"İlimiz için heyecan verici";

"İlimiz için heyecan verici"

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanan ve 2021 yılı mart ayından itibaren uygulamaya koyduğumuz "Mürver Yetiştiriciliği ve Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi'nin sonuç ve kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır; " Mürver Yetiştiriciliği ve Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesini İlimiz adına çok heyecan verici buluyorum. 2023 yılında da mürverin ürün olarak değerlendirilmesi kısmında çok iyi işlerin ortaya çıkacağına eminim” dedi....

Toplantıya Vali Sayın Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Kolsuz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Boz, Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Araştırmacı Dr. Aslı Yılmaz, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Alev Sökmen, Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Müge Hendek Ertop,  Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Senem Yetgin, Proje Koordinatörleri Ziraat Mühendisi Ömür Onur, Ziraat Yüksek Mühendisi Neriman Delge, Sosyolog Aysu Köserecep ile kadın çiftçiler katıldı.

Toplantı Proje Koordinatörlerinden Ziraat Mühendisi Ömür Onur'un "Mürver Yetiştiriciliği ve Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında iki yıl içerisinde gerçekleştirilen faaliyetleri ve bu konuda atılan adımları anlatımı ile başladı. Toplantı Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Müge Hendek Ertop'un "Mürverin Gıda Sanayisinde Kullanım Olanakları" konulu bir sunusu ile devam etti. Sununun ardından "Kastamonu için mürver ürünleri nasıl değerlendirilebilir?" sorusuna cevap arandı ve bu konuda paydaşlar ve kadın çiftçilerin fikirleri dinlendi.

TANRIKULU; "KADINLARIMIZA DESTEK OLMAKTAN İL MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ"

İl Müdürü Bekir Tanrıkulu toplantıda yapmış olduğu konuşmada; "Yetiştirilmesi, üretilmesi ve değerlendirilmesi kolay aynı zamanda katma değeri yüksek bir ürünü Kastamonu'nun tarımsal envanterine katmaktan ve kadınlarımıza destek olmaktan İl Müdürlüğü olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Bu nedenle bu projede emeği geçen tüm kadın çiftçilerimize ve proje koordinatörlerine teşekkür ediyorum" dedi.

ÇAKIR; "PROJE İLİMİZ ADINA HEYECAN VERİCİ"

Toplantıda Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır ise; "Mürver Yetiştiriciliği ve Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesini İlimiz adına çok heyecan verici buluyorum. 2023 yılında da mürverin ürün olarak değerlendirilmesi kısmında çok iyi işlerin ortaya çıkacağına eminim. Özellikle eğitimlerde sadece mürver konusunda kalmayıp kadınlarımızın toplumsal cinsiyet, kadın girişimciliği,  aile içi iletişim gibi sosyal konularda da eğitilmesinden büyük mutluluk duydum. Emeği geçen tüm kadın çiftçilerimizi kutluyorum" ifadelerine yer verdi. 

Yapılan konuşmaların ardından toplantı Vali Avni Çakır'ın eşi Sayın Bahar Çakır Hanımefendi'nin projede emeği geçenlere teşekkür belgelerini ve hediyelerini takdim etmesinin ardından toplantı son buldu. 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum