Arama
Arama Sonuçları
Geleceğin ormancıları ormana girdi!
Araç MYO öğrencileri Samatlar Orman İşletme Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi, verilen eğitimden dolayı Samatlar Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ettiler.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Devrekani'de Orman Haftası kutlaması
21-26 Mart Ormancılık Haftası, Devrekani ilçesinde de kutlandı.
Mağarada ders yaptılar
Kastamonu'da üniversite öğrencileri, Araç ilçesinde buz sarkıtlarıyla dikkat çeken mağarada ders yapıp, incelemelerde bulundu.
Kastamonu Üniversitesi’ne 20 Milyon TL destek!
Kastamonu Üniversitesi’nde 25 Ocak 2024 Perşembe günü Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Kurumsal Büyük Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın katılımı ile “Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Kastamonu Üniversitesine Genel Bakış” konferansı düzenlendi.
Orman Genel Müdürlüğü'nde 'Kastamonu' brifingi
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey Başkanlığı'nda gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantısı'na katılım sağladı. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu sunum eşliğinde Kastamonu'da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.
TBMM'de 'ödendi ödenmedi' tartışması
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci; CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın dün, TBMM’de yaptığı orman köylüsüyle ilgili konuşmaya; yine mecliste cevap verdi.
Taşköprü’deki kaya mezarından ‘bal’ akıyor
Taşköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık kaya mezarlarının bulunduğu bölgede yeni bir kaya mezarı daha keşfedildi. Henüz kayıtlarda bulunmayan kaya mezarının, üst kısmındaki kayalarda yabani arıların yaptığı ballara ulaşamayan köylüler ise bakmakla yetiniyor.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
Kastamonu Üniversitesinden gururlandıran başarı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ), Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversiteleri alan bazlı sıralamasında üç farklı kategoride dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında yer almayı başardı.
Şerifebacı İşletme Şefi göreve başladı
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Araç Orman İşletme Müdürlüğü Şerifebacı Orman İşletmesi Şefliğine Faruk İrgin atandı. İrgin, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu'nu ziyaret etti.
Kastamonu OBM'den Kastamonu Çalıştayı'na davet
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Çalıştayı için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde paydaşlar ile 16 Ekim 2023 yılında genel toplantı yapılması kararlaştırdı. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; " 'Ben burada olmalıyım, bir fikrim var, bir derdim var' diyen tüm paydaşlarımızı Cumhuriyetin 100'ncü yılında Kastamonu Çalıştayı öncesi hazırlık çalışmalarına davet ediyoruz" denildi.
Sönmezoğlu İhsangazi OİM'de
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak İhsangazi Orman İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Devam eden ormancılık faaliyetlerini inceleyen Bölge Müdürü Sönmezoğlu, performansları için teşekkür etti.
"Güçlü ormanlar kurmaya devam edeceğiz"
'Değişen İklim Koşullarında Türkiye’de Ormancılık Politikası Diyalogu Çalıştayı'nın son gününde Kastamonu Entegre ziyaret edildi. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu; "Ormancılık politikamızı geliştirmeye, daha kaliteli, iklim değişikliğine karşı daha dirençli her türlü tehlike ve tehditlere karşı güçlü ormanlar kurmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan Yumaklı'ya yöresel Kara Çorba ikramı
Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıya katılmak amacıyla ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya Pınarbaşı'nın yöresel lezzeti Kara Çorba ikram edildi.
Genel Müdür'den ahşap vurgusu: 'Kullanımını artırmalıyız'
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda ahşap üretimi konusuna değindi. Karacabey açıklamasında; "Ahşabı en yüksek katma değerli ürün olarak kullanmamız gerekiyor. Ayrıca ahşap sektörünün planlı büyümesini takip ve kontrol etmemiz lazım. Ayrıca bütün dünyada artık yaygın olarak kullanılan ahşabı ülkemizde daha çok kullanmamız gerekiyor" dedi.
Yumaklı; "Türkiye; Avrupa'da 1'nci, dünyada 4'ncü ..."
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında; “Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncü sırada. Bundan gurur duymamız gerekir. Dünyadaki dördüncü sıradan üst sıralara çıkarmak da bizim ayrıca diğer bir hedefimiz” dedi.
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
KÜ akademisyenleri ihtisas alanında tecrübelerini artırıyor
“Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması” projesi kapsamında akademisyenlere eğitim verildi.
Biraz coğrafya: Kastamonu’nun köy ve ilçeleri
Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir ildir. Kastamonu’nun 20 ilçesi ve 1.200’den fazla köyü vardır. Kastamonu’nun köyleri, tarihi, doğası ve yaşamı ile dikkat çekmektedir. Bu haberde, Kastamonu’nun köylerinin eski isimleri, en güzel köyleri, ilçe ve köyleri, merkeze yakın köyleri, sahil köyleri, rakımı ve haritası hakkında bilgiler.
Tabiat Turizmi Çalıştayı start verdi: 3 gün sürecek...
Kastamonu Üniversitesi’nde “Batı Karadeniz Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı” devam ediyor.
KÜ'de, botanik bahçesinin rolünü anlatıldı
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUSTIBAM) Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Kastamonu Üniversitesi'nin düzenlediği Batı Karadeniz Bölgesi Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
"İnsanlar afetlerden kaçmak için yer değiştirecek"
Bugün saat 10.00'da Kastamonu Park Dedeman Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kastamonu için planlanan kentsel dönüşüm projesi detaylı bir şekilde konuşuldu.
Kale ve hamamda yok olma tehlikesi...
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Roma döneminden kaldığı düşünülen Kızlar Kalesi ve Kızlar Hamamı, defineciler tarafından talan edildi. Yok olmanın eşiğine gelen kale ve hamamın koruma altına alınması isteniyor.
Pınarbaşı'nda tambur ve traktörler teslim edildi
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Pınarbaşı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2023 yılında kredilendirilen 5 traktör ve 4 tamburun teslim törenine katılım sağladı. Bölge Müdür Sönmezoğlu; "Her geçen yıl büyükşehirlerden geri göç edenlerin orman kesim çalışmalarına katılımları sevindirici" dedi.
Araç yaylaları keşfedilmeyi bekliyor
58 kilometrelik rota üzerinde birbirine bağlantılı 33 yayla ziyaretçilerine eşsiz bir doğa turu sunuyor
Sönmezoğlu yangın kulesinde...
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Daday Orman İşletme Müdürlüğü orman emvali deposu ve yangın kulesinde incelemelerde bulundu.
30 yılı aşkın Atlı Orman Muhafızlığı yaptı
Küre ve Boyabat Orman İşletme Müdürlüklerinde görev yaptıktan sonra 1983 yılında Boyabat Orman işletme Müdürlüğünden emekli olan Emekli Orman Muhafaza memuru Yaşar Coşkun, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu'nu ziyaret etti. Yaşar Coşkun, 30 yılı aşkın Türkiye Ormanlarında Atlı Orman Muhafızlığı görevi yaptı.