Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı 
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.  
"Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
İlçelerde büyük zayiat!
Kastamonu’nun İlçelerinde etkili olan fırtına, büyük hasara neden oldu.
Kastamonu'da üretimin enerjisini güneş karşılıyor
Taşköprü ilçesindeki sarımsak işleme fabrikasının çatısına TKDK desteği ile güneş panelleri yerleştiren girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek gelir de sağladı Girişimci Sinan Alp: "Sarımsak çıktıktan sonra günde yaklaşık 600-700 kilovatsaat kadar ihtiyacımız oluyor. Bunun tamamını enerji santrali karşılıyor ve 1000-1300 kilovatsaat kadar da fazlası oluyor"
Doğalgaz faturasına Kastamonu tarifesi!
Yapılan çalışmaya göre, kış mevsimini daha sert geçtiği illerdeki fiyatlandırma ile, kışı hafif geçiren iller arasında büyük farklar bulunuyor.
Türkiye’de elektrikli otobüs üretecek!
Alman sanayi devi MAN, Ankara tesisinde, iki sene içinde elektrikli otobüs üretmeye başlayacak.
Sanatçılar belli oldu: Kastamonu'da 14 ayrı konser.
Kastamonu'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında sahne alacak sanatçılar belli oldu...
100’ncü yıla dolu dolu kutlama
Kastamonu Kent Müzesi ve Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi; Cumhuriyetin 100'ncü yılında düzenleyeceği anlamlı etkinliklerle Kastamonu'ya damga vuracak.
‘Kurtuluş ve kuruluşu İnebolu temsil eder’
Yalçın Bayer, Hürriyet’teki köşesine ‘İnebolu’yu taşıdı
Feci kazada can pazarı: 6 yaralı!
Kafa kafaya çarpışan otomobillerdeki yolcular yol kenarına savruldu
Kastamonu'ya Elektrikli Özel Halk Otobüsü... Yakışmaz mı?
Kastamonu için ortaya attığı fikir önerileriyle gündem olan İzzet Serhat Köylü, yeni bir öneriyi Kastamonu kamuoyuyla paylaştı. Köylü, Özel Halk Otobüsleri için elektrikli araç önerisini ortaya atarak; "Kastamonu'daki dolmuşlarımızın da bu değişime yavaş yavaş ayak uydurması için geç bile kalmış olabiliriz" dedi. İşte detaylar...
Instagram ile İlgili Her Şey: Sosyal Evin
Sosyal medya panelleri bütün yaştan bireyler tarafından popüler bir şekilde tercih ediliyor.
Dünya mirasımızın, minikler bile farkında...
UNESCO Dünya Miras Komitesi tarafından Kastamonu’nun Kasaba köyünde yer alan Mahmutbey Camii'nin Dünya Mirası Listesi'ne alınması şehirde büyük sevinçle karşılandı. çivisiz Cami olarak bilinen Mahmut Bey Cami'nin minik misafiri dünya mirası olan camiyi bakın nasıl anlattı...
İlk yerli uydu TÜRKSAT 6A için tarih belli oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A ziyaretinde, “TÜRKSAT 6A uydusunun mevcut takvime göre de Haziran 2024’te uzaya fırlatılmasını planlıyoruz” dedi.
Kastamonu Üniversitesi'nden TÜBİTAK projelerine destek
Kastamonu Üniversitesi TTO tarafından düzenlenen "Projelerinizi Birlikte Yazıyoruz" programı kapsamında, başvuru öncesi gölge panellerle projeler değerlendiriyor ve güçleniyor.
Kemerini takmamakta ısrar edince, uçaktan indirildi
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Elazığ seferini yapan yolcu uçağında bulunan bir yolcu tüm ısrarlara rağmen emniyet kemeri takmak istemeyince uçak pist başından geri döndü. Yolcu polis eşliğinde uçaktan indirildi.
'Nasıl ya?' dedirten olay: Öğrenciler, güneş'ten su ürettiler...
Eskişehir'den özel bir lisenin öğrencileri 10 aylık bir çalışma sonucu geliştirdikleri projede güneş enerjisini kullanarak saf su üretmeyi başardı. Üretilen suyun tarım amaçlı kullanılabileceği, ayrıca gerekli mineraller eklenmesi halinde içilebilir hale geleceği belirtildi.
Hava Kontrolörleri Filenin Sultanları'nı mesajla karşıladı: "Vatanınıza hoşgeldiniz"
Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği, Avrupa şampiyonu, A Milli Kadın Voleybol Takımının uçağını havada karşıladı. Derneğin paylaşımında “Filenin Sultanlarını Türk Hava Sahasının girişinde karşıladık, Hava Trafik Kontrolörleri olarak tebrik mesajımızı ilettik” ifadeleri yer aldı.
Tehlike Karadeniz'den İç Anadolu'ya kaydı
Karadeniz'de tehlike geçti, ancak bu sefer de İç Anadolu'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. AFAD Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kırklareli ve İç Anadolu'daki illerde yarın çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve bu doğrultuda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini hatırlattı.
Tosyalı firmadan müthiş icat!
Elektrikli scooter'ı güneş enerjisi ile çalışır hale getirdi, pil ömrünü 8 yıl uzattı
Daday Fidanlık Şefliği'nde gülümseten görüntü...
Daday Fidanlık Şefliği'nde bir kedinin, fidanlar için yapılan sulama sisteminden damlayan suyu içerken çekilen görüntüsü izleyenleri gülümsetti.
Sigarayı bıraktı, midibüsü karavana çevirdi
İzmir’de yaşayan oto elektrik ustası Mehmet Ardil, ikiz erkek çocukları olunca günde 2 paket içtiği sigarayı bırakma kararı aldı. Ardil, 2 yıl önce sigarayı bıraktıktan sonra 2004 model midibüsünü, işçiliğinin çoğunu kendisi yaparak karavana çevirdi. 4 kişinin rahatça kalabileceği karavanı yaklaşık 200 bin TL maliyetle yaptığını belirten Ardil, “Sigara paralarının hepsini 2 yıl boyunca bu işe harcadım. İyi ki de bırakmışım, iyi ki de yapmışım” dedi. Ardil'in karavanının içinde ise adeta yok yok.
Kastamonu Entegre, yeni üretim tesisini hizmete açtı
MDF, yonga levha, laminat parke ve kapı paneli üretiminde dünyanın ilk dört üreticisi arasında yer alan Kastamonu Entegre, Kastamonu’da 175 milyon Euro yatırımla gerçekleştirdiği yeni üretim tesisini hizmete açtı.
Tek seferde en büyük yatırım
Kastamonu Entegre, anayurdunda yeni üretim tesisini hizmete açtı
Kastamonu'nu dikkatine! 20 Milyon Avro’luk Hibe için başvurular başlıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 16.08.2023 tarihinde 20 milyon avro hibe bütçeli 13. proje başvuru çağrısını ilan etti.