Arama
Arama Sonuçları
Zorunlu afet sigortası geliyor: 2024’te yürürlüğe girecek
Depremle birlikte sel gibi afetleri de kapsayacak “zorunlu afet sigortası” 2024'te yürürlüğe girecek. Bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası yaygınlaştırılacak.
Eğitim-Sen: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz
KESK Kastamonu Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mirati Madak, “İktidarı uyarıyoruz, hayat, TÜİK rakamlarına göre akmıyor” dedi.
Tüm zamanların en yüksek başvurusu
17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday başvuru yaptı.
Tüm zamanların en yüksek rakamı; 3,5 milyon başvuru...
17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday başvuru yaptı.
TBMM, 7 Nisan'dan itibaren tatile girecek
Kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, bugün gerçekleştirilecek birleşimde gündemdeki konuların tamamlanması halinde TBMM, 7 Nisan Cuma gününden itibaren tatile girecek.
OHAL bölgesinde alınan bazı tedbirler uzatıldı
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerde ilan edilen OHAL kapsamında, yargı alanında alınan tedbirlerin süresi, bazı il ve ilçelerde 1 Mayıs'a kadar uzatıldı.
TBMM son mesai haftasına giriyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçim tatili öncesi son mesai haftasına giriyor.
Küme düşecek takım sayısı açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) toplantısında, profesyonel liglerden düşecek takım sayıları ile ilgili aldığı kararı açıkladı.
‘Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu kalıcı olarak terk etmeyin'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte depremin vurduğu Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu asla kalıcı olarak terk etmeyin. Yıkılan her konutun daha iyisini, güzelini, güvenlisini, yenisini yapıp vereceğiz” dedi.
"Zorluk çıkartmayın"
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ''Şirketleri uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yeterli olacak'' dedi.
Bu yarayı da sararız!
Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık (7.7) ve Elbistan (7.6) olan iki büyük depremle sarsıldı. 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Yaşanan depremler nedeniyle 42 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti, 110 bine yakın kişi de yaralandı. Tarihte görülen en büyük kara depremi olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş depremleri, “asrın afeti” olarak isimlendirildi.
İşçilere nakdi destek verilecek
OHAL kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Kararname resmi gazetede yayımlandı. Kararnameyle depremde hasar gören iş yerlerine kısa çalışma ödeneği verilecek. Sözleşmesi olan işçilere de nakdi ücret desteği sağlanacak.
Depremzedelerden elektrik ve doğal gaz güvence bedeli alınmayacak
Afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşların ikamet adresine bakılmaksızın OHAL süresince elektrik ve doğal gaz aboneliği güvence bedeli alınmayacak.
MEB personelinin OHAL bölgesine geçici görevlendirme başvuruları başlıyor
MEB, OHAL kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelere geçici görevlendirme başvurularının yarın başlayacağını açıkladı.
Afet bölgesindeki kamu çalışanlarıyla ilgili genelge
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne göre depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan idari izinli sayılanlar, görevlerini fiilen yerine getirmiş kabul edilecek, mali, sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı tutulacak.
"Birilerinin bunlara dur deme vakti geldi"
Türkiye, depreme ağlarken bir yandan da yağmacılarla mücadele etmeye çalışıyor. Gaziantep'in Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde Hatay'ın merkezinde İskenderun'da Kahramanmaraş'ta birçok ayrı yerde yağma ihbarları geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kararının Meclis'ten geçmesinden sonra bu olaylara direkt olarak müdahale edileceğini belirtmişti. Peki, market ve boş evlere girip hırsızlık yapan, Türkiye'nin dört bir yanında gönderilen yardımların toplandığı tırların önünü kesen yağmacılar hakkında Kastamonu halkı ne düşünüyor? Detaylar haberimizde...
OHAL Kapsamında Sağlık Alanında Alınan Tedbirler Resmi Gazete'de
Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Sağlık Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Depremzede illerde banka işlemlerinde kimlik uygulamaları düzenlendi
Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerde hem maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmaması hem de diğer bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.
19 bin 388 kişi hayatını kaybetti
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 388'e yükseldi.
“14 bin 14 vatandaşımız yaşamını yitirdi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu açıkladı. Erdoğan, 1 yıl içinde depremde evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutlar yapılacağını açıkladı. " Bugün Meclis'te yapılacak oylamayla 10 ilde OHAL yürürlüğe girmiş olacak" şeklinde konuştu.
10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremin yaşandığı 10 ilimizi afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerimizin yürütülebilmesi için 3 aylık olağanüstü hal ilan ediyoruz" açıklamasını yaptı.
Millet İttifakı, yol haritasını belirledi
Sağlıktan eğitime, yargıdan dış politikaya 2 binin üzerinde maddenin yer aldığı Millet İttifakı’nın ‘Ortak Mutabakat Metni’ açıklandı. Muhalefet liderleri, metni törenle imzaladı.
"Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek"
CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu şu sözlere yer verdi; "İktidara geldiğimizde bu düzen değişecek, bu tablo tersine dönecek. Az kaldı. İktidarımızda zenginliği adil paylaşan Türkiye’de ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla her aile asgari bir gelire kavuşacak."
Kastamonu için tarihi gün!
Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) bugün başlıyor. Kastamonu ile birlikte Batı Karadeniz’i de dünyaya açacak olan Türkiye’nin en büyük bölgesel fuarı TRADEF, saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreniyle birlikte kapılarını açacak.
Kardeş şehrimiz işgal altında
Geçtiğimiz ay Kastamonu Belediye Meclisinde Kardeş Şehir kabul edilen Ukrayna’nın Rivne şehrinde OHAL ilan edildi. Şehrin saldırı altında olduğu bildirildi.
'Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk'
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyesi Varol Öztorun ve Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Kastamonu'da basın açıklaması yaptı. İşsizlik, enflasyon, sermaye, sokak hayvanlarını koruma konuları hakkında değerlendirmelerde bulunan KESK MYK Üyesi Varol Öztorun, ''Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk'' dedi.