Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
"Projenin kadınlarımıza yeni bir soluk getireceğini umuyorum"
Tarım ve Orman ​İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanarak uygulamaya başlanılan "Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi Paydaş Bilgilendirme Toplantısı", 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Proje Paydaşı Sarıkonak Kadın Kooperatifine ait Konakta düzenlendi.
"İlimiz için heyecan verici"
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanan ve 2021 yılı mart ayından itibaren uygulamaya koyduğumuz "Mürver Yetiştiriciliği ve Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi'nin sonuç ve kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır; " Mürver Yetiştiriciliği ve Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesini İlimiz adına çok heyecan verici buluyorum. 2023 yılında da mürverin ürün olarak değerlendirilmesi kısmında çok iyi işlerin ortaya çıkacağına eminim” dedi.
Çiftçi eğitimleri devam ediyor
Daday İlçesi Bayramlı köyünde Davut, Çayırlı ve Bayramlı köyünün değerli çiftçileri ile İl Kastamonu Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Ömür Onur ve Sosyolog Aysu Köserecep’in katılımıyla çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
“Çiftçilerimize yüksek gelir getirecek”
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2021 yılında uygulamaya konulan Mürver Yetiştiriciliği ve Ürünlerin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında Daday ilçesinde tarla günü düzenlendi.
'Kadın çiftçilerimizin, her zaman yanındayız'
Araç İlçesinde Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, KTV Şube Müdürü Uğur Ertop, Araç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, İl Müdürlüğü teknik personellerinden Ziraat Mühendisi Ömür Onur, Sosyolog Aysu Köserecep; Araç İlçesi teknik personellerinden Ziraat Mühendisi İlknur Karataş, Gıda Mühendisi Sevde Oğuz, Tekniker Hasan Ersoy Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Psikolog Merve Şahin ve kadın çiftçilerin katılımı ile Araç İlçesi Aktaş Köyünde kadın çiftçi eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Tarımdan örnek uygulama!
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, köyleri gezerek kadın çiftçilere hem tarım hem de sosyoloji alanında eğitimler vermeye devam ediyor.
İlk mürver fidanları toprakla buluştu
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Mürver Yetiştiriciliği ve Mürver Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında ilk fidanlar toprakla buluştu
Kastamonu’da kara mürverin hasadı başladı
Kastamonu'da gıda ve boya sektöründe geniş bir kullanım alanı olan kara mürverin hasadına başlandı