Arama
Arama Sonuçları
Sıcaklar arttı, baş belası geri döndü!..
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle Karadeniz ve İç Anadolu’da vatandaşın kabusu haline gelen kene vakalarında rekor seviyede artış yaşandı.
Burası Kastamonu!.. Yeni muhtar ‘kağıt bardak’tan çıktı
İnebolu ilçesinde oyların eşit olması sebebiyle muhtar adayı karton bardakta kura çekimi yapılarak belirlendi. Kurada muhtar olamayan aday, YSK'ya itirazda bulunarak kuranın kapalı kutuda yapılmasını talep etti. 
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
İlçede garip olaylar dönüyor!
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde peş peşe garip olaylar yaşandı. Gece geç saatlerde bir otomobilin aynalarında bir kurşun asılı olarak bulundu. Olayın ardından bir garip olay da gündüz yaşandı.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
Dizi oyuncusundan akıl almaz hırsızlık
Dijital bir platformda yayınlanan 'Kıyma' isimli dizide rol alan U.Ü’nün Adana'da Avukat Yunus Levent Küfüdür'ün cüzdanını çalarak kayıplara karıştığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Uyuşturucuyla yakalanan şüpheli tutuklandı
Yakalanan şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak Kastamonu Cezaevine teslim edildi.
Evde doğal yöntemlerle kayısı nasıl kurutulur?
Ülkemizde birçok şehirde yetiştirilen kayısı hem yaş hem de kurutulmuş şekilde tüketilen en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Yaz meyvesi olan ve diyetlerde ara öğün olarak çok tavsiye edilen kayısıyı evde doğal yöntemlerle kolayca kurutabilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz kayısı kurutma yöntemleri
Peynirde küp şeker detayı! Küflenmeyi önlüyor ilk günkü tazeliğini koruyor
Süt ürünü peynir özellikle yaz aylarında buzdolabında muhafaza edilse bile küfleniyor. Ancak küp şeker küflenmeyi önlüyor ve peynirin ilk günkü tazeliğini korumasına yardımcı oluyor
Bu hata zehir saçıyor! buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün
Etleri saklama koşulları kadar buzluktan çıkınca hangi koşullarda çözündüğü de en önemli başlıklardan birisi. Eti çözdürürken yapılan hatalar ise ette bakteri üremesine neden oluyor. Peki eti en sağlıklı ve hızlı bir şekilde nasıl çözdürürüz? İşte detaylar
Sokak köpeklerinin saldırdığı çocuğu babası kurtardı
Tosya ilçesinde sokak köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk, babası tarafından kurtarıldı.
Çevreyi kirletenlere dev ceza!..
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen çevre denetimlerinde, toplamda 545 milyon 860 bin 462 lira idari para cezası uygulandı.
Belediye uyardı! Cezai işlem uygulanacak
Taşköprü Belediye Başkanlığı, sarımsak atıklarının, çevreye dağılmasını önlemek amacıyla çöp poşeti kullanmayan, çevre kirliğine neden olan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını duyurdu.
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, küçük ve kısa ömürlü canlı türleri olmalarına rağmen küçük ya da büyük birçok sıkıntıya yol açabilir. Peki sivrisinek ısırığı kaşıntısı nedir, nasıl geçer?
Poşet ücreti 25 kuruş olarak kalacak
Marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırılırken, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar ise 25 kuruş olarak devam edecek.
Plastik poşetlere yeniden zam geldi!
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile plastik poşet katılım payı artarak 38,5 kuruşta sabit bırakıldı. Ocak 2023’te poşetlerin 75 kuruş olmasını talep eden marketler aradaki farkı kendileri ödemişti. Ancak son karar ile plastik poşet ücretlerine zam yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı.
Deniz aniden soğuyunca balık tutmaya koştular
Deniz soğuk şoku nedeniyle yarı baygın şeklinde kıyıda su yüzüne çıkan balıkları vatandaşlar ve balıkçılar avladı.
Yürüyen merdivenin altında bebek cesedi bulundu! Anne gözaltında
üst geçidin yürüyen merdiveninin altında cesedi bulunan yeni doğmuş bebeğin annesi gözaltına alındı.
Kastamonu’da çare bitmez
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son değerlendirmeler kapsamında Kastamonu için aşırı yağış uyarısında bulundu. Yine de hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağmurdan korunmak için farklı yöntemler denedi.
Kastamonu’da kasapların kıyma mesaisi başladı
Kurban Bayramında kurban etlerini pirzola, bonfile ya da kıyma olarak hazırlatmak isteyen vatandaşlar kasapların yolunu tuttu.
Kurban etini poşete koymayın
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Eti poşete koymayın hemen yeşeriyor, bazen kokuyor ve tüketilemeyecek hale geliyor. Kurban kesildikten sonra etini kaplara koyup üzerine bez örterek eve veya kasaba götürün" dedi.
Kurban Bayramı’nda etleri dinlendirmeye dikkat! Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli?
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte et kesim ve saklama işlemleri de gündemde yerini aldı. Uzmanlar, yeni kesilen hayvan etinin direkt olarak dondurulmasının insan sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu ortaya koydu…
Kastamonu VHO’dan ‘kurban eti’ uyarısı
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban'da bunlara dikkat edin
Kurban Bayramı öncesinde bilgilendirmede bulunan Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.
Yeryüzü Pazarı açılış için gün sayıyor
Slowfood hareketinin önemli projesi olan Yeryüzü Pazarları Kastamonu'da da düzenlenecek. Dünyada 94'ncü, Türkiye'de ise 4'ncüsü düzenlenecek olan Yeryüzü Pazarı'nın durağı Kastamonu oldu. Dördüncü Yeryüzü Pazarı 17 Haziran 2023 Cumartesi günü Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda açılışını yapacak.
Başkan, dev projenin ödüllerini dağıttı
Sıfır Atık Projesi kapsamında atık yağ toplayan okullara sosyal sorumluluk projeleri doğrultusunda ödüller verildi.
Kastamonu İl Sağlık Müdüründen kritik uyarılar!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, yaklaşan kurban bayramı öncesinde hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklarla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kurbanlık hayvanların nakliyesinden alımına ve tüketimine kadar hijyenin önemine vurgu yapan Kutlu, kesimlerin de mutlaka veteriner hekimler gözetiminde yapılması gerektiğini kaydetti.
Bayram öncesi ‘hastalık’ uyarısı!..
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, vatandaşları uyardı