerlerden Enes Gazi Özdemir'in de şehit olduğunu duyurdu.
Şanlıurfa sınırında patlama! Şehit ve yaralı askerler var...
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda askeri araç geçerken patlama yaşandı. Şehit ve yaralılar olduğu belirtiliyor.