Doğalgaz faturasına Kastamonu tarifesi!;

Doğalgaz faturasına Kastamonu tarifesi!

Yapılan çalışmaya göre, kış mevsimini daha sert geçtiği illerdeki fiyatlandırma ile, kışı hafif geçiren iller arasında büyük farklar bulunuyor....

Kış aylarının gelişi ile birlikte hem ev içinde hem dışarıda soğuk hava kendini hissettirmeye başlarken Kastamonu’da vatandaşlar faturalarda tasarruf sağlamanın yollarını araştırıyor. Özellikle doğalgaz faturalarını düşürmek isteyen vatandaşlar araştırma içerisindeler

Kış aylarında evlerimizi ısıtmak için kombiyi en yüksek seviyede çalıştırmak zorunda kalmamak artık mümkün. Soğuk havanın evlerimizde estirdiği soğuk rüzgarlardan kaçınmak için alabileceğimiz bazı önlemler sayesinde doğalgaz faturasında tasarruf edebiliriz.

Her zeminde halı: Her zeminde halıların olması ev içerisinde gezdiğiniz anlarda ayaktan alacağınız soğuğu kesmenize yardımcı olacaktır. aynı zamanda zeminde bulunan soğuk hava halının altında kalacağı için soğuğu ev içerisinde daha az hissedersiniz.

RASINDA TASARRUF SAĞLAYAN YÖNTEMLER

Haberglobal.com.tr sitesinde yer alan haberde; Doğalgaz faturasının daha az gelmesini sağlayacak yöntemler paylaşıldı.

İşte evinizi ucuza ısıtmanın yolları

Daha kalın perdeler: evlerinizin pencere ve balkon kapıları önünde duran perdeler hava akışının içeri ve dışarı arasında azalmasına yardımcı oluyor. Kış aylarında içerideki sıcağın dışarı çıkmasını ve dışarıdaki soğuğun içeri girmesini engelleyen fon perdeler kullanabilirsiniz. Stor perdelere kıyasla daha kalın ve daha uzun olan tavandan tabana kadar inen fon perdeler hav akımını perde ile balkon kapısı arasında tutarak evin soğumasının önüne geçer.

Alüminyum paneller kullanın: Kalorifer petekleri olarak da adlandırılan radyatörlerin arka kısımlarına alüminyum paneller koymak duvar ve radyatör arasında soğuk geçişini engelleyecektir. Bu da sıcağı alüminyum panelden yeniden odaya yönlendirerek ısınmayı kolaylaştıracaktır. Bu yöntemi kullanmak için alüminyum panellere yüksek ücretler ödemenize de gerek yok. Bir mukavvayı alüminyum folyo ile sararak olaylıkla kendinize bir panel yapabilir ve bu paneli radyatörlerin arka kısmına yerleştirebilirsiniz.

Kapı ve pencere bantları: Sünger ve kauçuk olmak üzere iki çeşidi bulunan kapı ve pencere bantları ile dışarıdan gelen soğuk havanın girme ihtimalini çok daha fazla düşürebilirsiniz. Kapı ve pencerelerin kenar kısımlarını bu bantlar ile kapladığınız zaman arada herhangi bir hava boşluğu bırakmamış oluyorsunuz ve bu şekilde dışarıdan gelecek soğuk havayı tamamen kesebiliyorsunuz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum